3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:

  Bijdrager
  Mac_Laurens

  Retina-afbeelding in handtekening is veel te groot in Mail

  Hallo

  Ik heb een handtekening aangemaakt in Mozila Thunderbird waarbij een afbeelding gebruikt wordt (html) die twee keer zo groot is dan ze afgebeeld wordt; maw. in de html staan de afmetingen op de helft. Die retina-methode werkt voor de meeste mail-clients: op gewone én op retina-schermen wordt de afbeelding even groot en scherp afgebeeld… leuk!

  Echter, wanneer er zulke mails in Mail worden geopend worden, worden de ingestelde afmetingen genegeerd en staat de afbeelding in de handtekening op ware grootte, zijnde twee keer te groot. Vervolgens volgt de afbeelding de grootte van het e-mailvenster.

  Wat kan ik in de handtekening en/of afbeelding aanpassen om dit te vermijden?

  Bedankt!


  Bijdrager
  Shmoo

  Wat jij graag wilt doen gaat niet werken binnen een handtekening het gaat je alleen maar meer problemen opleveren.

  Het is moeilijk te te leggen waarom het niet gaat werken maar het komt er op neer dat zo’n beetje elke app die er bestaat om e-mails mee uit te lezen zijn eigen manier heeft om HTML te tonen. Er is zeg maar geen standaard zoals je dat op het web wel hebt, daar werk je met een HTML versie 4 of 5 en in Mail is dat er niet dan moet je een tussenweg zien te vinden tussen 4 en 5 en de layout opmaken in tabellen. Iets dat op het web al heel lang niet meer gedaan wordt.
  Mail.app van Apple gaat nog vrij netjes om met HTML in emails omdat het gebouwd is op de basis van Safari, dus je zou deze pagina’s gewoon kunnen verzenden en dan ziet het er vrij netjes uit omdat Mail.app veel HTML5 kent maar samen met alle andere systemen verschillen de waardes zoveel dat het niet eens leuk is om je er mee bezig te houden en alles te testen.

  Je kunt twee dingen doen:
  1) Zorg dat je hele HTML templates gaat verzenden en dus niet alleen een handtekening (stukje) in HTML – als je voor deze optie kiest zal Mail.app waarschijnlijk niet meer je standaard app worden om mails vanuit te verzenden. Je gebruiksvriendelijkheid gaat hiermee dus heel hard omlaag.
  2) Doe gewoon zoals elk ander mens met een afb. in zijn/haar handtekening. Optimaliseer niet speciaal voor Retina. Gebruik normale canvas afmetingen maar verhoog miss. de DPI van de afb. een beetje dan ziet het er op een Retina machine nog altijd vrij netjes uit. Kijk wel uit dat je afb. niet te zwaar wordt want dat is voor niemand een plezier.

  Wil je je wel gaan bezighouden met HTML in e-mails dan is dit een goede start om mee te beginnen.
  http://zurb.com/ink/


  Bijdrager
  Mac_Laurens

  Bedankt Shmoo, ik test het dadelijk uit.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.