16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Moderator
  Koen van Tongeren

  Software voor live podcastproductie

  Wij willen voor de OMT podcast wat gaan experimenteren met ‘live opnames’ voor de podcast. Nu worden alle onderdelen apart ingesproken en achteraf gemonteerd met muziek etc. We willen naar een systeem waarbij we leaders, audio clips etc. kunnen instarten, audiosporen kunnen mixen etc. zodat we een podcast niet meer hoeven te monteren nadat ie is opgenomen.

  Mijn vraag is nu: wie heeft ervaring met dergelijke software en kan ons vertellen wat we juist wel of juist niet moeten aanschaffen?

  Bijdrager
  1984

  Neem eens contact op met “Boer & Goeroe” dat is een klein flexibel kantoor dat zich specialiseert in productie en consultancy op het gebied van audiovisuele (nieuwe) media voor de zakelijke markt, overheid, cultuur- en onderwijsorganisaties.

  Bijdrager
  ctxppc

  Ik vindt het wat te moeilijk… Ik zou met GarageBand of dergelijks werken: opnemen en direct monteren. Een beetje project-management zou de montagetijd verminderen.

  En als jullie niet willen monteren, ik zou het wel graag doen! :D

  En nee ik ken geen software… Ik ken alleen Apple-software. :evil: :baby2:

  Bijdrager
  julesp

  WireCast

  Wirecast is the most advanced live webcasting product available for your Mac or PC. You can stream multiple live video cameras, while dynamically mixing in other media (movies, images etc). Features such as Chroma Key (blue/green screen) and built-in titles merge seamlessly with Wirecast’s layering system, allowing you to create beautiful, professional webcasts.

  Heel prijzig :o
  —–
  Live Channel Pro

  Niet meer beschikbaar?
  —-

  VeeScope

  A Software Only Solution…
  Veescope Live is the ultimate live video production tool. Veescope displays real-time chroma key, and high and low video level Zebra patterns. It uses the computer’s graphics card, instead of the CPU allowing for much better performance.

  Moderator
  Koen van Tongeren

  Hmm, ik geloof dat ik er nog even bij had moeten melden dat het hier om live audio opnames gaat.:-)

  Bijdrager
  julesp

  Nice Cast

  Easy audio broadcasting is here. Nicecast is the easiest way to broadcast music from OS X. Broadcast to the world, or just across your house. Nicecast can help you create your own internet radio station or allow you to listen to your iTunes Music Library from anywhere in the world!

  Dit is vast wat je zoekt :)

  Bijdrager
  headbanger

  Ik heb castblaster gebruikt om toen mijn podcasts te maken.
  jingels ect . kan je simpel onder knoppen zetten allse word netjes opgeneomen en er is ook een auto talk over funktie.
  Kijk maar eens op http://www.castblaster.com het zover ik weet een windows programma maar ik dacht dat Adam Curry zijn podcasts er ook mee heeft gemaakt op een mac, ff een bericht op het forum achter laten voor mike ( de programeur van het programma) en je hij kan je meer vertellen.
  Er is ook een versie voor video casts.

  Headbanger a.k.a. Ericdutch tijdens chat in omt live

  Bijdrager
  WernerT
  ”1984″

  Neem eens contact op met “Boer & Goeroe” dat is een klein flexibel kantoor dat zich specialiseert in productie en consultancy op het gebied van audiovisuele (nieuwe) media voor de zakelijke markt, overheid, cultuur- en onderwijsorganisaties.

  Geef dan meteen ook een linkje naar de site.. Tssss.. http://www.boerengoeroe.nl/.

  :lol:

  Bijdrager
  WernerT

  Beetje off-topic..

  Ik snap best dat je montage voor OMT veel tijd kost, maar volgens mij levert het echt een ‘gelikter’ eindprodukt op. Dat is in elk geval mijn beleving als ik OMT beluister – en de laatste podcast vergelijk met de online stream.

  Bijdrager
  headbanger

  Wat denk ik ook kan is in Garageband live te gaan opnemen en dan later de muziek en plaatjes er bij te zetten op ander spoor.
  Je bent dan nog wel wat achteraf aan het doen maar minder dan nu en de podcast op zich is dan wel in 1 keer live opgenomen.
  Het zal denk ik wel wennen zijn om dingen niet opnieuw in te spreken tot dat je het goed hebt.

  Moderator
  Koen van Tongeren

  Dank voor de reacties tot nu toe maar ik vrees dat m’n antwoord er nog niet tussen zit. Castblaster komt het dichtst in de buurt, zo lijkt het, maar om nu wekelijks in Windows te gaan werken…

  Misschien moet ik het maar eens aan Adam Curry vragen, die doet precies wat wij willen en volgens mij tegenwoordig weer helemaal op z’n Mac.

  Bijdrager
  headbanger

  Dat klopt zover ik weet gebruikt hij weer een mac ja :):)

  Lid
  Pepperonie

  Ik denk dat je dit niet software matig voor mekaar kan krijgen.
  Ik denk dat je gewoon een mixer moet kopen (dingen zijn iets van 200 euro).
  Op de mixer sluit je de mics aan, en de computer.
  Op de mics kan je gewoon spreken, en met de faders en de eq op de mixer kan je alles in no-time goed instellen.
  Op je computer kan je ondertussen itunes open hebben staan voor je muziek, en Mac Jingle Player voor je jingles. Ik moet zeggen dat Mac Jingle Player best goed werkt. (verbaasde me)
  Maar je mac sluit je dus ook aan op de mixer.

  Uiteindelijk sluit je je output van je mixer aan op de linein van je mac. En op je mac installeer je dan shoutcast, en daar kies je dat je de line-in wilt broadcasten. En dan gaat dus alles uit je mixers rechtstreeks via je mac het internet op.

  Bijdrager
  headbanger

  Hij wil het dus opnemen niet rechtstreeks uitzenden via het net.

  Ik heb het toenik nog windows bak had het met castblaster gedaan werkt perfect.In deze podcast hoor je hoe ze castblaster op een mcbook aan de praat hebben gekregn.
  Het is wel een oude aflevering dus zou het nu heelmaal moeten kunnen.

  http://www.podshow.com/shows/?mode=detail&episode_id=43001

  Vanaf minuut 17 word het uit gelegd.

  Bijdrager
  rogerpaolo
  ”headbanger”

  Hij wil het dus opnemen niet rechtstreeks uitzenden via het net.

  volgens mij maakt dat niet uit. Het gaat om het live productie element, en dan sluit ik me aan bij pepperoni; je moet een soort radiostudio creeeren; een mixer, een jingleplayer, wat microfoons, een muziekdatabase. Dan heb je nog wat skills nodig, niet iedereen kan zomaar zo’n setup bedienen, dus oefenenen. Het resulteert uiteindelijk allemaal in een stereo signaal. Of je dat stereo signaal nu direct de ether, het net of een opnamemedium instuurt is niet relevant.

  Bijdrager
  headbanger

  Het is de bedoeling dat het opgenomen word dus via shoutcast het alleen het net op gooien heeft dan geen zin.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.