3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Telemachus

  Presentatie-applicatie voor dvd, internet, vhs/cam invoer?

  Is het mogelijk om met applescript, Xcode, Director of een andere omgeving een applicatie te ontwikkelen waarin de volgende onderdelen via een vaststaand en zichtbaar blijvend menu in de interface kunnen worden aangesproken en weergegeven:

  – dvd (incl. menu);
  – een internetpagina (in kioskstijl);
  – vhs invoer;
  – camera invoer.

  De interface heeft een 16:9 resolutie en bestaat uit een een vaststaand en zichtbaar blijvend menu aan de linkerkant en een frame aan de rechterkant waarin de bovenstaande onderdelen in 4:3 resolutie worden weergegeven.

  In eerste instantie dacht ik aan SCALA, maar deze heeft een uitbreiding nodig om de externe apparatuur aan te kunnen sturen. Aangezien veel mac-applicaties scriptbaar zijn via applescript, en de Safari webkit openbaar is lijkt me het in principe ook mogelijk om het onder OS X te realiseren. Een extra videokaart in de mac zou voor de externe invoer van de video zorgen. Het zou helemaal mooi zijn als de GUI ook via RS232 met de verschillende apparaten zou kunnen communiceren.

  Denken jullie dat het mogelijk is? en kennen jullie toevallig mensen / bedrijven die dit zouden kunnen realiseren?

  Bijdrager
  JBu

  VHS en Cam input is voor een programmeur feitelijk hetzelfde lijkt me, aangezien de videokaart het signaal al dusdanig verbouwt heeft tot hapklare brokjes. Ik heb alleen geen idee hoe je zo’n video stream aan zou moeten spreken. De rest is wel te doen (niet door mijzelf hoor, maar is onder windhoos ook niet al te moeilijk);-)

  Bijdrager

  zoals ik begrijp uit wat je wilt is dit zeer goed te doen met Macromedia Director. Wij hebben al veel ervaring met het aanroepen van live-stream en dvd via Director. Misschien reageer ik wat laat, maar je kunt altijd contact opnemen

  Groet Jeroen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.