8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Soedjono84

  php leren

  Hallo OMT’ers,

  Ik zit met een vraag.
  Ik wil graag een volwaardige webshop bouwen. Leren bouwen.
  Nu heb ik al een keer een mailer gemaakt met php, dus ik heb al wat kennis hierover. Maar dit is natuurlijk niks vergelijken met wat er in totaal met php gedaan kan worden.

  Nou is mijn vraag, is het makkelijk / mogelijk om php te leren vanuit het internet. En dan voornamelijk het leren bouwen van een webshop en bijvoorbeeld een cms systeem.

  Een alternatief voor mij zou kunnen zijn een php cursus beginnen.

  Alvast bedankt,

  Bijdrager
  msjonathan

  ik ben nu bezig php aan het leren via een framework: CakePhp zeker handig als je een eigen CMS wilt bouwen.
  Zend is ook een heel bekend maar volgens mij moeilijker om te leren.

  Bijdrager
  danielpunt

  Op het internet vind je niks meer dan een paar tutorials waar je niet veel aan hebt of veel van leert en documentatie waar je wel veel aan hebt.

  Zo’n beetje alles wat ik heb geleerd over PHP/Javascript/Ruby/Programeren en meer heb ik uit boeken.:) Ik vind dat zelf erg prettig, want je kunt gewoon op de bank zitten en helemaal zonder afleiding de stof tot je nemen en daarna achter de computer de theorie en kennis toepassen. Dat heeft voor mij het beste gewerkt.

  Met cursussen heb ik geen ervaring dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen.:)

  Bijdrager
  oegemeister

  een webshop bouwen zonder kennis van pup is zeker niet aan te raden. Beveiliging is een belangrijk punt.. Eerst goed kennis op doen voor je met zo’n project begint.

  Een cms is helemaal een ander geval. Hiervoor heb je echt wel gevorderde kennis voor nodig anders wordt het toch niks.

  Just my 2 cents!
  Gr sjoerd

  Bijdrager
  Soedjono84

  Ok, bedankt voor jullie reacties.

  Ik heb een boek thuis liggen waarin wordt uitgelegd hoe je een webshop moet maken. Dit is van een schrijver die werkzaam is bij het cursusbedrijf Eduvision. De boek heb ik al uit, alleen heb alleen de opdrachten gemaakt van het hoofdstuk webformulieren.

  Theotisch zou ik dus een webshop kunnen maken als ik al deze opdrachten maak.

  Zelf heb ik een geldschieter, het is dus ook mogelijk om een cursus te volgen. Vind het toch wel makkelijk om een cursus te doen, dan uit een boek te leren. Ok, het kost wel geld, maar vind het zelf wel prettig wanneer je soort van gepust wordt tot.

  Maar aan de andere kant, als ik dit boek op werk zou kunnen bestuderen, komt het op dezelfde neer.

  Wij zijn momenteel veel met flash bezig. Ik zou me ook hierin kunnen specialiseren. De komende 3 websites worden in flash gemaakt, de 4e zal dat misschien worden, maar zowiezo zal het een klanten inlogsysteem met database moeten hebben.

  Zelf heb ik een half jaartje hbo grafimedia technologie gedaan.

  Bijdrager
  Ceynox

  Ik heb het persoonlijk geleerd via Informatica op school. Dat legde een redelijke basis. Daarna heb ik een aantal opdrachten gedaan die mijn kennis hebben uitgebreid. Die cursus via school was een vertaalde versie van de W3C website, http://www.w3schools.com/PHP/default.asp

  Ik moet zeggen dat die heel erg handig is. Verder moet je gewoon proberen en vooral logisch nadenken. Als jij iets wil doen maar je weet niet hoe, moet je bedenken hoe het in PHP zou kunnen zijn en dan gaan googlen.

  Onze eindopdracht was een hele leuke oefenopdracht, maak een weblog met de volgende functies:
  – Indexpagina met berichten (incl. afbeelding!), nieuwste eerst
  – Bezoekers moeten reacties toe kunnen voegen
  – Meerdere auteurs
  – Een admin interface met login, bericht wijzigen, bericht toevoegen en reactie verwijderen.

  Achteraf was dit heel makkelijk.
  Ik zou zeggen probeer het gewoon, ik heb het als zeer leuk ervaren. Ik heb overigens ook een PHP boek, maar moet zeggen dat ik daar nauwelijks in kijk, ik zoek het liever op bij bijv. php.net

  Bijdrager
  Hacklor
  ”oegemeister”

  een webshop bouwen zonder kennis van pup is zeker niet aan te raden. Beveiliging is een belangrijk punt.. Eerst goed kennis op doen voor je met zo’n project begint.
  Gr sjoerd

  Wat Sjoerd hier noemt is een heel belangrijk punt: de beveiliging. Daarom is het belangrijk om eerst goed wat ervaring op te doen in PHP en MySQL (en de beveiliging van servers) voordat je aan de webshop begint. Als je hier niet voldoende aandacht aan besteed kan het voor gebruikers met kwade wil een stukje taart worden om bijvoorbeeld producten te bestellen waarvoor ze uiteindelijk niet voor gaan betalen.

  Zelf heb ik een opleiding HBO Informatica gevolgd. Daar werd PHP en Javascript uitgelegd, maar alleen maar de beginselen. Ze gaan ervanuit dat je er vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Een cursus zou een goed idee zijn. Maar als je voldoende discipline hebt, kun je met een boek ook een heel eind komen. Echter zijn er vele PHP boeken te verkrijgen. Zelf heb ik “The PHP / MySQL Bible” aangeschaft. Ik vind het een goed boek, met voldoende uitleg, maar niet gespecificeerd op een webshop of de beveiliging ervan. Maar het geeft veel inzicht in de taal op zich.

  Hopelijk helpt het advies van deze topic je op weg. :D

  Bijdrager
  Hacklor
  ”Ceynox”

  Ik heb overigens ook een PHP boek, maar moet zeggen dat ik daar nauwelijks in kijk, ik zoek het liever op bij bijv. php.net

  Dat probleem heb ik ook, maar de php.net site geeft ook informatie over de taal zelf, maar naar mijn idee niet voldoende. Daarom is een boek voor een beginnende PHP programmeur erg handig. (ook handig opzoekmateriaal als je internet er een keer uitligt)

  Daarna ga je de site meer gebruiken als naslagwerk. Wat doet deze-en-deze functie? Welke parameters moet ik meegeven en in welke volgorde. Hoe heet de functie ook alweer die dit-en-dit doet? Zulke soort dingen ga je dan over het algemeen opzoeken. Althans zo doe ik het:P

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.