8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Yvesm007

  Printen via windows pc

  Beste OMT’ers,

  Weten jullie een manier om te printen vanaf een iMac (die draadloos is verbonden met mijn router) via een windows pc (waarop de printer is aangesloten) ?

  Groetjes.

  Bijdrager
  Pieterr
  Bijdrager
  Dr. Maddox

  Volgens mij moet er op de windows PC een IP adres of naam van de printer te achterhalen zijn. Wanneer je de driver van de printer op de Mac installeert kan je (indien mogelijk) een netwerk printer aanmaken in plaats van een aangesloten printer. Daar zal dan naar een adres gevraagd worden..

  Dat zou ik proberen:)

  Bijdrager
  baziel

  1. De printer (aangesloten op Windows XP) moet ingesteld staan op delen (tip: ik heb gelezen dat je in de sharenaam van de printer geen spaties of rare tekens moet gebruiken)

  2. Controleer in welke werkgroep je Windows computer hangt (bijv. ‘workgroup’ –> standaard in XP)

  3. Download de laatste drivers van de printer voor XP. Ik heb het ook gedaan, je weet nooit waar het goed voor is .

  4. Download voor de Mac ook de drivers. Zie hier: http://www.printfab.net/. De versie die je download is een trial-versie van 14 dagen. Stuur PietjePuk even berichtje met daarin de vraag of hij zijn licentie-code even kan opsturen zodat je de drivers zo lang kunt gebruiken als je zelf wilt!

  5. Vervolgens het van belang dat je CUPS installeert. Even een uitleg wat dat precies is:
  CUPS provides a portable printing layer for UNIX®-based operating systems. It is developed and maintained by Easy Software Products to promote a standard printing solution and is the standard printing system in MacOS® X and most Linux® distributions.

  CUPS uses the Internet Printing Protocol (“IPP”) as the basis for managing print jobs and queues and adds network printer browsing and PostScript Printer Description (“PPD”) based printing options to support real-world printing.

  6. Test of je met je Mac kunt inloggen op de computer met Windows XP (kan alleen als je bestandsdeling ingeschakeld hebt staan in XP, zo niet: even doen!). Om in te kunnen loggen moet je het volgende doen. In de menubalk (als je op het bureaublad van je Mac staat) klik je op ‘ga’, vervolgens op ‘verbind met server’. Er opent een klein schermpje, daar moet je het ip-adres van de computer met XP invoeren. Dat doe je als volgt: smb://192.168.2.1 (de getallen moet je even aanpassen, smb:// moet je laten staan!). Vervolgens moet je het account doorgeven waarop je wilt inloggen, vul je XP admin gegevens in (username + indien van toepassing ook het password). Als je dit gedaan hebt wordt log je als het goed is in, en komt er op je scherm een icoontje van een server te staan (XP machine).

  Als je dit allemaal gedaan hebt kun je proberen om de printer te gaan benaderen. Ga als volgt te werk:
  1. Open op de Mac de printerconfiguratie (Finder: programma’s –> hulpprogramma’s –> printerconfiguratie).
  2. Er verschijnt een scherm met de printerlijst. Klik op ‘voeg toe’. Er opent een nieuw schermpje. Klik op ‘meer printers’ in het tabblad ‘standaardkiezer’ (NIET ip-printers).
  3. Er opent weer een scherm (printerkiezer): selecteer eerst ‘Windows-afdrukken’ en selecteer daaronder de werkgroep waarin beide computers zitten (de werkgroep die je hierboven gecontroleerd hebt).
  4. Als het goed is verschijnt daar de Windows XP computer. Selecteer die en klik op ‘kies’ (het kan zijn dat je hier een inlog moet opgeven, vul de admin gegevens van de XP computer in).
  5. Vervolgens zie je de printer staan en die selecteer je. Onderaan in het venster staat het printermodel, selecteer Canon. Vervolgens het type opzoeken in de lijst, ik hoop dat het nieuwe type er tussen staat nu je de nieuwe drivers hebt geinstalleerd.

  Na al deze stappen is de printer toegevoegd op de Mac. Probeer even een documentje vanaf de Mac af te drukken. Als het lukt: gefeliciteerd!

  Bijdrager
  Svenv

  Ik krijg verbinding via smb met de windows xp pc waar de printer aangesloten is, maar ik slaag er niet in om CUPS te installeren. De printer heb ik manueel toegevoegd zoals het in apple docs beschreven staat, maar bij het afdrukken van een document krijg ik:

  Unable to connect to CIFS host, will retry in 60 seconds… (en ik gebruik de juiste printerdriver van http://www.printfab.net/)

  Bijdrager
  Svenv

  Niemand een idee?

  Bijdrager
  Yaris
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.