19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)
 • Q:
  Bijdrager
  Il Maravilla

  Toekomstige Switch

  Hallo,

  ik ben een (waarschijnlijk) toekomstige switcher. Ik keek al een tijdje naar allerlei Apple’s, wat vrienden van mij hebben een iBook en ik ben van plan er binnenkort ook één te gaan kopen. De Windows laptop waar ik 1,5 jaar lang mijn zaakjes op gedaan heb (Office, internet, msn, etc.) heeft het begeven. Gelukkig nog wel schoolwerk en muziek weten te redden maar de rest krijg ik niet meer aan de praat. En dan wordt een overstap naar Apple wel heel interessant, want er moet hoe dan ook een nieuwe laptop of mac komen. Ik zat zelf te denken aan een iBook van 14″ met de (standaard) Superdrive. Maar ik heb nog wel wat vragen over de overstap, en hopelijk jullie antwoord hierop. :)

  1) Hoe zit het met de standaard software die op het iBook staat. En dan vooral de software voor het simpele typwerk, zoals een Word vervanger en een eventuele Excel vervanger? Office 2004 is me nog te duur op dit moment en kan er dus niet bij helaas..

  2) Wat raden jullie me aan qua RAM geheugen? Ik ben geen grote gebruiker. Ik zal enkel Football Manager erop spelen, af en toe een DVDtje kijken, gewoon schoolwerk. Is dan de 512 MB die er standaard inzit voldoende? Ik ga er zelf vanuit van wel, maarja, met een eerste Apple wil ik het toch even zeker weten.

  3) En hoe zit het dan met het uitbouwen van het RAM geheugen? Zit ik eraan vast om dit nu gelijk te doen of kan dat op elk later moment?

  4) De studentenkorting in de Apple shop, hoe wordt dit gecontroleerd? Moet je een bewijs opsturen (studentenkaart of iets dergelijks)?

  5) Hebben jullie misschien nog wat must have linkjes, wat andere informatie voor een toekomstige switcher zoals ik ben?

  6) Wat is het daadwerkelijke verschil tussen een Combodrive en een Superdrive?

  Alvast héél erg bedankt voor de moeite! :D

  Bijdrager
  Brims

  Apple heeft als antwoord op Word en Powerpoint, Pages en Keynote gemaakt.
  Tevens is er nog openoffice! (niet zo mooi maar wel handig)

  http://www.apple.com/nl/iwork/pages/

  http://guide.apple.com/

  http://www.omnigroup.com/applications/omniweb/

  http://www.openoffice.org

  6> combo is geen DVD brander volgens mij!

  Bijdrager
  jorugu

  Wat studentenkorting aangaat: je hebt een inschrijving van je school nodig. Bij mij voldeed een overzicht van de IB-groep van dit jaar, dus een studentenpas zal ook wel goed zijn.

  de student editie van Office 2004 voor de Mac kost zo’n 150 euro, maar veel hogescholen en uni’s zijn aangesloten bij http://www.surfspot.nl waar je Office Professional voor 17 euro kunt aanschaffen. Open Office is ook een mogelijkheid, maar daar kan ik weinig over zeggen.

  Bijdrager
  Marresc

  4) Meestal niet.

  6) Combodrive: lezen/schrijven van CD, lezen DVD
  Superdrive: lezen/schrijven CD en DVD

  Bijdrager
  fistkikker

  1) In aanvulling op de eerdere antwoorden: op een nieuwe mac staat ook nog AppleWorks. Voor het simpele typewerk, spreadsheet, database e.d. werkt het allemaal wel goed, al is het erg jaren ’90.

  2) en 3) Ik doe met mij 867 MHz powerbook ongeveer wat jij er mee wilt doen. Ik heb 640 MB en dat is best genoeg. Hiervoor had in 384 MB en dat werkte ook al best, al is 640 wat soepeler. Je kan dus veilig beginnen met 512 en later bijprikken als je eens geld over hebt. Dat is makkelijk genoeg. Klepje open, en SO-Dimm erin, klaar.

