12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Q:
    Bijdrager
    Mar Tab

    Ronde hoeken

    Hai, misschien voor velen hier een hele simpele vraag maar ik zit er voorlopig maar mee :x

    Wat ik op mijn simpele privé site probeer te realiseren is het volgende:

    Het plaatsen van kaders met ronde hoeken en vervolgens met tekst vullen. Klopt het als ik zeg dat deze kaders dynamisch moeten zijn of doe ik nu te interessant? Die kaders met tekst moeten wat zeggen over de foto’s die ik ook met afgeronde hoeken af wil beelden (en dan met een klein schaduw effect).

    Ik kan een klein beetje met Adobe Golive overweg en kan beschikken over Photoshop (weinig kennis) en Illustrator (zegt me echt helemaal niets).

    Omdat ik het prettig vind dat Adobe Golive mijn site kan schalen waardoor alle verhoudingen in principe intact blijven dacht ik aan de volgende oplossing:

    Een gifje maken met afgeronde hoeken en daar vervolgens tekst of een foto in plaatsen. Dit lukt mij dus niet maar misschien is dit ook niet dé oplossing voor wat ik wil.

    Hopelijk is mijn vraag duidelijk genoeg voor wat tips en aanvullende tutorials van jullie :oops:

    Bijdrager
    Welles

    Voortaan ajb even zoeken… dit onderwerp is pas nog voorbijgekomen:

    klik

    [zeurmodus]Bovendien hoort dit meer in Webontwikkeling thuis dan in Beeldbewerking…[/zeurmodus]

    Bijdrager
    Kyokushinkai

    Bedoel je zoiets als dit? Dat heb ik al eens voor de gein gemaakt. Als je de broncode bekijkt zie je dat het niets meer is dan een tabel met 4 afbeeldinkjes van ronde hoekjes, 4 afbeeldinkjes van de zijkanten die meegerekt worden door scalefit in de tabel aan te zetten en een leeg vlak waar je content kunt plaatsen.

    Bijdrager
    Mar Tab

    Okee “zeurpiet” , sorry daarvoor and no offense :D

    Ik twijfelde zelf even waar ik het beste de eventuele vraag kon posten dus als deze vraag verplaatst moet worden; no problemo.

    Jammer dat ik tijdens het zoeken de thread waarnaar je verwees niet goed genoeg heb doorgespit dat deze me is bijgebleven. Nu toch alles even goed opnieuw gelezen en the botom line is dat ik me maar beter kan verdiepen in HTML dan in het beheersen van bepaalde software (Adobe Golive).

    Met de gegeven info kan ik zelf niet veel, verwijzingen naar allerlei codes zeggen mij, in dit stadium niet zoveel…..

    Ik moet het even doen met de kennis die ik heb van Golive waar ik als leek best wel tevreden over ben. Als ik het echt moet doen met het antwoord “ga maar HTML leren want WYSIWYG stinkt” dan is er voor mij geen hoop meer…… Ik ben gewend aan / verwend door intuïtief gebruik net zo goed als ik Tiger ook niet kan / wil ontleden en bewerken, ik gebruik het and thats it, moet ook kunnen met Golive of niet?

    Als iemand me kan / wil adviseren waar verder te borduren op mijn vraag (andere thread verder gaan?) dan graag even een berichtje.

    Bijdrager
    Mar Tab
    ”Kyokushinkai”

    Bedoel je zoiets als dit?

    Dat is volgens mij wel de bedoeling maar dan misschien nog minder “flashy” dus nog simpeler…

    BTW, mijn voorgaande reactie heb ik geplaatst voordat ik jou reactie zag (ja, ja, typ niet altijd even snel).

    Die codes zou ik, zoals ik het denk te begrijpen ergens moeten plakken in gOlive?

    Bijdrager
    Kyokushinkai

    Ik heb de code er even uit gehaald:
    [code:1:e9da12ec47]
    <TABLE scalefit=1 width=100% border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 class=’donker’>
    <tr>
    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/lb.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=32></td>
    <td><IMG SRC=’afb/balk/b.jpg’ width=100% HEIGHT=32></td>
    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/rb.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=32></td>
    </tr>
    <tr>

    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/l.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=100%></td>
    <td ALIGN=LEFT VALIGN=TOP>

    Hier komt de inhoud te staan!

