6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  MacAanZee

  SHARP krijgt junkstatus van S&P

  Fabrikant van o.a. elektronische apparatuur als TV\’s en beeldschermen heeft van het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor\’s de JUNKSTATUS gekregen. Dat betekent zo ongeveer dat men geen vertrouwen meer heeft in het voortbestaan van het bedrijf. Een voorportaal van faillissement als meer bureaus, klanten en opdrachtgevers van SHARP er ook zo over denken. Hoe kan dit dat het zover is gekomen, terwijl SHARP toch één van de leveranciers is voor beeldschermen voor Appleproducten. En: kan de productie van Apple producten als iPads en iPhones in gevaar komen als SHARP verder in problemen komt?

  Bijdrager
  Soulshaker

  Ja , dat is 1 van de leveranciers.
  LG is dat ook .

  Moest sharp dus over de kop gaan , kan Apple nog wel beroep doen op LG.
  Maar dan komt er wel een schaarste op de markt dat hoe dan ook opgevuld zal worden.

  Door LG zelf , of door samsung of andere bedrijven .

  Bijdrager
  MacAnarie

  Denk dat een groot probleem zit in het terugtrekken van Sharp uit de markt voor “kleine” TV’s. Ze leveren nog maar enkele kleine TV’s, de rest is allemaal 50″+ De markt daarvoor is gewoon kleiner. En het niche van de extreem grote TV’s raakt ook wat uitgemolken nu merken als LG en Samsung zich daar ook gaan roeren.

  Het zou jammer zijn als ze verdwijnen, ik vind de TV schermen van Sharp vaak erg mooi (we hebben dan ook een Sharp TV).

  Wellicht kan Samsung iets voor Tim en de zijnen betekenen.;-)

  Bijdrager
  Soulshaker

  1 miljard dollar aan schermen misschien ?:grin:

  Bijdrager
  Truzo

  Toch grappig dat Apple Samsung nodig heeft terwijl ze aartsvijanden zijn in de smartphoneindustrie:p
  Sony zou ook kunnen schermen leveren aan Apple.

  Sharp word overschaduwt door andere merken zoals Samsung, Sony & LG, ze zouden een innovatief toestel moeten ontwikkelen, om zichzelf weer op de kaart te zetten. De eerste Ultra Definition tv kan al niet meer. Maar misschien een betaalbare Ultra Definition tv ontwikkelen?

  EDIT: Het bedrijf bestaat al 100 jaar, toch jamer om dan de Junkstatus te krijgen. Ze hebben nochtans innovatieve dingen, bijvoorbeeld een interactief bord voor vergaderingen enz. Apple kan misschien een contract met Sharp tekenen om de Ipads enz te laten communiceren met dat interactieve bord. Zo komt sharp in een positief dachlicht.

  Bijdrager
  MacAanZee

  Misschien zou Apple fabrikant Sharp wel kunnen overnemen en zo meer grip krijgen op de toelevering van beeldschermen én directe ingang bij een televisiefabrikant. Zou dat niet zinvol kunnen zijn?

  Ik begrijp trouwens niet waarom Apple blijkbaar nooit beeldschermen van Sony afneemt. Zelf vind ik (bij TV\’s) Sonu toch altijd het beste. Ook in de professionele (TV) wereld (studio\’s, regelkamers en editruimtes) wordt meestal Sony gebruikt.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.