10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  ertje

  Philips Hue Led Strips

  Hallo OMT’ers,

  Al een tijdje loop ik met het idee om led strips aan te brengen in mijn keuken. Zo boven aan het plafond boven de aanrecht en misschien op andere plekken. Ik heb al een draadbare Hue Go waar ik niet heel erg kapot van ben, omdat ik ‘m niet echt gebruik, misschien straks in de zomer weer buiten op ’t balkon.

  Verder heb ik ook twee Hue bolletjes in de fitting waarvan eentje in de slaapkamer waar ik zonsondergang en opgang kan simuleren. Een beetje een Wake Up Light XL daar over ben ik wel tevreden.

  Er zijn ook andere merk ledstrips die stukke goedkoper zijn, maar het leuke van Philips Hue is dat je dit met de Apple Watch kan bedienen. Al mis ik wel functies in de officiele app dat je één lamp kan uitzetten in plaats van Alles uit. En dat je lampen kunt bedienen vanuit de Snelle Blik.

  Nu heb ik een aantal vragen:
  1. Zijn er OMT’ers die al Led Strips hebben van Philips Hue en maakt het de verwachting waar? Kwa lichtopbrengst ect. (Misschien leuk om foto’s te posten)
  2. Ik heb al een Bridge (1.0) welke LightStrip moet ik kopen? (niet dat ik alleen een verlengstuk heb)
  3. Wat is het verschil tussen LightStrip en LightStrip Plus?
  4. Wat is het verschil tussen Bridge 1 en 2? Alleen dat je de lampen met Siri kan bedienen?

  Ik hoop op wat ervaringen en tips. Uit de productbeschrijvingen op de website van Philips, BOL en Media Markt werd ik niet echt wijs.

  Bijdrager
  hnijveen

  Hi ertje,

  Bij mij staat juist de Wake Up Light ergens op zolder. Ben erg tevreden over Hue, de normale Hue lampen (colour), de spots, de strips (LightStrip Plus) en de tabs. De standaard Hue app vond ik echt niet voldoende om de Hue features makkelijk te bedienen. Er zijn betere alternatieven, ik heb uiteindelijk gekozen voor iConnectHue icm IFTTT is het te doen. Omdat mijn volgende stap een andere controller gaat zijn (Homey) is het voor mij niet interessant om te upgraden naar Bridge2 (Apple HomeKit cert).

  ad1| Ja, prima strips (en omdat ook van Hue – eenvoudig te integreren in bestaande scenario’s)
  ad2&3| Geen ervaring met v1. Maar Google is je vriend
  ad4| Wel of geen Apple HomeKit integratie

  Bijdrager
  mxd

  Ja, de Hue lightstrip plus maakt de verwachting waar. Ik ben eerst ook begonnen met 1 om te kijken of het beviel en ben geleidelijk aan het aan het uitbreiden met meerdere strips. Nu 1 in de woonkamer boven de trap/eettafel en 1 in de keuken ter vervanging van 3 TL buizen. Lichtopbrengst is heel goed. Daarmee komen we gelijk bij het verschil tussen de (oude) lightstrip (slechts 120 lumen) en de nieuwe (sinds eind 2015) lightstrip plus (1600 lumen). De lichtopbrengst van de oude is minimaal en alleen voor sfeerverlichting maar niet voor leeslicht of iets vergelijkbaars.
  Zie ook Hue Lightstrip Plus: feller, langer en wit

  Als je al een oude bridge (1) had kon je korting krijgen op de nieuwe bridge 2 (tot 31 dec 2015), zie; Philips Hue 2.0 met HomeKit en Siri onthuld en Philips Hue upgrade-programma gestart op 9 november

  Met Google vindt je een aantal online lampen winkels die hierin gespecialiseerd zijn…

  Bijdrager
  Shmoo

  Ik heb dat ook thuis, werkt prefect en het zit mooi bovenop de kastjes weggewerkt.

  Als ik dan erwtensoep eet kleurt mijn keuken groen, eet ik tomatensoep dan heb ik binnen 10 minuten allemaal mannen aan de deur staan.

  Bijdrager
  ertje

  Dank je wel voor jullie reacties, ik zal een LightStrip Plus van 2 meter kopen en kijken hoe het bevald.
  Hebben jullie ook een soort van aluminium plint waarop jehet ledlicht plakt, schuim of weerkaatsend of zo tegen het plafond geplakt?

  Bijdrager
  MevalonicAcid

  Mijn collega gaf aan zeker de lightstrip plus (1600 lumen) te gebruiken. Hij heeft de ‘oude’ en dit is niet naar wens op vlak van lichtopbrengst….

  Vraagje voor de OMTers die al een plus hebben:
  Als men van de lightstrip plus de voeding loskoppelt (geen stroomvoorziening meer) en terug aansluit, gaat de led strip dan terug automatisch aan? Of blijft deze in stand-by? Zo ja, welke kleur heeft het licht dan? (Helder wit/warm wit/voorgeprogrammeerde kleur/zelfgeprogrammeerde kleur/…)

  MVa

  Bijdrager
  hnijveen

  Als men van de lightstrip plus de voeding loskoppelt (geen stroomvoorziening meer) en terug aansluit, gaat de led strip dan terug automatisch aan? Of blijft deze in stand-by? Zo ja, welke kleur heeft het licht dan? (Helder wit/warm wit/voorgeprogrammeerde kleur/zelfgeprogrammeerde kleur/…)

  Ja hij gaat weer automatisch aan. De kleur is, net als bij de andere Hue colour lampen, de basis kleur (niet de voor of zelf geprogrammeerde kleur)

  Bijdrager
  ertje

  Ik heb de Philips LightStrip Plus gekocht en er komt inderdaad behoorlijk wat licht vanaf. Is het mogelijk om een hoek te maken en zijn er ook koppelingselementen te koop oid?

  Bijdrager
  hnijveen
  Bijdrager
  ertje

  Ja @hnijveen dat had ik gezien, maar ik heb de strip in een kabelgootje. Dan moet de ledstrip zeker eventjes in die bocht gedraaid worden of kan je ‘m plat zo buigen? Misschien dat ik te voorzichtig ben, Ik kan het namelijk niet helemaal helder krijgen. Neem me niet kwalijk.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.