4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Cenobyte

  Remote inloggen op Windows server en Office2007 documenten openen?

  Ik kreeg van een goede vriend de vraag of het volgende mogelijk is met een iPad in een klein zakelijke omgeving:

  Account manager wil van afstand (via internet dus) verbinding maken met Windows Small Business Server 2003, en dan door de “gedeelde map” kunnen browsen naar bijv. offertes, opdrachtbevestigingen, calculaties e.d. (allemaal Office2007 bestanden).

  Is het openen en bekijken van dergelijke bestanden mogelijk?

  Is het dan ook mogelijk om bestanden te bewerken?

  Heeft iemand ervaring met het bovenstaande?

  Bijdrager
  iep

  Dat wordt een beetje lastig omdat je niet iets hebt waarmee je zomaar door de bestanden kunt browsen. Wat het dichtste in de buurt komt van wat de accountmanager wil is het gebruik van een terminal server. Je kunt dan vanaf de iPad verbinding maken met de server waarna je volledig op de server (en dus niet op de iPad!) kunt werken. Je krijgt een normale Windows bureaublad waarbij je dan ook de beschikking hebt over alle andere tools op kantoor. Je kunt dan je eigen crm software gebruiken, de eigen Office versie, men kan bij de diverse bestanden en mappen, etc. Deze setup vereist wel een aparte server die aangekocht moet worden en die in het domein wat de Small Business Server beheert moet worden gehangen. Voor een systeembeheerder allemaal een eitje dus ga eens met je systeembeheerder om tafel zitten voor advies.

  Een andere mogelijkheid lijkt het gebruik van Microsoft Sharepoint portal te zijn. Hiervoor is een iOS client beschikbaar. Dit is echter wat complexer en heeft ook de nodige gevolgen voor de bedrijfsvoering aangezien dit een zogenaamd documentbeheersysteem is. Ook hier geldt weer dat je met je systeembeheerder om de tafel moet gaan zitten.

  Wat betreft de iPad is het wel mogelijk om de Office bestanden te lezen, bewerken en aan te maken. Ook hier zijn diverse applicaties voor. Je zult echter wel alle bestanden moeten synchroniseren met de iPad en de betreffende applicatie. Dat moet via de normale weg, dus iPad met usb kabeltje aan de computer en via iTunes synchroniseren. Dat werkt aardig omslachtig. Vandaar de eerder genoemde oplossingen.

  Bijdrager
  piebas

  Er is een app waarmee je kunt verbinden naar een smb share. (FileBrowser)
  Een vpn-verbinding van de iPad naar de server lijkt mij wel zeer wenselijk.
  Je kunt op de iPad prima office documenten openen er zijn ook apps om ze te bewerken, (quickoffice)wat mij nog niet is gelukt is om een bewerkt document weer via de share terug te zetten op de server.
  De enige optie was om het document te mailen vanuit de app waarin het bewerkt was.

  Bijdrager
  iep

  Yep, die omslachtigheid blijf je houden omdat dat nou eenmaal het ontwerp van iOS is. Uit veiligheidsoverwegingen is de boel aardig dichtgespijkerd waardoor je niet zomaar even van de ene naar de andere app kunt. Dat gecombineerd met zo’n netwerkschijf maakt het al aardig onmogelijk.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.