5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Applebvv

  router uitbreiden met airport extreme.

  hallo,
  ik heb naar vele topics gezocht en kon niet op een goed antwoord komen.
  beneden staat een linksys modem + router, op de 1ste verdieping is het internet matig.
  ik wil dit netwerk uitbreiden met een airport extreme.
  is dit draadloos mogelijk (natuurlijk wel een stroomkabel, maar ik bedoel dan zonder lan kabels enzo)

  bedankt,

  applebvv

  Bijdrager
  TheBigZ

  Als je geen netwerkkabel wilt leggen zou je een powerline-oplossing kunnen overwegen.
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/791/powerline.html

  Bijdrager
  LighScan

  Powerline (oftewel PowerLAN) werkt niet altijd uitstekend, afhankelijk van je huis (elektriciteitsnet) kan je een goed resultaat tot instabiliteit krijgen.

  Ikzelf blijf om deze reden toch liever bij draadloos.

  Moet het een Airport Extreme zijn? Want voor een paar tientjes haal je deze eenvoudige oplossing die ook je draadloos netwerk uitbreidt.
  http://bit.ly/Ax0rPs

  En ja, een Airport Extreme kan dat ook… Maar als je geen printers/hdd’s of een geavanceerder thuisnetwerkje wilt opzetten, is een AE een beetje zonde van het geld (= persoonlijke mening).

  Bijdrager
  SunKeeper

  Draadloos via WDS verbinden is niet officieel ondersteund met verschillende merken routers aan elkaar. In sommige gevallen heb je geluk en werkt het toch. Misschien voor korte tijd, misschien voor lange tijd, heel misschien altijd goed.

  Bijdrager
  flyinghigh

  Uiteraard kun je op deze wijze je netwerk bereik verbeteren. De airport extreme fungeert dan als een luxe “repeater” van je bestaande netwerk.

  Het bereik (signaal) van je netwerk wordt hierdoor groter. Maar of de snelheid van je netwerk hiermee omhoog gaat valt te betwijfelen. De airport extreme krijgt nl. zelf een zwakke draadloze input van het linksys router beneden. Je netwerk is zo snel als de zwakste schakel in het geheel.

  De meest ideale oplossing is de Airport Extreme via UTP kabel met de Linksys verbinden. Maar dan zul je dus een extra kabel moeten trekken.

  De powerline oplossing kun je natuurlijk ook altijd uitproberen. Dat is toch nog beter dan draadloos qua maximaal te behalen snelheid. Misschien kun je een goede afspraak maken met de winkel/leverancier. Als het resultaat met de powerline niet bevredigend is kun je hem teruggeven. Succes

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.