18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)
 • Q:

  Bijdrager
  Marloes1990

  Refurbished iPhone kopen?

  Binnenkort loopt het abonnement van mijn telefoon af. Nu ben ik al een beetje aan het rondkijken naar een andere telefoon en heb ik ook gekeken naar refurbished iPhones. Echter vind ik dit toch nog wel spannend. Hebben jullie ervaring met refurbished iPhones? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen?

  Ik ben erg benieuwd en hoop dat jullie mij kunnen helpen!

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 10 maanden geleden door  Pete.Z. Reden: Verplaatst

  Bijdrager
  Betatester

  Koop een iPhone SE voor €489.
  http://store.apple.com/xc/product/IPHONESE

  Of een 5S voor €349.
  http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_apple-iphone-5s-16-gb-grijs-1295066.html
  Geen goede ervaring met gereviseerde toestellen.


  Bijdrager
  Shmoo

  Meid, er zijn zoveel spannende dingen in het leven..:)

  Refurbished iPhones is in Nederland gewoon een porno term in voor tweedehands iPhones maar dat bekt niet lekker en refurbished klinkt kwalitatief gewoon beter..

  Volgens mij mag een bedrijf als Apple in Nederland geen refurbished iPhones verkopen want ze duiken nooit op bij Apple zelf. Alleen iPads en Randapparatuur zijn meestal te koop onder het kopje Gereviseerd.
  Apple mag refurbished iPhones wel inzetten voor het leveren van garanties. Goed dat wilt natuurlijk niet zeggen dat elke Johnny Paraplu die ergens iPhones vandaan tovert deze niet tweedehands kan doorverkopen onder een labeltje refurbished. Zo van kijk mij eens Apple in het klein zijn.

  Persoonlijk zou ik het nooit doen wanneer deze niet via Apple of een Reseller komen, dan zou ik liever gewoon tweedehands een iPhone kopen van iemand die deze wegdoet omdat hij/zij een upgrade neemt en waar je dus (meer) zeker bent dat deze telefoon niet weggedaan wordt omdat er bijv. iets mis mee is.
  Los daar allemaal weer van zo’n iPhone SE is ook niet heel erg prijzig. Als je een iPhone 5 inlevert bij Apple krijg je 100,- korting op een nieuwe SE. Verkoop je die iPhone 5 zelf online dan vang je er mogelijk 135,- voor.
  Ik zou gewoon voor zoiets gaan. Twee maandjes sparen en een SE kopen.


  Bijdrager
  Marloes1990

  Ik wil dus juist geen tweedehands iPhone van Marktplaats o.i.d. omdat ik dat toch niet vertrouw. Daarom ben ik gaan kijken naar refurbished iPhones. Dat vertrouw ik toch wat meer. Bij veel aanbieders van refurbished iPhones heb je ook gewoon garantie etc.

  De iPhone SE is eventueel een optie, maar ik wil toch graag een wat groter model. Voor hetzelfde geld heb je ook een refurbished iPhone 6.. [/url] Dus mijn dilemma is dus: of voor zekerheid gaan en een nieuwe iPhone kopen of misschien een risico nemen en kiezen voor een goedkopere refurbished iPhone.

  @betatester Wat is jouw ervaring dan met refurbished toestellen?


  Bijdrager
  Betatester

  Ik heb wel eens een refurbished toestel van Apple gehad, maar als ik hem al uit de doos haalde zat het scherm niet goed vast waardoor hij een klikkend geluid maakte. Heel irritant.


  Bijdrager
  KarelWillem

  Ja, en zo hebben hele rijen mensen ook nieuwe iPhones gehad. Met een klikkend scherm.

  Dus… je kan pech hebben, en je kan geluk hebben.


  Bijdrager
  GoeieDag
  Marloes1990 op 13 mei 2016

  Binnenkort loopt het abonnement van mijn telefoon af. Nu ben ik al een beetje aan het rondkijken naar een andere telefoon en heb ik ook gekeken naar refurbished iPhones.

