2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  Shmoo

  Pixelmator Pro – visoog effect schaalt anders op @2x afbeelding

  Ik heb Pixelmator Pro gekocht en dacht, laat ik eens een klein beetje stoeien met wat effecten want op Twitter is het natuurlijk allemaal hoogwaardige porno wat ze uitbrengen.

   

  Nu ben ik een leek qua fotobewerking maar in Pixelmator Classic kon ik nog wel eens een standaard effectje op de afbeelding droppen en klaar.

   

  Wat ik meestal doe is werken in het grootste formaat dat ik nodig heb en dan omlaag schalen. Dus stel mijn banner moet op de website 1920 breed worden dan weet ik dat ik ook een Retina variant daarvan zal moeten maken. Ipv in 1920 te gaan werken als source, neem ik dan 3840 als origineel bestand ( 1920 * 2 ).

  Goed, als ik dan klaar ben met mijn bewerken dan exporteer ik meestal het origineel (3840) als [email protected] + ik laat een kopie exporteren op 1920 –> banner.jpg.

   

  Vrij logisch toch. Alleen kijk wat Pixelmator Pro doet met mijn effect.

  Let op de plantenbak en de blur.

   

  [email protected] 3840 en origineel.

  Kleiner geschaald naar 1920 – niet Retina versie.

   

  Zo raar. Ik heb enkel een visoog-effect toegepast op het Retina exemplaar, zodat het midden van de afbeelding een beetje naar voren komt. De blur op de plantenbak is dus prima. Echter wanneer de app exporteert naar NIET Retina formaat dan schuift het effect ook op – zo lijkt het. Dat mag toch niet gebeuren?

  Ik heb dit nog nooit gezien. Nu heb je twee verschillende afbeeldingen en het lijkt erop dat Pixelmator eerst schaalt naar een kleiner formaat en pas dan het effect toepast, voordat het exporteert.

   

  ?

  Bijdrager
  Shmoo

   

  Gevonden in de Preset.  2X doet dus letterlijk wat daar staat. Upscaling en dan pas opslaan. Ik ging er vanuit dat het programma slim genoeg was om te beseffen dat je altijd in het grootste formaat werkt en vooral afbeeldingen omlaag/kleiner schaalt. Dus als er 2X staat dat het huidige formaat de @2x extensie krijgt en dat 1X omlaag geschaald wordt. Meestal kan je afbeeldingen niet groter maken dan ze zijn zonder kwaliteit verlies, vandaar die gedachte.

   

   

  Dit is wat je dus eigenlijk moet doen.

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.