11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Q:
    Bijdrager
    KarelWillem

    MIDI-probleem in Garageband (audiobuffer)

    Bij het bespelen van software-instrumenten (synthesizers e.d.) binnen en buiten Garageband ‘kraakt’ mijn geluid.

    Zowel tijdens het spelen, als ná het exporteren.

    Ik kan er niet echt de vinger op leggen, waar dit fenomeen vandaan komt.
    Iemand een idee?

    Voorbeeld (geluid als van een stoffige elpee?):
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/20171899/xxkracks.aif

    Het is dus een statische tik/witte ruis die zich overal openbaart.

    Bijdrager
    Waffle ಠ_ಠ

    Staat er soms een compressor effect aan?

    Bijdrager
    KarelWillem

    Nee. Het is zowel IN als BUITEN Garageband.

    Ook met standalone synths doet zich dit voor.

    Bijdrager
    deSpaanseRente

    .. dus ook als je gewoon muziek afspeelt? Wat bedoel je precies met standalone synths

    Bijdrager
    kvdloos

    Hoor je om de zoveel tijd een tikje?
    Welke audio interface gebruik je, extern of de interne?
    Het kan een wordclock tik zijn, het kan ook zijn dat je audiobuffer te laag staat, probeer die eens hoger te zetten op 512 ofzo.

    Bijdrager
    KarelWillem

    Ja, het is een statische tik, zoals van een stoffige elpee.
    Ik zoek even naar de audiobuffer. Dat lijkt een goede aanwijzing.

    deSpaanseRente op 21 juli 2013

    .. dus ook als je gewoon muziek afspeelt? Wat bedoel je precies met standalone synths

    Als ik de muziek afspeel die ik heb opgenomen in Garageband hoor ik dat ook.

    Standalone synth = software programma die een synthesizer ‘nadoet’.:)


    Yep. In Logic Pro X heb ik de audio-buffer op 1024 (stond op 128) gezet.
    En volia; zo helder als wat. Geen enkele tik of kraak meer.

    Nu nog even zien hoe dat in andere apps gaat (of hoe ik dat systeem-wijd kan regelen).

    Bijdrager
    KarelWillem

    Bijdrager
    KarelWillem

    Zo… daar ben ik weer.:)

    In Logic Pro heb ik er dus geen enkel probleem meer mee.

    Maar in – het nieuwe en oude – Garageband plopt en kraakt het nog steeds als vanouds.
    Hoe kom ik daar nu toch vanaf??

    In oudere versies van Garageband kon je de buffer nog enigszins aanpassen voor MIDI-invoer.
    Nu kan dat helemaal niet meer(?).

    Bijdrager
    KarelWillem

    Bijdrager
    KarelWillem

    Bijdrager
    KarelWillem

    Ik trek het topic nog maar eens omhoog.
    Toch te gek dat ik niet op een normale manier een keyboard kan gebruiken in Garageband?!

    Ik kan zelfs Logic Pro X en Garageband tegelijkertijd open zetten, waarbij het geluid in Logic volledig helder is, terwijl Garageband een grote bonk haperende “white noise” is.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.