4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  I-to-I

  terug naar fabrieksinstellingen

  Ik verkoop mijn macbook pro en wil al mijn gegevens ineens verwijderen, zodat hij weer precies zo staat ingesteld zoals ik hem kocht.

  Hoe kan ik dit doen????:oops:

  Moderator
  unSOUND

  Gewoon een clean install uitvoeren met de CD’s / DVD’s die je bij je Mac hebt gekregen. Na de installatie kom je in het scherm waar je je gegevens moet invullen, dat venster sluit je met appeltje-Q. Dan stopt de registratie, en gaat ie verder zodra de koper de Mac opstart.

  Geblokkeerd
  Breuf

  Weet je zeker dat al je data dan inderdaad van de harddisk af is? Dat dacht Tonino namelijk ook. De bestanden zijn niet via de Finder te vinden maar staan volgens mij nog wel op de HD en zijn met specialistische software nog wel terug te halen.

  Breuf

  Moderator
  unSOUND

  Bij het legen van je prullenmand ( zoals bij Tonino bijvoorbeeld ) gaat de schijf vaak eerst verder met schrijven achter de “gewiste” bestanden, waardoor ze dus niet daadwerkelijk overschreven worden, en dus terug te halen zijn.

  Bij een nieuwe installatie gaan de bestanden recht over de oude heen, omdat de schijf weer vanaf het midden opnieuw beschreven wordt, en de nieuwe data dus recht over de oude heen gaat. Daardoor is het terughalen van data dan al bijna onmogelijk voor gewone burgers met gewone rescue-software… Maar je kunt eventueel tijdens de installatie kiezen om de schijf eerst 1, 7 of 35 keer volledig te overschrijven, dan heb je meer zekerheid.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.