7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  beach

  registratie activiteiten op Mac

  Ha,

  Is er ook een bestand waarin wordt bijgehouden welke activiteiten er op een computer plaatsvinden.
  Bijvoorbeeld, om 8:00 ingelogd, daarna Word opgepakt, daarna is er een mail gelezen enz.

  Groet en wederom dank voor jullie hulp.

  Bijdrager
  iep

  Er wordt wel het een en ander bijgehouden, dat gebeurd standaard al. Dit is echter niet ieder minutieus dingetje wat er op je computer plaats vindt omdat dit nogal zwaar is voor de machine, het aardig wat schijfruimte in beslag gaat nemen en de verkregen gegevens onbruikbaar maakt. Er gebeuren simpelweg teveel dingen op een machine waardoor je een gigantische brij aan informatie krijgt en je daar doorheen moet worstelen. En fin, met het programma Console kun je de zogenaamde logfiles bekijken waarin dit soort informatie staat. Let wel, deze is vrij technisch van aard en Engelstalig. Console staat standaard op je Mac en vindt je in de map Hulpprogramma’s (of je zoekt met spotlight op Console).

  Bijdrager
  beach

  Dank je, waar het mij eigenlijk om gaat is wanneer de mac is gebruikt.
  Het gaat dus niet echt om speciale programma’s.

  Safari is al voldoende..

  Bijdrager
  Vinhelper

  Er komen wel minimaal een aantal berichten per kwartier, dus je kan wel globaal bijhouden wanneer de Mac actief is geweest.

  Berichten van Safari zijn best zeldzaam…

  Kan zoiets ook niet met ouderlijk toezicht?

  Bijdrager
  beach

  Er komen wel minimaal een aantal berichten per kwartier, dus je kan wel globaal bijhouden wanneer de Mac actief is geweest.

  Hier heb ik niets aan, het gaat in feite om toetsenboardactiviteit.

  Bijdrager
  beach

  Console gaat niet zo heel lang terug…, ongetwijfeld staan ergens de log bestanden..

  Bijdrager
  iep

  Ik heb het idee dat je iemand in de gaten wil houden en precies wil kunnen zien wat diegene op de computer doet. Dat zijn zaken die je niet zonder toestemming en medeweten van die persoon mag doen. Het afvangen van wat er exact getikt wordt kan zelfs als computervredebreuk worden gezien. Als je dit doet vanuit de ouderlijke macht wordt het wel een wat ander verhaal maar het blijft oppassen geblazen want je begeeft je in een grijs gebied. Als het gaat om kinderen in de gaten te houden dan is “ouderlijk toezicht” het beste wat je kunt gebruiken. Dit vindt je terug in de systeemvoorkeuren.

  Wellicht dat het voor de duidelijkheid handig is om even aan te geven wat je nou je uiteindelijke doel is wat betreft deze gegevens. Waarvoor heb je het nodig?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.