14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:
  Bijdrager
  Giele

  Photoshop CS2 9.0 probleem

  Vandaag terug opnieuwe Adobe Creative Suite 2 geinstalleerd. Maar telkens ik een programma wil starten sluit het ook af. Bij PhotoShop CS2 9.0 blijkt alles goed te gaan tot er “Reading preferences” komt te staan. Dan valt PhotoShop gewoon uit. Herinstallatie helpt niet, wat nu?

  De andere programma’s doen het ook niet (Imageready,…) maar die heb ik niet echt nodig, het is vooral photoshop dat me intreseert…

  Bijdrager
  mvdenberg

  In dit draadje vertelt forumlid profclimber, bij een ander probleem, dat upgraden naar osx 10.4.7 een oplossing zou kunnen zijn. Misschien heb je er iets aan.
  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=81920&highlight=photoshop

  Bijdrager
  Giele

  Het probleem is dat ik de laatste updates heb:o

  Bijdrager
  mvdenberg

  Is het probleem ook aanwezig wanneer je met een andere user inlogt

  Bijdrager
  Giele

  Ik ben de enigste gebruiker. Het pakket heeft het gedaan paar maanden geleden, toen ik het niet meer nodig had heb ik het eraf gegooid. Maar nu werkt ie niet meer. Zou het iets met “Reading Preferences” kunnen te maken hebben?

  Bijdrager
  mvdenberg

  Had je toen alles verwijderd? In je photoshop map staat wat je allemaal moet doen om het eraf te krijgen. Ik zou alles verwijderen (volgens de handleiding) en daarna photoshop opnieuw installeren.
  Anders zou ik het antwoord ook niet weten.

  Bijdrager
  Giele

  Toen gedaan met APPZaper

  Bijdrager
  iDuck

  Misschien de ‘com.adobe.photoshop.plist’ weggooien in je bibliotheek onder Preferences.

  Bijdrager
  Giele

  Heb ik niet eens:o Ook de PhotoShop CS2 tryout van adobe.com val steeds uit?

  Bijdrager
  tiny

  Heb je de prefs niet? Bedoel je dat? Die heb je nl. wel. Je hebt het bestand dan hooguit nog niet gevonden. En als het precies gebeurt wanneer je het bericht ziet dat de prefs geladen worden, zou ik daar beginenn, ja.

  Suc6

  Bijdrager
  jobwol

  de oplossing is waarschijnlijk simpel: adobe kan niet overweg met de twain pluggin als je werkt onder 10.4.x. Verwijder die pluggin (bevind zich bij photoshop in de map insteekmodules importeren-exporteren) en start photoshop opnieuw op. Hij loopt als een zonnetje. Nadeel is wel dat je foto’s e.d. niet meer direct vanuit photoshop kunt importeren, maar dat je daar externe scanner software voor nodig hebt.

  Bijdrager
  Giele

  Heb de twain verwijdert. De eerste keer start ie nog steeds niet op, als ik “Probeer opnieuw” klik lukt het wel. Maar na de foto laden en de kleurenmeter te gebruiken valt ie gewoon uit…

  Bijdrager
  jobwol

  Heb je de permissies al een hersteld? Dat loopt via schijfhulpprogramma.

  Bijdrager
  Giele

  Heb gisteren heel mijn macje opgeruimd, OS opnieuw installed, alles werkt perfect…:)

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.