  Wat heeft een aflopend abonnement met de noodzaak van een andere iPhone te maken? Je hoeft de huidige toch niet in te leveren of zo?!
  Je moet eerder naar een aantrekkelijk sim-only abbo kijken.


  Bijdrager
  penseel

  Kijk eens bij MacBizz goede ervaring.


  Bijdrager
  aartjan.nl/blog

  Ik zou gewoon op AliExpress voor 110,- een iPhone 5C doen. De ervaringen staan er wel bij, kun je redelijk vertrouwen, en voor dat bedrag kan je je geen buil valllen…

  Ik koop erg veel spullen op AliExpress, gaat bijna altijd wel goed.


  Bijdrager
  Shmoo

  Een iPhone 5 en 5c is een 32Bit device en moet je nu niet meer kopen, die zijn wel heel beperkt op dit moment, geen Nightshift modus, geen AdBlock optie en de kans dat deze nog mogen upgraden naar iOS 10 is denk ik erg klein geworden nu de SE te koop is tegen een zeer aantrekkelijke prijs en je 100,- korting krijgt als je een 5 of 5c inruilt.

  De iPhone 5s is wel een 64Bit device is en deze kan dan ook makkelijk upgraden naar iOS 10 en mogelijk ook nog iOS 11 met een beetje geluk.

  Een 5 of 5c zou ik alleen nog tweedehands kopen als tussen toestel. Stel je iPhone is stuk en je wilt straks een iPhone 7 dan kun je zo’n ding tijdelijk even op de kop tikken om die periode te overbruggen.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 10 maanden geleden door  Shmoo.

  Bijdrager
  aartjan.nl/blog

  ^ ja inderdaad, beter een iPhone 5S, is 180,- op aliexpress


  Bijdrager
  hen3

  In mijn tijd als Apple Care advisor legde ik het altijd als volgt uit aan mensen die twijfelden: nieuwe toestellen worden steeksproefgewijs gecontroleerd in de fabriek. Refurbished toestellen krijgen een nieuw scherm en achterkant, alleen het binnenwerk komt uit een ander toestel. En, niet geheel onbelangrijk: ieder refurbished toestel wordt getest voordat het de fabriek verlaat.


  Bijdrager
  Jeddes

  Mijn tip, niet doen, je hebt geen idee wat ermee is gebeurt, je neemt een risico.
  Ken wel iemand die bij coolmix een refurbished heeft gekocht, en die is er tevreden over.


  Bijdrager
  Marloes1990

  Van het weekend heb ik een iPhone 6 besteld! Toch een refurbished bij Forza Refurbished. Hij komt morgen binnen en ik ben heel erg benieuwd. Ik zal jullie laten weten hoe het is bevallen!


  Bijdrager
  Marloes1990

  Ik heb mijn refurbished iPhone nu bijna twee weken en hij doet het nog steeds.;-) Zaterdag besteld en dinsdag had ik hem binnen. Netjes in een doosje incl. alle accessoires. Ik heb gekozen voor de iPhone 6 met ‘lichte gebruikssporen’. Er zat maar één klein krasje op de achterkant en verder zag de iPhone er uit als nieuw. Kortom, (tot nu toe) erg tevreden over mijn refurbished iPhone 6!

  Bedankt allemaal voor de tips en informatie!


  Bijdrager
  Shmoo

  Dat is allemaal mooi maar kun je er ook goed mee bellen en mij sms’en?


  Bijdrager
  steffen777

  In principe als je een refurbished toestel koopt bij de meeste zaken moet er ook geen gebruiksschade als krassen opzitten. Het is dan een gebruikt toestel, zit een duidelijk verschil in. Bij een shop als Netnietnieuw vindt je zowel gebruikte al refurbished toestellen. Ikzelf geef de voorkeur aan een refurbished omdat je dan weet dat het toestel het gewoon zeker een jaar doet.


  Bijdrager
  Shmoo

  Ga ergens anders spammen.

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.