5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Q:
    Bijdrager
    Cybershooter

    Timemachine backup vraag

    Ik heb van de week via de installatiedisk van mac osx, een volledige timemachine backup succesvol laten terugzetten, aangezien ik wat problemen had. Nu wil ik een nieuwe backup laten maken door TM ervan uitgaande dat TM alleen de gewijzigde bestanden verder zou backuppen, maar tot mijn verbazing zet TM een volledige backup op de externe hd, in plaats van alleen de gewijzigde bestanden en dat beslaat opnieuw zo’n 75 gb. Hoe kan dit? aangezien het terugzetten van een recente TM backup weinig nieuwe wijzigingen ten opzichte van nu met zich mee heeft gebracht?

    Bijdrager
    Pieterr

    Heb je de backup op dezelfde of op een andere Mac teruggezet? Zelfde vraag voor de harde schijf.

    Dit gedrag wordt (toevallig) ook besproken in de laatste maccast podcast. (audio)

    Time Machine resets on restore to new Mac

    Bijdrager
    Cybershooter
    ”Pieterr”

    Heb je de backup op dezelfde of op een andere Mac teruggezet? Zelfde vraag voor de harde schijf.

    Dit gedrag wordt (toevallig) ook besproken in de laatste maccast podcast. (audio)

    Time Machine resets on restore to new Mac

    Nee, ik heb de backup op dezelfde mac teruggezet en maak gebruik van dezelfde harde schijf.

    Bijdrager
    Pieterr

    Zelfs op dezelfde Mac met dezelfde schijf gebeurt dit blijkbaar:

    http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=7389021
    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1655110
    http://forums.macosxhints.com/showthread.php?t=90925

    once a drive is erased, it gets a new UUID and this is why TM sees it as a new setup.

    Ik weet niet of er een mogelijkheid is om de vorige UUID van je hard disk terug te zetten. (Maar misschien is dat ook wel niet zo’n goed idee…)
    Of andersom: wijzig com.apple.backupd.SnapshotVolumeUUID in de Backups.backupbd zodat de UUID gelijk is aan de UUID die je krijgt via:
    [code:1:69eae790c1]diskutil info /Volumes/<naam_van_je_disk>[/code:1:69eae790c1]

    Bijdrager
    Cybershooter

    Wat ik me alleen afvraag is, of hier al meer gebruikers die een TM backup op exact dezelfde machine hebben teruggezet en dat daarna de backup incrementatie gereset is.

    Ik zou tevens willen weten hoe dit nou kan, immers als je middels TM een 1 op 1 backup terugzet op hetzelfde systeem dan mag je er toch vanuit gaan dat TM de incrementatiedraad toch gewoon weer oppakt.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.