8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  cartimundi

  sophos op werk-mac

  hallo, ik kom er eigenlijk net achter dat de ict sophos op mijn mac heeft gezet.

  Is dit nadelig? ik merk af en toe wel een vertraging, maar komt dit door sophos..of gewoon iets anders (27″ late 2015 met 16gb)

  ik lees vaak dat virus scanners geen nut hebben op een mac…ik heb het thuis ook niet…

  Bijdrager
  Q-collective

  Waarschijnlijk een monitoring tool. Mijn Mac op het werk heeft ook McAfee geïnstalleerd. Wat het precies doet is moeilijk te achterhalen want ik heb nergens rechten toe…

  Bijdrager
  cartimundi

  hoe bedoel je? om te zien wat ik doe?

  Bijdrager
  Q-collective

  Ja, dat is precies wat ik bedoel.

  Bijdrager
  Shmoo

  Als je zoekt op de naam van deze software dan kom je toch gewoon uit op de zoveelste anti-virus-software-website waar ze je vertellen dat hun software echt wel de beste en gratis is.

  Volgens mij is het helemaal geen software om n de gaten te houden wat je allemaal doet op je computer maar vooral om virussen en malware tegen te houden. — en bepaalde sites te blokkeren, dat zullen wel een lijstje met duistere urls zijn.

  Goed, je kunt Activiteitenweergave openen op de computer en dan zie je precies waar alle performance blijft. Blijkt dan dat deze software te veel staat te bollen terwijl jij wilt werken dan contact je je IT’er even en dan kun je met hem de rest je leven lopen vechten in een welles, nietes discussie die je nooit gaat winnen.

  Bijdrager
  SvS

  Blijkt dan dat deze software te veel staat te bollen terwijl jij wilt werken dan contact je je IT’er even en dan kun je met hem de rest je leven lopen vechten in een welles, nietes discussie die je nooit gaat winnen.

  Heel vervelend is dat, maar als je bij je werkgèver gaat zeggen (in plaats van bij jullie eigenwijze Windows-die-hard ICT’er) dat je productiviteit achteruit is gegaan èn de stabiliteit van je werkmachine, dan boek je misschien wel resultaten.

  Bijdrager
  MrBelloNLD

  Sophos is welbekend, en in mijn beleving een van de minst lastige, en voor thuis gebruik (ik dacht tot 5 gebruikers) gratis te gebruiken en te beheren via webportal. Het is geen beheerstool of monitoring software…

  het nut van AV op Mac kan alleen al zijn het voorkomen dat Windows virussen (welke op de mac geen kwaad doen) het bedrijfsnetwerk op zouden kunnen komen…

  Inactief
  Anoniem

  Heb hier Sophos voor Mac geinstalleerd en merk er verder niets van. Je kunt in het beheerscherm, dat zou jou ict afdeling kunnen doen, aangeven welke bestanden je niet gecontroleerd wil hebben. Bij mij zijn dat de raw bestanden van de camera. Wat wel veel gebeurt is dat ik mail krijg met Windows virussen, dat stuur ik dan gelukkig niet verder.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.