11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  The Dude

  SWF Files opslaan? Temp files?

  Hey duders en dudettes,

  ik vroeg me af:

  hoe kan ik bij safari in mijn temporary internet files komen? Ik wil namelijk flashfilmpjes opslaan en met windows kon je dat via die weg doen, ik kan echter op mijn ibook nergens een temp folder vinden. Heeft OS misschien een alternatieve manier om SWF files op te slaan? :innocent:

  Bijdrager
  danielpunt

  hé dat wist ik niet.

  Kun je dan gewoon de flash spelletjes spelen offline?

  Bijdrager
  The Dude

  Ja precies:-)

  Maar het gaat mij om van die leuke Flash series zoals die op http://www.newgrounds.com staan. Series als Madness en Xombie. Die zijn briljant.

  Maar weet niemand dit?? HOe je dat kan doen?

  Bijdrager
  Erik Joling
  ”The

  Maar weet niemand dit?? HOe je dat kan doen?

  Het is een beetje een omweg, maar ik gebruik deze manier: je gaat naar het venster waar het filmpje in speelt en kijkt in de bronversie (in Safari: Weergave > Toon bronversie) wat de URL van het filmpje is. Die kopieer je, plak je in een htmlbestandje en je maakt daar een link van. Dat bestandje open je in Safari, en je control-klikt de link. In het menu kies je Download gekoppeld bestand als…

  Als voorbeeld op die website http://www.newgrounds.com/
  Ga erheen. Kies bijvoorbeeld Pope for a day door erop te klikken. Er opent een nieuw venster. Daar klik je op watch this movie, en je bent in het venster waar de film speelt. Kies dan Weergave > Toon bronversie. Scroll door het document (ik weet niet of je thuis bent in html, want anders ziet het er erg ondoorgrondelijk uit) tot je een verwijzing naar een .swf document vindt:
  [code:1:b9cdbfd217]<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" WIDTH="550" HEIGHT="400" id="FlashContent"><PARAM NAME=movie VALUE="http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf"><PARAM NAME=quality VALUE=high><PARAM NAME="AllowScriptAccess" VALUE="never"><EMBED src="http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf" quality="high" WIDTH="550" HEIGHT="400" NAME="FlashContent" AllowScriptAccess="never" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></EMBED></OBJECT>[/code:1:b9cdbfd217]

  Het gaat dan om [code:1:b9cdbfd217]http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf[/code:1:b9cdbfd217]
  Dat knip je er uit. Open in een teksteditor (ik gebruik Tex-Edit Plus) een leeg document, en dan zet je daar in:
  [code:1:b9cdbfd217]<hrml>
  <a href="http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf">http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf</a>
  </html>[/code:1:b9cdbfd217]
  Bewaar het document als naam.html. Open het in Safari; je ziet dan de link
  http://uploads.ungrounded.net/231000/231153_popeforaday.swf
  En dan, zoals gezegd, control-klik en Download gekoppeld bestand als…

  Bijdrager
  The Dude

  Hey das handig,

  ik was zelf aan het prutsen, maar als je via IExplorer werkt kun je in het mapje temporary files steeds de flashdocumenten zien. Zodra de SWF’sopen zijn staan ze er, je hoeft ze er alleen nog maar vandaan te slepen!!!

  Bijdrager
  Erik Joling

  Uit een mapje slepen is eenvoudiger dan hoe ik het doe. Ik moest in IE wel een stuk of zes popupvensters met reclame wegklikken. Komen alle embedded files (QT-movies, mp3 etc) ook in dat mapje terecht? Want die kan je op mijn omslachtige manier ook te pakken krijgen. (Waar staat dat mapje temporary files eigenlijk?)

  Bijdrager
  The Dude

  Preferences->Explorer->Temporary Files

  Met Mp3’s moet je even testen

  Bijdrager
  danielpunt

  Hé dat is tof, ik vroeg me gisteren nog af hoe dat kon.

  :P
  Ik bookmark deze pagina even

  Bijdrager
  The Dude

  No Prob

  Bijdrager
  wjgmspeedy

  Safari > menu Venster > Activiteitenweergave. Naar het flashbestand scrollen. Daarop dubbelklikken, dan opent een nieuw venster, en als alles geladen is, de boel bewaren.

  Bijdrager
  Erik Joling

  Super!

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.