4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Joostjee

  Tekst vastzetten in sjabloon Pages

  Hi,

  Op werk maken wij gebruik van Pages en wij willen een aantal sjablonen maken voor de opmaak van overeenkomsten. Echter, het lukt ons niet om (zoals in Word) de tekst vast te zetten zodat collega’s alleen de invulvelden hoeven in te vullen (en de andere tekst dus niet kunnen bewerken). Weet iemand hoe dit wel kan? Of met andere software? Of is het alleen mogelijk in Word…?

  Alvast bedankt!

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Voor zover ik weet kan dat inderdaad niet. Je kunt tekst aanmerken als „plaatsaanduiding” zodat het hele stuk altijd met één klik geselecteerd wordt (de achtergrond wordt dan oranje), maar je kunt niet aangeven dat bepaalde tekst niet bewerkt mag worden.

  Bijdrager
  SvS

  Pdf maken en als afbeelding/ondergrond inzetten?

  Bijdrager
  pin

  Het kan, maak gebruik van tekstvakken voor de tekst die je wilt locken. Selecteer dan vanuit de Arrange opties links in de inspector de “Lock” knop. Dat blokkeert de gebruiker om aanpassinen te maken tot dat specifieke tekstvak (mijn pages staat in het engels).

  Betere software om dit allemaal te doen is Adobe Acrobat, maak professionele pdfjes waar je editable velden kan plaatsen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.