  4) Ze controleren steekproefsgewijs. Best kans dat je niets hoeft op te sturen.

  5) http://www.versiontracker.com en http://www.macupdate.com zijn erg handig om programmatjes te vinden. En http://forum.macosx.nl natuurlijk:)

  6) zie boven

  Bijdrager
  Il Maravilla

  Ah hartstikke bedankt, allemaal, zo snel. 8) Ik heb nu antwoord op al mijn vragen, als er nog mensen zijn met wat handige linkjes dan mag je het hier nog wel neerplempen.

  Bijdrager
  Brims

  op deze al eerder gegeven link kun je bijna alles vinden: http://guide.apple.com/

  Bijdrager
  jorugu

  zelf heb ik redelijk wat nuttige dingetjes van tweakers gehaald.

  Bijdrager
  MacAttack

  Tweakers? :? Kom ga je mond spoelen :x :wink:

  Bijdrager
  jorugu

  alleen Apple Talk natuurlijk :innocent:

  Bijdrager
  mcdaddy
  ”Il

  1) Hoe zit het met de standaard software die op het iBook staat. En dan vooral de software voor het simpele typwerk, zoals een Word vervanger en een eventuele Excel vervanger? Office 2004 is me nog te duur op dit moment en kan er dus niet bij helaas..

  Als alternatief voor M$ Office 2004 kan je behalve OpenOffice ook NeoOffice kiezen.
  NeoOffice is een speciale versie van OpenOffice voor de Mac.

  Voor andere handige software kan je op de blog van madsen kijken.
  Hij heeft een uitgebreide lijst met onmisbare software voor Mac OS X.

  Bijdrager
  vogel

  http://www.versiontracker.com voor al je software.
  http://www.xvsxp.com voor een uitgebreide vergelijking tussen OS X en Win XP.

  Bijdrager
  Il Maravilla

  Nog bedankt voor alle links en informatie.;) Ik ben net al op pad geweest en naar het Mac House geweest in Rotterdam, maar de nieuwe iBooks (ik wil dus de 14″) was nog niet binnen. En belletjes naar andere winkels net leverde nog niets op, alles was al dicht.. :cry: Nog een weekje wachten..

  Bijdrager
  Il Maravilla

  Sinds vandaag een echte mac in huis! :lol: iBook 14″, heb er een behoorlijk stuk voor gereden maar het was het waard. Nu nog even wennen maar vooral genieten.. :innocent:

  Bijdrager
  A

  Gefeliciteerd met je iBook.

  Bijdrager
  Brims

  Welkom bij de club!

  Bijdrager
  Il Maravilla

  De switch is bijna helemaal rond, alle foto’s en het schoolwerk is overgegooit via CD-tjes die ik nog had liggen maar ik heb nog wel een enkel probleem. Mijn muziek van m’n iPod (20 gb, vierde generatie, windows structuur) heb ik nergens op een back-up staan en enkel op de iPod zelf dus. Omdat de harde schijf van mijn vorige computer (waar de muziek dus opstond) ter ziele is kan ik het ook nergens meer vandaan trekken.. Nu ben ik benieuwd of iemand hier een oplossing voor weet? Ik wil dus de muziek overgooien naar m’n iBook maar gewoon connectten gaat niet lukken. In ieder geval, met een Windows computer zou dat niet gaan lukken omdat iTunes dan bij gaat werken. Ik neem aan dat dit met m’n Mac ook zo zal zijn.

  Dus hoe krijg ik de muziek van m’n iPod af (mag ook nog een andere Windows computer zijn) en hoe krijg ik het vervolgens op m’n iBook?:)

  Alvast (en alweer) bedankt.;)

  Bijdrager
  Il Maravilla

  Niemand die mij antwoord kan geven? :roll:

  Bijdrager
  vogel
19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.