10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  Sylvester

  Probleem met Roxio Popcorn : buffer underrun…

  Ik heb een probleem met popcorn 1.0. Als je een VIDEO_TS map van een DVD probeert te compressen en te branden, dan geeft hij een error .
  Het compressen gaat goed. Maar als hij aan het branden is, geeft hij een buffer-underrun precies op 6 seconden van het einde. Als ik dan OK zeg, gaat hij toch door en begint te verifiëren. Doch hier stopt hij definitief en geeft een error op de eerste bit.
  Dit gaat dus altijd zo, precies op dezelfde manier.
  Ik heb al alle programma’s gesloten, zonder resultaat, doch ik denk niet dat dit er iets mee te maken heeft. Eender welke VIDEO_TS map of eender welke lege DVD ik gebruik, hij blijft hetzelfde doen.

  Iemand een idee?

  >edit : vergeten te vertellen dat ik een G5 2x2Ghz heb met 10.3.9.

  Bijdrager
  Nikita

  Ik heb zelf geen DVD-brander, maar als je nou de VIDEO_TS map niet comprimeerd, maar de extra’s (zoals extra trailers e.d.) d’r uit haalt… Als dat kan iig…

  Bijdrager
  Sylvester

  nee, helaas is de film zef het grootste gedeelte, dus ik MOET compressie toepassen. Ik heb ondertussen ook met de versie 1.01 geprobeerd : idem. Bij de melding staat ook ‘sense key error’. Wat het ook moge wezen.
  De drive is in orde, want ik kan met de gewone Toast alles beschrijven : + en – r/rw
  Ik gebruik dus op het moment +rw

  Bijdrager
  iDoc

  Ik heb hetzelfde probleem gehad.
  Wat ik doe is eerst opslaan als disc-image (appeltje-D) op je harde schijf en daarna de disc image branden. Werkt bij mij goed.

  Bijdrager
  MacBeer

  branden op een lagere snelheid wil ook nog wel eens helpen, zeker als je een externe brander hebt. Meestal helpt dit erg goed bij buffer-problemen. Heeft Popcorn geen buffer-underrun protectie?

  Bijdrager
  Sylvester

  Hij meldt wel een buffer underrun, maar ik denk dat het er niks mee te maken heeft. Ik heb met Toast nog nooit een buffer-underrun op mijn G5 2x2Ghz gehad. Ik kan gelijktijdig vanalles doen : downloaden, muziek beluisteren, photoshoppen, VPC, en nog een stuk of 5…
  Toast geeft dan geen kik wen werkt perfect op hoogste snelheid. Dat vond ik zo geweldig aan mijn G5.
  Met popcorn heb ik al vanalles geprobeerd. Zoals ik al zei heb ik alle progs gesloten. Ook heb ik geprobeerd op laagstes snelheid, doch hetzelfde probleem.
  Er valt niet veel in te stellen in toast : je kan enkel de ‘temporary storage’ aanpassen in de voorkeuren. En dat helpt ook niet.

  Bijdrager
  Pink Grapefruit

  Sylvester… Popcorn is crap. DVD2OneX is een veel beter alternatief, nooit problemen mee!

  Bijdrager
  Sylvester

  ik echter wel. Soms krijg je het toch niet helemaal op één DVD. Dan moet je opnieuw DVD2OneX opstarten en iets kleiner maken.

  Bijdrager
  The Podfather

  Defragmenteer de schijf waar je de film op gaat wegschrijven voordat je popcorn runt. Probeer daarna de film te branden. Buffer underruns krijg je als de datastroom naar de brander niet constant is of zelfs onderbrekingen kent.

  Bijdrager
  Sylvester

  Schijf defragmenteren? Hoeft niet onder OS X hoor. En er is nog plaats zat, dus zal ze zeker niet snel gefragmenteerd geraken.
  Datastroom niet constant op een G5 2x2Ghz? Dat betwijfel ik. Kijk even naar mijn vorige posting, daar leg ik uit welke bizarre dingen ik allemaal tegelijk doe met ‘Toast’ , zonder dat hij ook maar iets fout doet, dus ook geen buffer underrun.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.