13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Q:
  Bijdrager
  kikilech

  'Registering' bericht Panasonic SIP Voip en Time Capsule. Geen verbinding

  Heb een Panasonic telefoon gekocht om via Budgetphone met VOIP te kunnen gaan bellen. Krijgen het niet aan de praat en vermoedelijk ligt het aan de Time Capsule (voorlaatste model, 2013) die ik als router gebruik.

  Dit is de situatie:

  – Ziggo internet, modem fungeert puur als modem, routerfunctie heb ik uit laten zetten dus geen dubbele DHCP
  – Panasonic vast IP adres gegeven in de Time Capsule
  – Panasonic voorzien van laatste firmware
  – Verschillende malen alles herstart
  – Portforwarding 5060 UDP (en TCP) naar de Panasonic (5060 is SIP)

  Via Teamviever sessie heeft Budgetphone alles correct in de webinterface van de Panasonic gezet maar de telefoon blijft op de stand registering staan. Het lijkt alsof de Time Capsule de uitgaande verbinding blokkeert.

  Zij vroegen mij dit na te gaan: ‘Ik kan niet vinden of er een SIP_ALG setting in apple is bij de NAT settings, misschien dat u upnp aanmoet zetten en de panasonic herstarten’ Volgens mij ondersteund Apple geen UPNP en die andere setting kan ik niet nagaan.

  Hopelijk is er iemand die mij kan helpen. Het lijkt alsof het routergedeelte van de Time Capsule niet voldoende mogelijkheden bied. Als laatste oplossing zit ik dan maar te bedenken om aan Ziggo te vragen om het routergedeelte maar weer te activeren op de Ubee modem, de Time Capsule in bridge modus te zetten en dan maar weer het Ziggo router als DHCP te gebruiken. Liever doe ik dat niet want Airport netwerk bevalt mij goed. Weet ook niet zeker of router gedeelte op de Ubee wel SIP settings etc. ondersteund.

  Hoop te horen van iemand die het aan de praat heeft gekregen.

  Thanks

  Inactief
  Anoniem

  Apple ondersteunt wel degelijk UPnP. Ze noemen het alleen “NAT Port Mapping Protocol”.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Ik weet niet of het hier geldt, maar bv met VOIP bellen van Xs4all moet op de (Xs4all-) FritzBox modem ook de router functie aan staan.
  Op zich is er niks met de brugmodus, want het netwerk komt nog steeds van de AirPort TC, zo ook in mijn geval. Dus dat ben je niet kwijt.

  Bijdrager
  kikilech

  Thanks jv65 en Goeiedag!

  @jv65: Heb jij enig idee wat voor soort setting in die NAT Port Mapping Protocol moet zetten of is aanvinken van de ‘Activeer…’ voldoende?


  @Goeiedag
  : Ik zal dit inderdaad laten activeren dan maar bij Ziggo. Hoop niet dat ik dan allemaal weer storing krijg op mijn huidige netwerk.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Ik weet het niet zeker hoor kikilech. Jij neemt die VOIP dienst blijkbaar niet af van Ziggo, terwijl ik die dienst wel afneem van mijn provider Xs4all. Dus er is wel een verschil…

  Bijdrager
  kikilech

  Klopt, ik neem de VOIP dienst af bij Budgetphone.

  Inactief
  Anoniem

  Activeer… aanvinken zou voldoende moeten zijn. Dat is juist het voordeel van UPnP / NATPMP. De benodigde poorten worden dan automatisch geopend.

  Bijdrager
  Pasav

  Check of de modem van Ziggo niet het verkeer oppakt. Als daar VOIP op aan staat dan heb je daar een conflict. Lijkt me stug dat Ziggo de poort blokkeert.

  Je kan via een scan kijken of de poort ook daadwerkelijk reageert, ik gebruik daar altijd mxtoolbox voor en dan bij overige kan je een poortscan laten uitvoeren naar jou IP adres.

  Bijdrager
  kikilech

  Thanks Pasav. Op dit moment doet de Ziggo modem niks anders dan als modem functioneren want router deel is uitgeschakeld (via Ziggo). Zodra ik het router deel weer aan laat zetten zal ik de de check van poorten doen als dit nodig moet zijn.

  Weet iemand trouwens of ik mijn huidige Airport Expressen die via WDS het signaal van de Time Capsule versterken, kan blijven gebruiken als ik de Time Capsule naar brugmodus zet?

  Bijdrager
  GoeieDag

  Dat kan ik bevestigen. Toevallig gisteren een AP Express aan mijn TC in brugmodus gekoppeld via WDS. Geen probleem (en waarom zou het ook niet werken?).

  Bijdrager
  kikilech

  @GoeiDag Thanks! Misschien een beetje domme vraag want ben geen specialist op netwerken, maar als ik dus de TC in bridgemodus zet, log ik dan met mijn clients in op het Airport Netwerk en SSID dat ik nu gebruik van de TC, of gaat dan de Wifi van de Ubee het overnemen en wordt dat de SSID die ik moet gebruiken?

  Bijdrager
  GoeieDag

  Geen domme vraag; netwerkstuff is ingewikkeld genoeg.
  Er verandert in feite niets aan ‘het uiterlijk’ van je netwerk. Zelfde SSID, zelfde WPA ww, etc.
  Het is alleen dat de Ubee op de achtergrond de lakens uitdeelt betreffende routing e.d., en niet meer de TC.
  Maar voor jou blijft in principe alles bij het oude.

  En je kunt dan ook nog de WiFi zender uitzetten op de Ubee, omdat je die functie toch niet gebruikt.

  Bijdrager
  kikilech

  @ GoeieDag Super bedankt! Ga er mee aan de slag.:)

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.