7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:

  Bijdrager
  dijkie

  Scherm zwart na SSD Upgrade

  Beste medeforummers,

  Afgelopen weekend heb ik op m’n iMac (21.5 inch mid-2011) een ssd-upgrade uitgevoerd. Met de handleiding van IFIXIT heb ik een ssd (samsung evo 850) geplaatst achter de superdrive. Het verliep allemaal prima maar nadat alles netjes in elkaar was gezet bleef het scherm zwart.

  De computer zelf werkt prima met een extern scherm. Ik heb de connectoren voor het scherm opnieuw bevestigd maar dit mocht ook niet baten. Een blik op het logic board liet zien dat 3 van de 4 led indicatoren branden. Daarnaast heb ik ook een zaklamp op het scherm gericht bekeken of het backlight niet kapot is, maar hier wees ook niets op.

  Ik heb uiteraard online gekeken wat de mogelijkheden zouden zijn maar daar wordt zeer verschillend over gesproken. Wat zouden jullie in deze situatie doen? Wat voor testmogelijkheden zijn er nog meer? En welke reparatie bedrijven zouden jullie aanraden?

  Alvast heel hartelijk dank.


  Bijdrager
  McPim

  Alle 4 de LED’s moeten branden. Ik neem aan dat LED #4 in jouw geval uit is, want die geeft de communicatie tussen moederbord en LCD paneel aan. Als je externe display wel werkt zijn er in principe maar 2 mogelijke oorzaken: je backlight of de connector naar je LCD display. Ik neem aan dat je met kijken met een zaklamp wilde zien of je LCD wel beeld gaf zonder backlight, en dat je ziet dat er geen beeld is. Blijft de connector dus over..

  If fourth LED is not lit after power on:
  • Verify internal DisplayPort cable connections between LCD panel and logic board.
  • Inspect all LCD cables for damage.

  Toch nog maar eens heel goed die connector en kabels controleren. Misschien zijn ze beschadigd, misschien zit de connector toch niet helemaal goed. Andere testen hebben weinig zin denk ik want het kan niet veel anders zijn in dit geval. En mocht je er naar willen laten kijken kan ik https://www.macrepair.nl aanraden in Amsterdam, maar er zijn uiteraard meer goeie opties. Succes!

  (heb je een link naar de iFixit pagina die je gebruikt hebt?)


  Bijdrager
  dijkie

  Dank voor je reactie. Ik heb onderstaande link gebruikt:
  https://www.ifixit.com/Guide/Installing-iMac-Intel-21-5-Inch-EMC-2428-Dual-Hard-Drive-Kit/6434/1

  En inderdaad, de zaklamp actie was daaraan gerelateerd.
  Ik zal nogmaals de kabels checken. Ik weet echter niet hoe ik kan bekijken of de kabels nog correct zijn. Heb je enig idee?

  Ik had macrepair gemaild maar die konden vooraf geen enkele prijsindicatie geven op basis van bovenstaande verhaal wat ik toch wel vervelend vind.


  Bijdrager
  McPim

  Dank voor de link. Je kunt niet veel meer doen dan de connectors nog een keer voorzichtig los en vastmaken. Denk ook aan de (kleinere) vsync connector. Maar de datakabel van het LCD zelf en de socket zijn het meest gevoelig, daar kan natuurlijk iets mis mee zijn gegaan tijdens je ‘upgrade’. Meer dan nogmaals los/vast maken kun je niet doen. Ik snap dat MacRepair daar ook weinig over kan zeggen, ik weet niet of de kabel aan de LCD kant ook los kan en te vervangen is of dat het hele paneel dan moet worden vervangen. En als de socket stuk is zit het probleem aan de moederbord kant.. Dat is echt aan een specialist om verder te onderzoeken.


  Bijdrager
  SunKeeper

  Qua kabels:
  – zijn ze niet te heftig gebogen/nergens klem gezeten
  – zit de kabel nog netjes in de connector (stekker)
  – zit de connector niet onder of boven het socket in geval van de data display connector (slecht te zien, maar je moet wel de ‘klik’ voelen bij koppelen)
  – je hebt ze alle vier gehad?


  Bijdrager
  McPim

  ..en kijk ook even of de DC-OUT kabel/connector van je power supply weer goed vast zit. Een paar draden daarvan gaan naar je LED driver board. De connector op het LED driver board zelf is niet los geweest maar even checken kan geen kwaad. En uiteraard heb je gechecked dat je brightness niet per ongeluk op nul staat hè :nerd: ..


  Bijdrager
  Triumph

  Ik begrijp dat dit je niet helpt maar zelf heb ik mijn eigen en die van een vriend geüpgraded met een SSD in exact hetzelfde type iMac op dezelfde manier zoals je beschrijft en er voor mij “gelukkig’ geen probleem mee gehad. Wel heb ik mezelf en de iMac’s beschermt tegen elektrostatische lading.
  En nog geen bericht gehad van je mbt e laatste opmerking van McPim maar je beschreef al dat 1 van de 4 led’s niet branden…

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.