30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 78)
 • Q:
  Bijdrager
  iMike

  Plex V9 komt eraan!

  Zojuist las ik dat plex 9 op 1 september gelanceerd wordt. Zitten er hier nog meer mensen op te wachten? Ik in ieder geval wel.

  Hieronder de aankondiging volgens de website.

  Bijdrager
  @RoRoNL

  Hoe toevallig is het dat het precies samenvalt met de Apple presentatie van… a.s. woensdag?

  Zou Apple ze hebben gekocht en hier de nieuwe Front Row van hebben gemaakt?:)
  Of is het gewoon ‘toeval’…

  Bijdrager
  iMike

  Ik denk dat ze het expres hebben gedaan om de geruchten op gang te laten komen. Ik geloof niet dat het echt iets met het Apple event te maken heeft.

  Bijdrager
  @RoRoNL

  Meeliften dus? Vraag me af wat dat concreet oplevert?

  Bijdrager
  Yannes

  Het ligt eraan met wat voor updates ze komen. Een nieuwe look zou leuk zijn. Zijn er al geruchten over mogelijke nieuwe functies?

  Bijdrager
  casperrrrrrr
  Bijdrager
  iMike

  Meeliften dus? Vraag me af wat dat concreet oplevert?

  Wat dat oplevert? Het feit dat wij en vele andere er over discussiëren is al goed. Door plex V9 te plannen op dezelfde datum als het Apple event, ontstaat er een hoop speculatie. Wat uiteindelijk, in mijn optiek, alleen maar ten goede komt aan de aandacht voor de software.

  Maar dan iets anders, ik ben eigenlijk best tevreden met plex V0.8.5. Af en toe heb ik wat problemen met het ophalen van de juiste informatie, en het feit dat je geen dvd’s kunt gebruiken om toe te voegen aan tv shows. (Dat wordt wel opgelost in plex V9). Welke functies missen jullie?

  Bijdrager
  mymac

  yeah! Iets concreet missen doe ik niet echt, maar ben wel weer benieuwd naar deze update:-)

  Bijdrager
  iMike

  Ik ben ook erg benieuwd, het toevoegen van films ziet er super easy uit. Het filmpje in de eerdere blog post legt uit hoe het gaat werken. Dit filmpje is echter al een tijdje terug opgenomen, het kan dus zo zijn dat het nog beter is.

  Bijdrager
  @RoRoNL

  Veel, véél nieuwe info over plex 9 is vandaag gepubliceerd:

  http://elan.plexapp.com/2010/08/27/the-road-to-plexnine/

  Ben redelijk onder de indruk, jullie?

  Bijdrager
  iMike

  Ik ben ook onder de indruk, ik wil het zo snel mogelijk testen.

  Bijdrager
  Sascha

  Wat mij het meeste interesseert is de nieuwe functie die er voor zorgt dat je je bibliotheek gemakkelijk kan delen over je netwerk.

  Bijdrager
  iMike

  Zojuist is nog wat meer informatie vrijgegeven op http://elan.plexapp.com/
  ditmaal gaat het over de nieuwe functionaliteit m.b.t. de skins, ziet er erg goed uit moet ik zeggen. Hoop zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.

  Bijdrager
  mymac

  @ Sascha mij is nog niet duidelijk hoe. En of er een app komt die het mogelijk maakt je materiaal ook op je iPad te kunnen gebruiken. Ik gebruik hier nu Air Video voor wat prima werkt, maar het zou mooi zijn als dit vervangen kon worden door Plex omdat ik dit natuurlijk al gebruik. Scheelt weer een app.

  Bijdrager
  Sascha

  Dat gaat gebeuren via de app Plex Server op je Mac. Er zijn op hun site wel demo-filmpjes over te vinden hoor.

  Bijdrager
  Yannes

  Wow de nieuwe look ziet er echt fantastisch uit.

  Bijdrager
  iMike

  De look is aan te passen met skins, dus dat is niet echt een nieuwe feature. Het is wel makkelijker geworden om betere skins te maken.

  Bijdrager
  iMike

  En er is weer nieuwe informatie beschikbaar gekomen op http://elan.plexapp.com/

  (waarom kun je, je post niet editten?)

  Bijdrager
  Sascha

  Plex/Nine includes something called the Plex Media Manager, which is installed alongside Plex proper. (The Media Manager requires Snow Leopard to function properly.)

  The other main part of the iOS App is the ability to view all of your Plex/Nine media. (Again, consult the video to see this in action.) What this means is that, right from your iOS device, you’ll be able to see any single piece of media that’s part of your Plex/Nine library. So let’s say you have a TV series ripped to your Mac’s hard drive, and you use Plex/Nine to watch it. Well, you can start watching an episode on your Mac, stop playback, then resume playback on your iOS device.

