6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  screne

  Time machine backup grootte ?!

  Vraagje:

  Ik heb alles ingesteld op de Time Machine zoals hier staat aangegeven en het back uppen van de iMac gaat geweldig goed. Echter als ik in Gebruikers kijk op mijn NAS zie ik dat er maar 0,004MB gebruikt is van de 500Gig die ik heb toegewezen aan de Gebruiker ” timecapsule”. Kijk ik in File station dan zie ik dat de spargebundel ca 67 Gig groot is. Zal ik nu wachten tot die 500 Gig bereikt is en hopen dat de grens niet overschreden wordt of staat er nog gewoon iets verkeerd ingesteld ??

  http://www.mobile-harddisk.nl/blog/tuto … -synology/

  Volgens deze site alles ingesteld…. Ik snap het echt niet meer. Ook in Time machine op de iMac zie ik dat er nog 1.4 TB beschikbaar is.

  Wie heeft er een idee ?

  Bijdrager
  fred44nl

  die sparsebundel van 67 Gb is de backup.
  daar moet je met Finder ook wel in kunnen kijken.
  liever niet aan rommelen:)

  Bijdrager
  screne

  @Fred

  Klopt , ik zie de sparsebundel staan van 67Gig en NEE ik zal er niet aan rommelen. Wat ik wel raar vind is dat er bij voorkeuren van de time machine staat dat er 1,4 TB beschikbaar is , terwijl ik maar een grootte heb aangemaakt ( Quota ) van 500 Gig op de NAS.

  :thumbsup:

  Bijdrager
  fred44nl

  ja,ik heb ook een sparsebundle aangemaakt die veel kleiner is dan de grootte van de schijf.
  en toch zegt TM dat de volle grootte beschikbaar is.
  kijk maar eens in Console en filter dan op backup.

  Bijdrager
  screne

  Oké,

  Maar moet ik dan niet de disk quota zien van 500 Gig in de time machine die ik heb aangegeven in de voorkeuren van de Time machine ? Nu zie ik dus het resterende vrije deel van 1,4 Tb op mijn NAS als te gebruiken.

  De iMac is nu 1 week jong dus de spasebundel backup zal ook nog geen 500 Gig zijn. Affin ik hoop maar dat de time machine backup niet groter wordt.

  :thumbsup:

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.