21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)
 • Q:
  Bijdrager
  BBB

  Smoesjes gezocht!

  Een vriend van me (ik ben het echt niet zelf.. Nee, echt niet) heeft maandag voor de tweede keer een sollicitatiegesprek. Hartstikke leuk voor ‘m, maar z’n huidige werkgever mag natuurlijk van niks weten.
  Voor zijn eerste gesprek heeft ie bij z’n huidige werkgever een lulverhaal opgehangen over de dokter (en dat ie later aan de beurt was etc). Hij kan namelijk bijna nooit vrij krijgen (dat is oa een reden om een nieuwe baan te zoeken).
  Nu heeft ie dus maandag weer een nieuw gesprek, aan het einde van de middag. Vrij nemen is geen optie. Die doktersmoes is ook niet geloofwaardig meer (wie zit er nu ruim twee uur bij de dokter?)
  Dus: laat jullie donkere kant maar boven komen en post hier je smoesjes!

  Dit forum inschakelen is nog het enige middel dat we konden bedenken… Dus kom maar op!

  Bijdrager
  GoingStrong

  Maandagochtend bellen dat je ziek bent en de hele dag ‘thuis’ blijven.

  Mocht er dinsdag gevraagd worden waarom hij de telefoon ’s middags niet opnam dan zeg je dat je even (foei foei tegen de regels in) een wandelingtje hebt gemaakt om frisse lucht te scheppen. Of omdat je met mega-race-diarree op het toilet zat. Of dat je sliep (koorts enzo) en dat je geen telefoon naast je bed hebt.

  Enne, als je zo de balen van je baas hebt kun je beter ook de dinsdag nog thuisblijven. Want alleen maandag ziek komt ook zo weekend-katerig over ….

  Zelf doe ik dit natuurlijk nooit (vroeger wel hoor).

  Hij kan natuurlijk ook maandagochtend tegen zijn baas zeggen dat hij ECHT de middag vrij wil hebben. Iedereen heeft recht op vrije uren. Gewoon poot stijf houden.

  Bijdrager
  Xcode

  Weten we zeker dat z’n baas nooit eens even een bezoekje brengt aan MacOSX.nl?:P

  Zeg BBB, hoeveel oma’s heeft die vriend van je eigenlijk? <– Die is té erg…:oops:

  Bijdrager
  BBB

  Haha, we hebben een verhaal gelezen over een sollicitant die eerst vertelde dat z’n ENIGE oma was overleden (dus moest ie naar een begrafenis) en twee weken erna werd ze 80, dus dat feestje mocht hij natuurlijk niet missen… idioot.

  Bijdrager
  hansenonline

  maak maar eens een afspraak in een druk ziekenhuis en voor je het weet zit je twee en een half uur te wachten op het concult, waarna je na tien minuten weer naar huis kan gaan:x !
  heb zelf dus meerdere malen meer dan anderhalf uur bij dezelfde arts kunnen wachten!
  ik bedenk net laat je vriend door zijn enkel gaan en meteen naar de ehbo door jou gebracht, kost alleen wat ziekenhuis premie ehbo in en meteen weer uit natuurlijk. de volgende dag met een elastische kous of rekverband strompelend naar het werk. zorg er wel voor dat hij goed links en rechts onthoud :P, anders krijg je een john lanting effect!!!

  Bijdrager
  J-roen

  Waarom niet gewoon vrijnemen zonder opgaaf van redenen of wegens persoonlijke omstandigheden oid. Zoals eerder aangegeven heeft iedereen gewoon het recht om zijn verdiende vrije tijd op te moeten kunnen nemen.

  Bijdrager
  Turbanus

  Het gaat de baas geen fuk aan wat hij in z’n vrije tijd moet doen. Bovendien moet die zelf nog vrijgeven om jouw vriend te kunnen laten soliciteren. Geen enkel bedrijf mag persoonlijke positieverbetering belemmeren.