  Of course, you’re not limited to the content you have stored locally in your Plex/Nine library, or libraries. You can tap into the various plug-ins that work in Plex/Nine right on your iOS device.

  En hier (en hier) nog wat info over Plex feat. iOS.

  Bijdrager
  iMike

  Heel Nice ik heb net de video op crunchgear bekeken. Die app ziet er tof uit. Of ik het streamen veel ga gebruiken weet ik niet maar ik ga het zeker testen op m’n iPad.

  Bijdrager
  mymac

  Pfff die nieuwe skin… Nog mooier! En de remote op de iPad/iPhone sweeeeet Plex maakt alle wensen nu in 1x waar die ik had, geniaal:lol:

  Bijdrager
  Sascha

  Hij is te downloaden ! In iTunes kost de app € 3,99,- maar dat heb ik er graag voor over.

  Edits:

  Ik ben hem nu aan het installeren op m’n Mac mini onder de tv. (Allereerste natuurlijk een backup gemaakt via TimeMachine voor het geval dat ik terug naar Plex Eight wil.)

  Eerste ervaringen:

  Python.app vroeg me zo’n 20 keer of ik de inkomende verbindingen wou toestaan en telkens drukte ik op sta toe.

  Ik heb ook maar ineens Soundflower geïnstalleerd omdat sommige plug-ins deze nodig lijken te hebben en het blijkbaar helpt om je media naar je iPhone te streamen.

  Soundflower doet er schijnbaar heel lang over om te installeren. Ondertussen wordt mijn library (met 931 videofiles) al samengesteld. Dat is live te volgen vanuit de menubalk.

  Na scannen en installeren is het zo dat hij de onderliggende mappen niet scant op de manier zoals Plex Eight dat deed. Bijgevolg moet ik enkele aanpassingen maken in mijn mappenstructuur in Finder.

  De eerste film die ik af wilde spelen liet (en laat nog steeds) Plex crashen. Een tweede film ging wel.

  Bijdrager
  Lexis

  Het is heel geil. En ik heb de iPhone app ook gedownload.
  Dadelijk even naar huis om het met de Mac mini (onder de TV) te regelen…!

  Bijdrager
  mymac

  Downloaden als een gek!!! Thanks @Sascha!

  Bijdrager
  mymac

  Het ziet er mooi uit en het werkt goed, behalve dat ik al m’n series opnieuw moet markeren van wat ik wel/niet gezien heb. Als ik ‘Entourage’ markeer als bekeken blijft ie het telkens weer terugzetten naar 87 afleveringen te bekijken. En dit doet ie dus bij alles, alleen bij de eerste 3 series ging het goed. Meer mensen met dit probleem?

  Bijdrager
  Sascha

  Bekijk ze dan allemaal opnieuw. :innocent:

  Edit: Hier geen probleem daarmee.

  Wat ik niet vindt is hoe ik ook onderliggende mappen kan scannen want soms is dat bij mij wel nodig…

  Bijdrager
  Sascha

  Ik ga toch maar weer Plex Eight er naast installeren. Deze versie is nog lang niet goed.

  Al mijn films zijn in VIDEO_TS formaat en de ene film speelt Plex wel, de andere niet. Diegene die hij wel speelt; daar neemt hij schijnbaar VIDEO_TS.IFO voor. En diegene die hij niet speelt; daar neemt hij VTS_01_1.VOB voor. Indien ik dit ook wijzig naar VIDEO_TS.IFO in de Plex Server app, dan speelt hij ze nog niet af.

  In gebruikers – biblitheek – application support staat alle info van Plex Eight nog dus dat mag geen problemen geven normaal gezien.

  Edit: Wel dus. :angry: Even uitzoeken hoe TimeMachine backup terug te zetten ofzo.

  Bijdrager
  Lexis

  Maar Video_TS werd bij mij nooit afgespeeld in Plex 8.

  Verder is het nog heel buggy, maar ze blijven bezig:)
  Bij mij persoonlijk doet het streamen over het netwerk van 1080p en 720p weer moeilijk met audiosync.

  Bijdrager
  Sascha

  Alles waar een ‘p’ achter staat (zoals bij mij is bijna alles 576p) geeft een error bij het openen van de stream. SD gaat dan weer wel.

  Bijdrager
  Sascha

  Oké, ik heb in de application support uit de library de mappen Plex en Plex Server verwijderd en de andere waar ‘.v8’ was achter gezet terug naar de oorspronkelijke namen gebracht. Terug Plex Eight geïnstalleerd en alles is terug als vanouds.

  Oef. Wat was dat voor een tegenvaller.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 78)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.