4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:

  Bijdrager
  Nextweb

  Time Machine bij Digital Ocean

  Hoi,

  Ik bedacht het volgende, is ook mogelijk om een in de cloud server aan te maken bij Digital Ocean en daar je Time MCHINE Backup te laten landen in plaats van een externe harde schijf ? (als ware als extra)

  Dank jullie voor jullie ervaringen en kennis !


  Bijdrager
  digilb

  Bijdrager
  Koning Frank

  Ja, dat kan zou in principe kunnen. Maar je betaalt wel gigantisch veel, aangezien al hun servers een zeer snelle verbinding hebben en ssd opslag. Dat heb je echt niet nodig voor een backup (640GB opslag kost ~ 600 dollar per maand geloof ik). Dat is zoiets als een Ferrari kopen voor de dagelijkse boodschappen. Niet onmogelijk, maar wel onpraktisch en onbetaalbaar. Digital ocean is perfect voor webtoepassingen, maar totaal niet geschikt voor backups.

  Google eens naar Crashplan of Backblaze. Al werkt dat wel met hun eigen software en niet met timemachine.


  Bijdrager
  digilb

  Als het er om gaat om een offsite backup van je TimeMachine te hebben, dan kun je deze ook wegschrijven naar de NAS van iemand die je vertrouwd. Desnoods zet je zelf een (instap) Synology (of ander merk) neer bij iemand je vertrouwd. Helemaal handig is het wanneer die ander z’n backups weer wegschrijft naar jouw NAS. Win-win situatie, zeg maar.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.