5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Q:
    Bijdrager
    elwizzy

    Telenet mail

    Hallo,

    Mijn iPhone heeft zelf mijn telenet email-account gesynchroniseerd.
    Dit werkte perfect om mijn mails op te halen, maar zelf kon ik geen mails versturen.
    Nu heb ik geprobeerd om dit handmatig op te lossen, dus email account wissen en
    zelf manueel invoegen. Maar nu lukt het al niet meer om het account te installeren.
    Wie werkt er nog met telenet mail op iPhone en kan mij helpen?

    Merci

    Bijdrager
    Macs

    Telenet mail werkt wel degelijk op een iPhone. Probeer de volgende instellingen. Ik postte ze een tijdje geleden hier op het forum (http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=131781):

    - POP3 (!)
    – Server voor inkomende post:
    Hostnaam: in.telenet.be
    Gebruikersnaam: je telenet login (vb. k******)
    Wachtwoord: je wachtwoord
    – Server voor uitgaande post (SMTP):
    uit.telenet.be
    – Geen SSL
    – Serverpoort 110 (dit hoef je nergens in te geven, kwestie van volledigheid )

    Bijdrager
    elwizzy

    Inderdaad, ik. Had deze mail gelezen maar lukt niet bij mij.
    iPhone zegt altijd dat er geen verbinding is via ssl en of ik de instellingen wil downloaden zonder ssl.
    Als ik hier dan ja aanduid, dan zoekt hij gedurende ong een minuut maar geeft
    dan terug de melding dat er geen verbinding is met ssl. Wat kan ik doen?

    Je zegt ook uitgaande posts smtp aanduiden, maar dit zie ik nergens staan.
    TenZij ik er ferm over kijk natuurlijk:-)

    Bijdrager
    elwizzy

    Ik ga nog eens helemaal opnieuw beginnen, want het lukt mij nog altijd niet.
    Dit doe ik:

    Eerst kies ik anders of moet ik microsoft exchange, mobileme, Gmail, Yahoomail of AOL kiezen?
    Dan:
    * naam: mijn naam
    * adres: mijn telenet emailadres
    * wachtwoord: mijn telenet wachtwoord
    * beschrijving: Telenet Mail

    * POP aanduiden

    * hostnaam inkomende server: in.telenet.be
    * gebruikersnaam: mijn telenet gebruikersnaam
    * wachtwoord: mijn telenet wachtwoord

    * hostnaam uitgaande server: uit.telenet.be
    * gebruikersnaam: niets
    * wachtwoord: niet

    * bewaren

    Dan zegt hij altijd dat hij geen verbinding heeft met SSL en of ik
    het account zonder SSL wil configureren.
    Dan duid ik ja aan, maar geeft na een tijd dezelfde foutmelding.

    Iemand oplossingen?

    Merci

    Bijdrager
    Cea

    Heb om m’n Nokia E71 ook twee telenet accounts geconfigureerd. Ik denk dat je uitgaande server fout is. Ik gebruik als uitgaande server bij “mobistar”: gprsmail.mobistar.be. Als ik de standaard mail-uit.telenet.be gebruik dan krijg ik ook geen mailtjes buiten.
    naargelang je bij base-proximus of mobistar zit zal je 1 van deze uitgaande servers moeten gebruiken. ( indien je via 3G gaat , via wifi is het niet van toepassing).

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.