5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  cultuurzoeker

  Protools LE met Waves

  Beste mensen,
  Wat heb je nodig als je met PROTOOLS LE en Waves aan de slag wilt gaan? Wat voor soort kaarten heb je nodig? Wat zijn de prijzen? Kun je echt tikken uit vinyl opnames verwijderen? Wie doet dit op profesionele wijze als zijn beroep? Wil weten als het een alternatief kan zijn voor het duurdere Protools HD systeem incombinatie met NONOISE.
  Groet van de Cultuurzoeker

  Bijdrager
  madterol

  Voor ProTools LE 8.0 heb je zeker een hardware dongle nodig om het te kunnen laten draaien.
  Je hebt dan een Mboxmini (of een andere versie hiervan) nodig. voor prijzen kan je kijken op
  http://www.digidesign.com

  Bijdrager
  Angelzilla

  Een interface uit de LE-serie van Digidesign en de RTAS plugins van Waves (dus niet de TDM versies).
  Check de website van Digidesign. Onder het kopje Products vind je de geluidskaarten van de LE serie. De LE-serie werkt niet met PCI-kaarten icm een externe interfaces, zoals de HD-serie.
  Voor prijzen kun je bv de website van een muziekzaak raadplegen zoals, Feedback of Peter Verspuy etc. Of bij een Pro-zaak langs gaan zoals AEM of Maarten Sound & Vision. Beide een goed adres als je een volledig systeem wilt kopen.
  Waves heeft een o.a. een webshop en je kunt demo’s downloaden zodat je de plugins van te voren kunt proberen. NoNoise kom ik overigens niet tegen op de website van Waves.
  Ik vertel je hier eigenlijk niks meer dan dat je zelf kunt vinden op het internet. :wink:

  Met x-crackle en x-xlick heb ik geen ervaring, maar wel met de x-noise and x-hum plugins en mits je die goed gebruikt icm met goede eq plugins e.d. kun je goede tot zeer goede resultaten bereiken, maar het zijn ook weer geen wondermiddelen.
  Voor ervaringen kun je eventueel bij http://www.gearslutz.com op het web langs wippen of check het web voor reviews.

  Bijdrager
  reneo

  Protools is namelijk vooral sterk in editten en meerdere tracks onderelkaar. Als het alleen maar gaat om uit een enkele stereo opname wat ruis en tikken weg te halen, is protools misschien een beetje te uitgebreid en overdreven. Dan kan je net zogoed een simpele (en eventueel zelfs gratis) audio editer gebruiken die overweg kan met AU plugins.

  Toch nog even over protools le. Het grote verschil met de tdm versie is vooral dat bij de tdm versie de rekenkracht komt van de pci kaarten en met de le versie je de rekenkracht van de processor gebruikt. Aangezien het verwijderen van ruis etc. typisch iets is om niet realtime te doen, is en le versie dus zelfs sterk aan te raden. Digidesign verkoopt voor de le versie een speciale production toolkit uitbreiding waar ook een ruisonderdrukker bijzit. Die kan je links laten liggen, want dat is zo’n verouderde plugin (BNR noisereduction) die kan je echt niet meer serieus nemen.

  Persoonlijk vind ik waves niet echt de handigste plugins om mee te werken. De kwaliteit is prima…. Ook handig van waves is dat ze altijd een volledig werkende demo versie hebben. Ga je echter voor protools, dan moet je voor de waves demo toch een ilok hebben… beetje raar… die moet je dan er dan toch weer los bij gaan kopen, want bij le zit geen ilok inbegrepen.
  Er bestaat ook nog zoiets als protools m-powered. Dat is de enige manier op protools los als software te kopen. Deze draait dan alleen ism met geluidskaarten van m-audio en daar zit wel een ilok bij.

  NoNoise is inderdaad niet van waves. Er is een handjevol ruisonderdrukkers op de markt. Het kan geen kwaad om op bijvoorbeeld het forum van digidesign te kijken wat anderen er van vinden…

  Bijdrager
  Gothenburg

  Waarom kijk je niet naar zoiets:
  http://www.m-audio.com/products/en_us/iZotopeRX.html
  als het je toch alleen om audio restauratie gaat?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.