6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  pezkel

  Printen via XP op HP1315

  Ik wordt helemaal gek van het feit dat ik mij nieuwe usb printer niet aan de gang krijg op mijn ibook. De printer is via usb aangesloten op mijn xp bak en gedeeld via draadloos netwerk. Op mijn Ibook kan ik de printer gewoon vinden maar ik kan niet de juiste printer in de hele printerlijst vinden. Ik heb overal gezocht, ik heb zelfs een mac cd bij de printer gekregen.

  Hoe kan ik die printer drivers op de cdrom installeren op mijn ibook? Ik heb deze nog niet zo lang en ben windows gewend. Kom er even niet uit.

  Thanx.

  Bijdrager
  misterp

  dit probleem heb ik omgekeerd met mijn hp 1350. De printer is aangesloten op mijn imac via usb en ik wil vanaf xp printen, dit werkt niet.

  Bijdrager
  mcdaddy

  Installeren van de printer (op je mac) zou toch gewoon een kwestie moeten zijn van de handleiding volgen. De printer moet wel aangesloten zijn op je mac, anders werkt het waarschijnlijk niet.

  Na de installatie van de software heeft je mac de printer (als het goed is) in de lijst staan.

  Je kan de printer nu weer aan je xp doos hangen en de gedeelde printer dan toevoegen op je mac.

  Bijdrager
  iSander

  Ik heb idd ook zo’n probleem. De printer ( hp 1200 all-in-one ) staat aangesloten via USB op mijn zus haar computer ( windows 2000 pro ). Mijn PowerBook ( mac osx 10.3.8 ) staat in een netwerk samen met mijn zus haar pc. Vanaf m’n powerbook kan ik perfect op mijn zus haar pc ‘browsen’. Maar ik kan de printer niet zien! Nochtans staat die printer gedeeld.

  Bijdrager
  bijker

  Printers via SMB/CIFS delen met Windows-gebruikers
  U kunt Windows-gebruikers in uw lokale netwerk toegang geven tot elke printer die op uw computer is aangesloten. U kunt zowel PostScript- als niet-PostScript-printers delen met Windows-gebruikers. Windows-gebruikers moeten echter altijd PostScript-afdruktaken naar uw computer versturen.

  1. Open Systeemvoorkeuren, klik op ‘Afdrukken en faxen’ en klik vervolgens op ‘Delen’.
  2. Schakel het aankruisvak ‘Deel deze printers met andere computers’ in en selecteer
  vervolgens de printers die u wilt delen.
  3. Klik op ‘Toon alles’, klik op ‘Delen’ en klik vervolgens op ‘Voorzieningen’.
  4. Schakel het aankruisvak ‘Windows-deling’ in.

  Om af te drukken met uw printer, moeten Windows-gebruikers een SMB/CIFS-netwerkprinter configureren en het Postscript-printerstuurprogramma gebruiken, zelfs als de printer geen Postscript-printer is. De Postscript-code wordt door de Mac omgezet in code die begrijpelijk is voor de printer. Voor meer informatie kunnen Windows-gebruikers de documentatie bij Windows over het toevoegen van netwerkprinters raadplegen.

  Documenten in de afdrukwachtrij op door u gedeelde printers worden opgeslagen op uw harde schijf. (Uw computer is de host voor de wachtrij van de printer.)
  De locatiegegevens die u mogelijk voor uw printer hebt ingevoerd, zijn niet zichtbaar voor Windows-gebruikers.

  Bijdrager
  pezkel

  Tja, ik heb de printer op de usb van mijn ibook aangesloten en geinstalleerd maar hij staat nog steeds niet in de lijst als ik de printer weer op mijn xp machine aansluit. Gebed zonder einde.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.