30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 52)
 • Q:
  Bijdrager
  Lexis

  Plex op Apple TV 2

  Goeiemorgen,

  Een paar nuftige mensen hebben het voor elkaar gekregen om Plex op een Apple TV 2 te installeren. Ik vond het erg nuttige info, dus ik dacht ik deel het maar even.

  Hier.

  Groet,

  Lexis.

  Bijdrager
  Lexis

  Video!

  Bijdrager
  mattiman

  Nice!

  Bijdrager
  KarelWillem

  Langzaam aan begint het hacken van die Apple TV ook echt nuttig te worden dus.
  Nu vind ik Plex bagger, maar het begin is er en er zal snel meer volgen.
  Mijn Apple TV is verstuurd vanuit de UK, dus we wachten met spanning af.

  Bijdrager
  Porrit

  Waarom vind je Plex nou bagger?

  Ik vind het echt fantastisch, ik heb mijn imac gekoppeld via HDMI aan mijn TV en hij speelt super goed. Je merkt echt dat hij hardware matig de video encode ipv van software matig zoals VLC ofzo.

  Plus de menu’s enzo zijn echt prachtig. Hoe super is het dat hij automatisch achtergronden bij films ophaalt. En bij serie’s ook de muziek! Dat is toch super!
  Om maar niet te spreken van plugins van Uitzending gemist, RTL XL enz

  Mijn Apple TV 2 heb ik meteen Plex opgezet en het werkt super! Alleen geen ondertiteling vind ik wel echt jammer. Is hier nog een oplossing voor?

  Bijdrager
  KarelWillem

  Ach, het zal vast aan mij liggen hoor.

  Maar ik ben al drie keer opnieuw begonnen met Plex en de indeling van mijn films klopt nog steeds werkelijk helemaal niets van.
  Ik zie nergens hoe ik die automatische indeel- en aanvuldrang van Plex kan uitzetten.
  Dus heb ik animatiefilms van de kinderen die plotseling een of andere porno-film zijn geworden.
  Zijn er hele rijen films die alleen maar een jaargang als titel hebben, delen van series die wel goed vermeld worden, delen van series die opeens heel iets anders zijn geworden, etc.

  Echt één grote bende dus.

  Mega Mindy (New Kids):

  Cold Case (Ugly Betty):

  Bassie en Adriaan (Atlantis, Disney):

  Achter de schermen bij Harry Potter (mijn zoon in het Mediapark):

  Bijdrager
  weststar

  Mooie ontwikkeling.
  Ik zit vooral op .srt ondersteuning te wachten en of dat in PLEX of iets ander is, maakt mij niks uit.

  Bijdrager
  Porrit

  Je moet bij Plex ervoor zorgen dat de namen van de files goed zijn. Als je iets download is de file name vaak heel lang met punten en allerlei andere dingen. Die moet je even renamen.

  Verder moet je voor TV series een aparte map maken en die toevoegen aan de library van Plex. De series moeten dan weer in een sub-map. En dan de namen moeten op 1 volgend zijn.
  …../TV series/Prisonbreak/Prisonbreak S01E01
  …../TV series/Prisonbreak/Prisonbreak S01E02
  enz.

  Werkt bij mij altijd goed, nooit problemen eigenlijk.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Mijn film map is wel heel erg keurig in orde.
  Alle bestandsnamen zijn voorzover van toepassing conform de idmb.
  De series hebben eigen mappen. Alle bestandsnamen daarvan zijn consequent doorgevoerd en alles is genummerd volgens de s01e02 etc. indeling.

  Het liefst zou ik willen dat Plex niets met mijn filmmap doet, behalve weergeven wat er in staat.

  Bijdrager
  tvdb314

  Ik heb goede ervaringen met Plex met een map MOVIES en een map TV. In de media manager (rechts bovenin) kun je dan zeggen welke map tv en welke map films bevat. Verder eerst de naam van de film dan de onzin. Plex zoekt beter illustraties dan XBMC.

  Mooie van Plex is de combinatie met de iOs app. Ik heb mijn mac mini aan een projector gekoppeld en met de iPad selecteer ik de film die ik wil zien en hup hij draait op het grote scherm. Of eerst even voorkijken in de keuken op de iPad of het ook iets is:)

  De tv series loopt ook super, afleveringen en seizoenen haalt hij mooi uit elkaar.