  Bijdrager
  BBB

  Dat van dat ziekenhuis is natuurlijk best grappig, maar dan wordt het zo’n toneelstuk he…

  ‘Gewoon vrijnemen’ zonder opgaaf etc is bij deze baas geen optie (hij wil niet voor niks weg). Natuurlijk heeft iedereen er recht op, maar bazen kunnen soms heel moeilijk zijn…

  Waarschijnlijk wordt het gewoon dagje ziek thuis (of twee). Het is de enige manier om nog een beetje normaal het gesprek te gaan voeren.

  In ieder geval bedankt voor de reacties. We zijn wel van mening dat het een gat in de markt zou kunnen zijn: bedrijfje dat zich specialiseert in smoesjes/alibi’s; ze regelen alles; acteurs, telefoontjes etc. Kost een paar centen, maar dan ben je wel van het gepruts af!

  Bijdrager
  Turbanus

  Dat laatste is helemaal dom geleuter. Als je niet eerlijk bent, tegen wie dan ook, dus zelfs tegen een baas die je spuugzat bent, ben je zelf ook geen knip voor je neus waard.

  Bijdrager
  J-roen

  Misschien is het zelfs wel het beste om gewoon aan te geven dat je gaat solliciteren. Dan weet meneer de baas dat je weg wilt.

  Ik zou daarom ook geen vrij vragen maar gewoon mededelen dat je er niet bent.

  Bijdrager
  BBB

  Bedrijfje kan ook ingezet worden bij overspel hoor…

  Ik snap je standpunt Turbanus, maar wat heb je liever:
  A) Oneerlijk zijn, maar nog even kunnen doorwerken in ‘redelijke harmonie’
  B) Eerlijk zijn en doorwerken met een rotsfeer

  Bijdrager
  SeaTrue

  zoiets bestaat, dat is dan om vreemd te gaan, om de vrouw (of man?) af te leiden

  Bijdrager
  Turbanus

  In een zakelijke sfeer zal die klotebaas ook de eerlijkheid van elke medewerker moeten respecteren. Doet hij dat niet, kan hij bij zichzelf te rade gaan als er steeds sprake is van uitloop bij zijn bedrijf. Als ik een solicitant krijg, peil ik ook of de betreffende wel of niet eerlijk en recht door zee is. Het is echt niet alleen kennis die de hoofdrol speelt om iemand in dienst te nemen.

  Bijdrager
  BBB

  Geloof me maar: die kerel kijkt je niet meer aan als je zegt dat je gaat solliciteren…
  Dus dan kun je heel eerlijk zijn (en de eer aan jezelf houden), maar die vent heeft een bord voor z’n kop en ziet je meteen als De Vijand.

  Bijdrager
  Turbanus

  Dan is het een grote lul en niet waard om als werkgever teboek te staan.

  Bijdrager
  Ypot

  Mischien is het inderdaad en lul. Maar daar gaat het nu niet om. Want als die jongen niet slaagt bij zijn nieuwe solicitatie dan moet hij weer terug vallen op zijn oude baantje met die baas. En daarom is het beter een smoes te bedenken dan daarna door te werken bij een boze baas die jou als vijand ziet. Want dan is het een dubble lul.

  Bijdrager
  Turbanus

  Dan kom jij over een paar jaartjes maar eens bij mij soliciteren….. Ik haal er echt wel uit of iemand de waarheid in pacht heeft of niet.

  Bijdrager
  GoingStrong

  En dan weet je wat er gebeurt: Turb hakt je in stukjes en rijgt je aan wat stokjes …..

  Bijdrager
  Turbanus

  En vervolgens wordt je geconsumeerd door onze macosx.nl-gebruikers…..:wink:

  Bijdrager
  danielpunt
  ”BBB”

  Geloof me maar: die kerel kijkt je niet meer aan als je zegt dat je gaat solliciteren…
  Dus dan kun je heel eerlijk zijn (en de eer aan jezelf houden), maar die vent heeft een bord voor z’n kop en ziet je meteen als De Vijand.

  Klinkt als mijn oude stagebegeleider. Dat is ook de rede waarom iedereen daar weg wil, eentje is er al weg.

  Bijdrager
  GoingStrong
  ”Turbanus”

  En vervolgens wordt je geconsumeerd door onze macosx.nl-gebruikers…..:wink:

  En zou houden we altijd genoeg eten op de meetings! :lol:

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.