30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 35)
  • Q:
    Bijdrager
    DJMischaa

    Stylesheet niet op Mac, wel op Windows

    Hi!

    Ben nu een tijdje bezig aan een website, http://www.nieuwzeeuwsmeisje.nl voor een vriend.
    Nu heb ik sinds vanmiddag een raar probleem, wat echt opeens is.

    De CSS lijkt niet meer te laden in Safari, niet in Chrome en zelfs niet in Firefox op mijn Mac.
    De Mac van m’n vader, Safari, wil de website ook niet laden.

    Nu het rare, de laptop van m’n stiefmoeder, een Windhoos ding, laadt de pagina wel! IE doet het, FF én Chrome. Ik weet niet wat het probleem is, iemand ervaring met dit probleem?

    Merci

    Bijdrager
    Hansi2124

    Even de cache van de browser legen en dan refreshen?

    Bijdrager
    DJMischaa

    @Hansi
    Geprobeerd, leverde helaas niets op.
    Jij ziet hem wel?

    Bijdrager
    Hansi2124

    Ik zie wel wat, maar dit zal dus niet de bedoeling zijn:

    Bijdrager
    BasiX

    Kan het wellicht liggen aan je stylesheet die uit Chinese tekens bestaat?

    Bijdrager
    Shmoo

    Miss. omdat deze stylesheet niet geladen wordt ?

    Heb je toevallig een minify script geïnstalleerd om alles sneller te laten laden?

    http://www.zeeuwsnieuwmeisje.nl/thumbsup/styles.css

    Bijdrager
    DJMischaa

    @BasiX
    Als ik er zo heen ga, http://www.nieuwzeeuwsmeisje.nl/css/style.css, wordt het wel goed weergegeven. Waar bij jou de Chinese tekens vandaan komen vraag ik me nu ook af..? Haha

    Bijdrager
    Hansi2124
    Bijdrager
    DJMischaa

    @Shmoo
    De link die je vermeldt is verkeerd. Het is nieuwzeeuwsmeisje.nl, niet zeeuwsnieuwmeisje.
    Als je die omdraait kom je wel bij de style uit. Daarnaast is deze css de style van iets anders.
    Ik heb een script, ThumbsUp, om te kunnen stemmen op bepaalde foto’s.

    Mijn CSS bevindt zich op http://www.nieuwzeeuwsmeisje.nl/css/style.css

    Bijdrager
    BasiX

    Nope. Alleen maar Chinese tekens hier. Waar bewerk je de stylesheet mee, en hoe sla je hem op?

    Bijdrager
    DJMischaa

    @Hansi
    De errors ben ik me van bewust, deze had ik al. Zijn kleine foutjes. Maar mét de erros draaide de website 4 uur geleden nog wel.

    Bijdrager
    Wyodor

    Wellicht omdat er op die plek geen stylesheet aanwezig is (volgens pagina broncode) :

    http://www.zeeuwsnieuwmeisje.nl/thumbsup/styles.css

    en wel op :

    http://www.nieuwzeeuwsmeisje.nl/css/style.css

    zoals hierboven vermeld.

    Magische zin: aktiviteiten venster in Safari. (maar niet in Mountain Lion)

    Bijdrager
    DJMischaa

    <script type=”text/javascript” src=”http://www.nieuwzeeuwsmeisje.nl/thumbsup/init.min.js.php”></script&gt;

    Deze is opgelost, daar stond eerst http://www.zeeuwsnieuwmeisje.nl
    Maar dat zou het probleem niet moeten zijn.

    @Wyodor
    Helaas, hier alleen ML in huis te vinden.

    Ik vind het vreemd dat de website wel laadt op Windows.

    Bijdrager
    Shmoo

    Die Chinese tekens komen door het kiezen van een verkeerd upload profiel in je FTP client.

    ASCII of Binary.

    Ik heb deze op Auto. staan omdat mijn Code editor standaard de bestanden als platte tekst maakt.

    Bijdrager
    DJMischaa

    @Shamoo
    Ik gebruik Coda 2, zou dat het probleem kunnen zijn?

    Bijdrager
    Hansi2124

    Je broncode is wél te zien in ML, zoals in het verleden al veel vaker is vermeld.

    Nadat je hier onderaan een vinkje hebt geplaatst:

    Bijdrager
    BasiX

    Kopieer de inhoud van je stylesheet eens in Teksteditor, sla hem op als style.css en upload hem handmatig op je server.

    Bijdrager
    DJMischaa

    Nu zie ik inderdaad ook in de browser de Chinese tekens. Erg vreemd. Ik ga eens Googlen. Weet iemand hoe dit is op te lossen?

    Bijdrager
    BasiX

    Mijn optie al geprobeerd?

    Bijdrager
    DJMischaa

    Ga ik nu doen!

    Edit:
    @BasiX
    Helaas, werkt niet. Gedaan wat je zei.

    Edit 2:
    Heb m’n meta:

    <br />
    <meta lang="en" content="text/html; charset=utf-8" /><br />
     

    verandert naar:

    <br />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /><br />
     

    Ook dit haalt niks uit.

    Bijdrager
    BasiX

    Upload de inhoud eens op http://www.heypasteit.com/. Wellicht is er iets raars in te vinden.

    Bijdrager
    DJMischaa
    Bijdrager
    BasiX

    Vervang de bron van de css op je site nu eens door: http://basvanderploeg.nl/zeeuwsmeisje/css/style.css

    Puur als test. Want bij mij krijg ik wel gewone tekens te zien…

    Bijdrager
    DJMischaa

    Gedaan, weer Chinese tekens.

    Bijdrager
    BasiX

    Dit is echt belachelijk. Zojuist bekeek ik de code zonder problemen, en nu zijn ze opnieuw veranderd in Chinese tekens.

    Bijdrager
    DJMischaa

    Ja echt raar hé, ik snap er geen reet van.

    Bijdrager
    BasiX

    Probeer deze eens toe te voegen: http://basvanderploeg.nl/zeeuwsmeisje/css/test.css

    Bijdrager
    DJMischaa

    Helaas:|

    Bijdrager
    BasiX

    Hmm, ik denk dat het iets te maken heeft met het thumbsup script.

    Bijdrager
    DJMischaa

    Ik ga er morgen weer eens voor zitten. Als je ideeën krijgt, brandt los!

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 35)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.