  Wel één issue met dvd’s. Die stotteren en daar moet ik dus XBMC voor gebruiken maar met dezelfde mappen structuur en de xmbc app op de iPad is dat geen straf:) Hopelijk lossen ze dit probleem snel op. Heb het op de iMac en de mac mini en het is geen instelling.

  Bijdrager
  Robin Peek

  Dat Plex te installeren is op de AppleTV II is voor mij één van de redenen om een AppleTV II aan te schaffen! Binnenkort toch maar even bij de buren kijken.

  Bijdrager
  Sascha
  tvdb314 op 04 november 2010

  Wel één issue met dvd’s. Die stotteren en daar moet ik dus XBMC voor gebruiken maar met dezelfde mappen structuur en de xmbc app op de iPad is dat geen straf:) Hopelijk lossen ze dit probleem snel op. Heb het op de iMac en de mac mini en het is geen instelling.

  Dat probleem had ik ook maar is met de nieuwste quick-fix opgelost ! Ik post dadelijk wel een link.

  Edit: Eindelijk na lang zoeken terug gevonden (via Twitter @plexapp).

  Bijdrager
  wimbers

  ik zit met smart te wachten op de 2011 lijn van LG tv’s met hun smarttv platform, Plex client is geïntegreerd in de TV. dus samen met ziggo ondersteuning betekend dat geen enkele settop box meer!

  Bijdrager
  Gezalfde

  Ik gebruik sinds een week ook Plex op mijn iMac, hier werkt het gewoon perfect, met films en series, herkent het programma netjes welke film of aflevering van een serie het is.. En ja, ze zijn allemaal netjes van Rapidshare geplukt, na ze gevonden te hebben op warez-bb.org

  Ligt denk aan de benaming van de films ook.. Sommige uploaders maken er hele vreemde verhalen van, van die bestandsnamen

  Bijdrager
  iRenik

  Iemand al ervaring met Plex via LG en nu ook Samsung TV’s?

  Ook de LG-ST600 schijnt een Plex update te krijgen… wat ik nu hoor werkt het allemaal nog niet naar behoren. Zou zo fijn zijn als Plex gewoon op een ATV2 zou draaien zonder jailbreaks ed maar nog fijner als het gewoon in de TV geintregeerd zit. Ethernet kabel in je TV en klaar (zucht)

  Laten momenteel een nieuw huis bouwen wat volgend jaar juli? klaar zou kunnen zijn, hopelijk is er dan een goed werkende en stabiele oplossing (of heb ik iets gemist recentelijk?)

  Cheers!

  Bijdrager
  Rees

  Welke versie van Plex draaien jullie eigenlijk op jullie Apple TV 2?
  Ik draai 0.8.3 maar volgens de Wiki van Plex zou je ook 0.8.5 moeten kunnen draaien. Alleen is dit mij nog niet gelukt… Of kan dat sowieso nog niet?

  Nog een vraagje: in de PMS zie je bij de metadata van een film de IMDb score staan, alleen wordt deze helaas niet weergeven op de client… Hoe kan ik dit fixen?

  Bijdrager
  weazel

  Ik heb net een AppleTV gekocht, en geupdate naar versie 4.4.4
  Dat had ik beter niet kunnen doen. Nu blijkt dat Plex daar niet op werkt.
  Moet nu dus eerst downgraden naar oudere versie (een hele operatie), en dan Plex erop zetten.

  Een heel gedoe weer. Apple weet het je toch altijd lastig te maken als je buiten hun onpraktische iTunes-systeem wil werken. Geeft de vreugde van zo’n aankoop toch altijd weer een bittere bijsmaak.

  Bijdrager
  BMF

  Heb gekozen om niet te jailbreaken en het programma Beamer te gebruiken om films te streamen vanaf mijn MAC naar de Apple tv2.

  Bijdrager
  KarelWillem
  weazel op 27 december 2011

  ….Apple weet het je toch altijd lastig te maken als je buiten hun onpraktische iTunes-systeem wil werken. Geeft de vreugde van zo’n aankoop toch altijd weer een bittere bijsmaak.

  Dat kan je Apple niet aanrekenen.
  Dat doe je helemaal zelf.

  Ik gebruik de Apple TV 2 al heel lang – zonder jailbreak – met heel veel plezier.
  Niks geen bittere nasmaak dus.

