3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  joerske

  TimeCapsule kan gen backup maken…sparsebundle

  Hallo,

  Ik gebruik mijn iMac al bijna 2 jaar naar volle tevredenheid. Destijds gekocht i.c.m. een TimeCapsule, waarop ik TimaMachine backups laat schrijven. Nooit problemen gehad, liep altijd als een zonnetje. Na de update naar Mountain Lion echter, gaat het een beetje mis.
  Sinds enkele dagen krijg ik deze melding:

  Time Machine kan het maken van de reservekopie op ‘Time Capsule van ********’ niet voltooien.
  Het schijfkopiebestand ‘/Volumes/Time Capsule van ***** /iMac van ****** (3).sparsebundle’ dat voor de reservekopie wordt gebruikt, is al in gebruik.

  Ik ben een behoorlijke leek op computergebied en heb al stevig gegoogled. De oplossingen die ik daar krijg werken niet en blijven dit probleem niet oplossen.
  Wie weet hoe ik dit opgelost krijg?

  Groeten,
  Johan

  Bijdrager
  Beech

  Welke mogelijke oplossingen heb je al uitgeprobeerd ? Anders komen we met onbruikbare oplossingen. Ik heb na de upgrade ook wat problemen gehad, maar het verwijderen van de HD uit de voorkeuren, het deselecteren van zet schijven in de slaapstand indien mogelijk, het weer kiezen van de TM-schijf heeft er uiteindelijk toe geleid, dat alles weer normaal werkt (de eerste keer stond er wel dat er 0 backups waren, maar na de eerste backup stond alles weer als van ouds).

  Bijdrager
  fred44nl

  alle mogelijke en misschien ook wel onmogelijke problemen worden hier beschreven:

  http://pondini.org/OSX/Home.html

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.