7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  DiscoveryV8

  Powerbook start niet meer

  Gisterenavond viel ineens mijn powerbook uit. Nu kan ik hem niet meer opstarten. Er gebeurt niets. Ik heb geprobeerd om te resetten via de resetbutton achterop, maar dat werkt niet. Nu was het zo dat de batterij op was, zonder aan het stopcontact te hangen was de batterij binnen een minuut op. En meestal klap ik het scherm gewoon dicht zonder de mac echt uit te zetten, en blijft ie aan het stroom hangen. Laatst, na een paar dagen vankantie, waarbij ik de mac wel goed had afgesloten, was ook de datum naar de beginstand. Teken dat het mini batterijtje ook op is. Zou het een samenloop van die omstandigeheden kunnen zijn dat de powerbook uit is gevallen?? Wel vreemd, want het gebeurde tijdens normaal gebruik en hij hing aan het stopcontact.

  Iemand suggesties hoe ik de mac weer op kan starten?

  Bijdrager
  Turbanus

  Als hij met ,lader aan een stopcontact heeft gehangen waar perabuis tijdens je vakantie de stroom is afgevallen, is je batterij snel leeggezogen. Bij de nieuwe MB en MBP kan dit niet meer, omdat er eindelijk diodes zijn geplaatstin de lader.

  Bijdrager
  DiscoveryV8

  maar ik heb een Powerbook, en geen Macbook.

  Bijdrager
  Vortix

  Als je op vakantie gaat altijd je Mac afsluiten en van het stroomnet afhalen. Wel zo veilig.

  Bijdrager
  tommy666

  ik heb hier nog ergens een IBM thinkpad liggen(oud ding,juist goed genoeg om muziek te spelen) en die wilt nu ook niet meer opstarten omdat dt interne batterijtje leeg is.Ik denk dat je dat er best even uithaaalt en vervaangt,ga ik namelijk ook doen.

  Bijdrager
  DiscoveryV8

  hmm, mijn powerbook was dus goed afgesloten tijdens mijn vakantie. Ik meldde het alleen om aan te geven dat de interne batterij ook “op” is omdat de datum weer op “0” staat. En misschien dat dat een oorzaak kan zijn van het niet meer willen opstarten? Iemand nog een suggestie wat ik kan doen of wat een oorzaak kan zijn?

  Bijdrager
  DiscoveryV8

  niemand een oplossing of tip?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.