    </td>
    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/r.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=100%></td>
    </tr>

    <tr>
    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/lo.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=32></td>
    <td><IMG SRC=’afb/balk/o.jpg’ width=100% HEIGHT=32></td>
    <td WIDTH=32><IMG SRC=’afb/balk/ro.jpg’ WIDTH=32 HEIGHT=32></td>
    </tr>
    </TABLE>
    [/code:1:e9da12ec47]

    De afbeeldingen heten naar hun positie. lb.jpg is bijvoorbeeld Links Boven, o.jpg is Onder. Je kunt je eigen afbeeldingen er in plaatsen. Houd er wel rekening mee dat, als je de afbeeldingen een andere afmeting geeft, je dat wel aanpast in de code. De afbeeldingen zijn op de hoekjes 32 x 32 pixels en de rest is ook 32 pixels hoog/breed. Lijkt me niet moeilijk te vinden in de code. Als je nog vragen hebt zie ik het wel.

    Bijdrager
    Mar Tab

    Bedankt voor je reactie Kyokushinkai,

    Ik ga er straks eens mee “vogelen” in Golive, waarschijnlijk dat ik daar iets soortgelijks kan vinden waardoor ik weet wat waar te plakken.

    Overigens concludeer ik dat het eigenlijk makkelijker is om “gewoon” in HTML wat codes te gebruiken dan dat je in Photoshop je foto’s met ronde hoeken bewerkt of zo iets?

    Bijdrager
    Mar Tab

    Heb wat zitten knutselen en het begint hier te dagen :lol:

    De 6 jpg-tjes heb ik even van je site geplukt en vervolgens in wat cellen gestopt en daarna de source in Golive bekeken. Het zag er iets anders uit maar dat zal eerder komen omdat ik nu op het werk zit en met een PC werk en deze alle linkjes weergeeft als C/docments etc etc…. (niet interessant).

    Hoewel ik waarschijnlijk niet veel met HTML zal kunnen doen de komende tijd heeft het op deze manier al wel wat meer inzicht gegeven.

    Een mooi afgerond tekstkadertje maken zal nu wel gaan lukken denk ik zo ! (Ik begrijp uit het andere topic waar ik eerder naar werd verwezen dat het werken met tabellen / cellen “not done” is maar goed, voor mij als simpele leek die gewoon wat foto’s van zijn verbouwing op het web wil zetten waarschijnlijk wel voldoende).

    Wat de foto’s betreft zal het lastig zijn, ik zal iets moeten verzinnen van 4 (losse) ronde hoeken die ik over de foto kan plakken en waarvan alleen de binnen of buitenkant transparant is !?

    Is het niet veel makkelijker om via Photoshop (hoe dan?) al mijn fotos mooie afgeronde hoeken te geven?

    Wie zich geroepen voelt, heel graag maar anders in ieder geval Welles bedankt voor de nuttige verwijzing en Kyokushinkai bedankt voor het geven van het benodigde licht in mijn duisternis 8)

    Bijdrager
    Kyokushinkai

    Het zijn geen 6, maar 8 jpg-tjes: lb, b, rb, l, r, lo, o en ro, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is inderdaad makkelijker om afbeeldingen on Photoshop afgeronde hoeken te geven. Het kan misschien wel geautomatiseerd gebeuren, maar dat is erg lastig lijkt me.

    Bijdrager
    Mar Tab
    ”Kyokushinkai”

    Het zijn geen 6, maar 8 jpg-tjes: lb, b, rb, l, r, lo, o en ro, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Maareh, volgens mij ontbreken de “L” en “R” kijk maar eens…. Ik vroeg me eifgenlijk al af waarom er links en rechts geen vullig was op je site maar nam het voor lief. Om het voor mij in ieder geval duidelijk te krijgen waren de 6 jpg-tjes in ieder geval precies wat ik even nodig had !

    Laat anders even weten of ik gelijk had met de twee missende bestandjes. Ik zit hier op mijn werk met een XP bak en Explorer die 1x per dag crasht dus het kan ook aan mij liggen :lol:

    Over dat automatisren denk ik dat ik het er nog wel voor over heb om alle foto’s handmatig van ronde hoeken te voorzien. Misschien dat ik me eens in Automator moet verdiepen, die zou dat misschien wel kunnen….. (?)

    Bijdrager
    Kyokushinkai

    Er zitten toch echt 2 afbeeldinkjes links en rechts. In Safari en Camino. Het kan hem natuurlijk aan Internet Explorer liggen of zo, daar heb ik het nooit in getest:

    l.jpg
    r.jpg

    Bijdrager
    Mar Tab

    Je hebt gelijk,

    Wilde de pagina als PDF hier laten zien maar het PDF toonde net als het Golive doc dat ik had geïmporteerd wél de balkjes. Op mijn Explorer scherm op het werk echter niet.

    Acht, dat geile k*t Explorer hier heeft wel meer achterlijke kuren…….. :innocent:

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.