14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:
  Bijdrager
  Paetor

  Terminal.app… Wie heeft een alternatief?

  Hé mensen,

  Ik hoor er bijna nooit iemand over, maar IMHO zuigt die Terminal.App echt bigtime.. Hij is traag (zet maar eens een topje open op speedje 0.1, vanaf een G4 niet vooruit te branden) en er zijn geen goeie terminalfonts op een standaard 10.2 install. Ik ben een uiterst frequent terminaller, omdat ik een serie linux-bakken op afstand in de lucht moet houden. Vroeger, toen ik nog mac os 9 draaide werden al mijn gebeden verhoord door het über geniale macSSH.. Dat isser niet voor X… :x

  Zijn er cracks die vrede hebben gesloten met Terminal.app? of mensen die zo’n geniaal ANSI-font hebben gevonden (wat mij niet lukt) of heel misschien mensen die een wel snelle term hebben gescoord? Of misschien is de term van 10.3 beter? Please let me know, want ik wordt nu al gek!

  Frustrated Admin… :|

  Bijdrager
  onem

  Waar ik zeer over te spreken ben is PowerTerm, deze had je ook voor mac OS9. Ook voor beheer over het net werkt deze geweldig.

  Wat je ook kunt gebruiken voor ANSI terminal is iterm. En als je terminal wilt aanpassen gebruik dan TerminalTemplate en maak hem zoals jij wilt.

  Succes Maarten

  Alles is te vinden via versiontracker

  Bijdrager
  Pn

  Terminal.app is inderdaad een ramp onder Jaguar, hoewel deze onder Panther sterk is verbeterd. Ik maak zelf veel gebruik van de terminal en ook ik heb een tijdje gezocht naar een goede app voor commandline taken (ssh, remote screen, epic5, vi(m), etc.)

  Persoonlijk ben ik van mening, dat op dit moment GLterm de beste is. Ik heb hem zelfs officieel geregistreerd. Kies een “white on black” Scheme en als font “Sabvga 6×13 ANSI”. Bij een grootte van 80×40 is dit een perfecte terminal voor mij:D

  Inactief
  Anoniem

  Ik heb de screenshots op http://glterm.sourceforge.net/screensh.html eens bekeken. Jezus wat lelijk, het lijkt DOS wel :mrgreen:

  – Koen.

  Bijdrager
  markj

  Je kunt ook X-windows installeren, ik weet niet of het sneller is dan terminal, maar ik gebruik het veel voor specialistische software.
  Zie hier hoe:
  http://chemistry.ucsc.edu/%7Ewgscott/xtal/page1.html

  Bijdrager
  Pn
  ”koen”

  Ik heb de screenshots op http://glterm.sourceforge.net/screensh.html eens bekeken. Jezus wat lelijk, het lijkt DOS wel :mrgreen:

  – Koen.

  Beauty is in the eye of the beholder. Her is een link van mijn desktop met GLterm. Let vooral op het GLterm scherm rechtsonder, waar ik van IRC gebruik maak binnen een screen sessie. Het geeft de ASCII karakters juist weer.

  Bijdrager
  Sad
  ”koen”

  Ik heb de screenshots op http://glterm.sourceforge.net/screensh.html eens bekeken. Jezus wat lelijk, het lijkt DOS wel :mrgreen:

  pffff…. tja een CLI is een CLI dus afgezien van een leuk fontje zal het natuurlijk nooit een razende 3D omgeving worden :|

  Inactief
  Anoniem

  Als ik de developer van GLTerm was zou ik toch wat aan die screenshots doen. Het screenshot van P|n ziet er toch wat beter uit. Zeker voor software vind ik het belangrijk dat het er niet ‘klungelig’ uitziet. Hoe weet ik anders dat het programma zelf ook niet klungelig in elkaar zit.

  – Koen.

  Bijdrager
  Paetor

  Now that’s MUCH more like it! GLterm rules, and het icoontje is ook geweldig trouwens:)

  Onwijs bedankt voor alle reacties heren. Enneh, ja voor een niet-NERD is een terminal per definitie lelijk. Maar voor de ware NERD is het weergeven van je favorite geek-porn wel degelijk een kwestie van leven of dood…

  Daarom ben ik blij!

  :D :D :D

  Bijdrager
  LintuxCx

  Over iTerm: nog trager dan Terminal.app…:(

  GLTerm lijkt wel leuk, maar ik voel me niet zo geroepen om te betalen voor zo’n programma aangezien ik zelf ook gewoon wat ik in mijn vrije tijd schrijf kosteloos (en inclusief source) verspreid. Is het Topic Starter ook al opgevallen dat de kleuren wat eigenaardig lijken en dat het onmogelijk is in te stellen dat Alt/Option doet wat ‘ie in elke Unix term doet, Meta-key zijn? Zowel Terminal.app als iTerm hebben die optie wel.

  En glterm.sf.net is al meer dan een jaar uit ontwikkeling, daar wil ik me niet eens aan wagen eigenlijk…

  Ik ga mijn laatste hoop maar eens opzoeken: X11 met daarin rxvt.

  Bijdrager
  Pn
  ”LintuxCx”

  Ik ga mijn laatste hoop maar eens opzoeken: X11 met daarin rxvt.

  xterm en rxvt werken wel aardig snel, draaiend onder X11. Ik maak behoorlijk veel gebruik van een terminal (in mijn geval GLterm) en mijn “beef” met het draaien van terminals onder X11, is dat alle apps draaien onder de X11 vlag.

  Dus als je een terminal met Appeltje+Q wilt afsluiten, sluit je in weze alle X11 applicaties af. Ik vind dat super irritant.

  Overgens, ik weet niet wat glterm.sf.net is, maar de GLterm die ik gebruik is een andere applicatie en is hier te vinden.

  Bijdrager
  Paetor

  Ja, LintuxCx, tis niet zo perfect als het leek. Ik krijg ook soms hele vage blurry bagger in beeld, en soms verspringen regels heel ranzig in bijvoorbeeld top-schermpjes die niet het voorste window zijn. Het niet werken van die meta-key overleef ik wel. Gebruik vi, geen emacs. Maar toch.. Het kan allemaal nog steeds niet tippen aan macSSH.. Jammer dat ze die niet gaan carbonizen.. Let me know hoe het gaat onder X!

  Bijdrager
  LintuxCx

  X viel tegen. Ik houd het maar bij Terminal.app. In Panther is ‘ie qua gebruik nu al behoorlijk goed. PageUp/PageDown enzo zijn nu goed bruikbaar, kleuren e.d. kloppen allemaal, alleen de snelheid is nog ver beneden peil.

  Achja, misschien moet ik me dan toch eens zo ver zien te krijgen om te besluiten dat ik geen Mac heb gekocht om 24/7 in de Terminal te werken.;)

  Bijdrager
  Paetor

  Hmm! Ook X11-terminal geprobeerd, en ik vind hem top! Ik weet niet hoe het met de snelheid is gesteld (op een 2×2.0 is alles snel..) maar ik vind hem tegek! Laat je niet demotiveren door de ogenschijnlijke non-configurability van de terminal in X11, je kan de met commandline-options de terminal instellen zoals je hem wilt. Ik heb heel lang een linux-based workstation gehad, en daaronder ook altijd prettig gewerkt met xterm. Feels like coming home! Wat zijn precies jouw negeatieve bevindingen?

  Groeten,

  Paet

  ————–

  “In a world without walls & borders who needs Windows & Gates?”

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.