3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Moderator
  Poezenbeest

  Probllem om met Mac via PC op internet en MSn te komen

  Iki heb hier de volgende configuratie:
  Mijn iBook (OSX 10.3.9) hangt via een hub/switch aan de PC van mijn vriendin met Windoos XP; vanuit de PC is er een gedeelde verbinding met Wanadoo, als ik gebruik maak van haar verbinding, kan ik een gedeelte van Internet niet op.
  – software-update kan geen verbinding krijgen
  – MSn (en andere clients) willen niet aanmelden)
  – Ik kom geen enkele Microsoft-site op, noch microsoft.com, noch mactopia.com.
  Verder lukt het in een aantal onvoorspelbare gevallen ook niet om op sites te komen, zoals Lycos chat en een site van mijn oude school.

  Als ik zelf direct inlog bij Wanadoo, dan lukt het allemaal wel

  Is er iemand bekend met dit probleem… en dan nog het liefst met een oplossing ook??? Ik ben zelf qua netwerken een Windows-beet, dus veel klooien zal weinig opleveren.

  Is er een mogelijkheid om mijn verbinding met internet door de pc te laten gebruiken?

  Bijdrager
  BearPig

  Jij hebt dus deze configuratie: http://www.homenethelp.com/web/diagram/sw-hub.asp

  Misschien wordt je probleem veroorzaakt door de switch/hub. Als je maar twee computers gebruikt, zou je de hub/switch ook weg kunnen laten met een crossover-kabel: http://www.homenethelp.com/web/diagram/sw-crossover.asp

  Het nadeel van beide configuraties is dat je afhankelijk bent van de PC. Een betere oplossing is er een met een (bedrade of draadloze) router (bijv. Apple’s Airport): http://www.homenethelp.com/web/diagram/share-router.asp of http://www.homenethelp.com/web/diagram/share-wireless-ap.asp

  Moderator
  Poezenbeest

  Ik heb de tweede oplossing, ware het dat er slechts één UTP-poort in de PC zit, dus ik zowel de Mac, als de PC, als de kabelmodem (die gekgenoeg niet MAC-adress-fixed is) en een printer in de switch heb..

  Ik heb het al eens met een Edimax-router geprobeerd, werkt perfect, als het gaat om de toegang tot de genoemde sites (microsoft.com, software-update, msn), maar de verbinding viel om de haverklap uit. Dit probleem heb ik nooit meer kunnen rechtzetten met de router en ben toen dus weer teruggegaan naar deze opstelling. Hetzelfde probleem doet zich waarschijnlijk voor met andere routers.

  Waar ik naar zoek is een software-matige oplossing, instellingen in de PC veranderen of zoiets, zodat ik vrijelijk kan surfen, of wat ik al zei, de verbinding via mijn Mac laten loen en de PC daar gebruik van laten maken.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.