  Bijdrager
  weazel

  Dat kan je Apple niet aanrekenen.
  Dat doe je helemaal zelf.
  Ik gebruik de Apple TV 2 al heel lang – zonder jailbreak – met heel veel plezier.
  Niks geen bittere nasmaak dus.

  Als je het iTunes systeem een handig en praktisch systeem vind, is er inderdaad geen enkel probleem.
  Ik vind het helaas absoluut geen fijn systeem. Ik vind het erg omslachtig, traag en in veel gevallen niet van deze tijd. Daarom vind ik het jammer dat veel Apple producten niet zomaar om iTunes heen kunnen. Dat bedoel ik met die bittere bijsmaak.

  In dit geval kost het redelijk veel tijd om een filmbestand om te renderen naar MP4, zodat ‘ie in de iTunes library past. Dat vind ik redelijk ouderwets en gebruiksonvriendelijk. En zo is er iets met ieder Apple product (sync-gedoe met iPhone, onmogelijk om mp3’s terug te halen op iPod etc. etc.), tenzij je met software van derden aan de slag gaat.

  Neemt niet weg dat ik, 2 dagen na aanschaf, al veel plezier heb van mijn nog-niet-gejailbreakte AppleTV trouwens. Een aanrader voor ieder huishouden.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Ik zie nergens gedoe eigenlijk.
  Eerder een uitstekend op elkaar aansluitend geheel van iPad, iPod, iPhones, Apple TV, iMacs, Macbook (om maar even het rijtje van hier thuis te noemen).

  Ik heb vanochtend mijn Apple TV een jailbreak gegeven.
  Waarom? Omdat het kan.
  Wat doe ik ermee? Geen idee.

  Oké, ik kan nu een willekeurige avi of mkv direct opstarten, zonder conversie.
  Ach, wie weet ga ik het nog wel handig vinden.

  Bijdrager
  Rees

  Ja, daar doe ik (en vast velen anderen) het voor. Zonder conversie avi’s en mkv’s afspelen.
  En eigenlijk vind ik Plex een genot voor het oog en het werkt wel leuk. Ik ben er in ieder geval tevreden mee.

  Bijdrager
  Rees

  Hm, draai nu 4.4.4 op de Apple TV 2 met Plex 0.9.0 beta 4 en ik kan ineens geen tv series meer afspelen. Maar wel films… Que pasa?

  Bijdrager
  snijder

  Hier hetzelfde probleem.

  Bijdrager
  iBrammer

  Morgen komt de Apple tv binnen. Neem aan dat daar iOS 4.4.4 opstaat (gekocht via Apple store). Jailbreaken kan wel maar blijkbaar werkt plex er nu niet meer op? Dat was juist voornamelijk de reden om te jailbreaken. Geniaal programma vind ik dat. Gebruik het nu al een tijdje op mijn mac en ik vind het veel mooier dan XBMC. Helaas werken de subtitels niet altijd helemaal ook al staan ze al in de MKV ingebakken.

  Bijdrager
  Rees

  Jawel hoor, beta 9 dien je dan erop te zetten. Maar er zijn wat problemen met AC3 audio waardoor je geen geluid krijgt bij die filmpjes. Voor de rest werkt het wel prima eigenlijk:-)

  Bijdrager
  iBrammer

  Dan ga ik heb gewoon proberen. Problemen met AC3 audio? Ik heb niet zoveel verstand van audio maar de meeste torrentz die ik gedownload heb staat AC3 in de titel. Ik krijg dan op geen enkele manier geluid als ik deze mkv’s via plex afspeel?

  Bijdrager
  Rees

  Ja jawel, bij wat mensen is het wel gelukt en bij wat anderen (zoals bij mij) nog niet. Maar het is een bekend probleem en er wordt aan een fix gewerkt. Zie ook forum van Plex.

  Geblokkeerd
  HereIsTom

  En werkt die Plex nu al goed? Kun je alweer TV series bekijken? En de meeste films die ik heb zijn met DTS, speelt hij dat wel af?

  Bijdrager
  Rees

  Nee, nog niet. Maar dat komt dus doordat AC3 het probleem is. Maar bij een enkele serie is ie in AC3, dus de andere series kan ik wel gewoon goed bekijken en beluisteren.
  Ik denk wel dat je DTS kunt afspelen. Weet het alleen niet zeker en kan het niet even 1,2,3 testen.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 52)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.