6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  5150

  PDF's lezen, aantekeningen en tekst highlighten iPad Pro

  Ik heb net een iPad Pro en een apple pencil gekocht en ben op zoek naar een app waarin ik in een PDF document kan higlighten en aantekeningen kan plaatsen. Volgens mij kan iBooks dat ook terwijl er ook apps zijn die zo rond de € 10,- kosten. Wat mis ik in iBooks wat de betaalde apps wel kunnen.

  Waar gebruik ik het voor?

  Ik heb rapporten, procedures en ander naslag werk in PDF formaat. Een van de redenen voor de aanschaf van een iPad was onder andere dat ik makkelijk de documenten digitaal kan lezen (leren) en gebruiken zonder gebruik te maken van een grote stapel papier.

   

  – Makkelijk ordenen en lezen van documenten

  -Highlighten / omcirkelen van tekst

  -Aantekeningen bij een tekst plaatsen

  -Pagina’s en/of delen van het document verwijderen die voor mij niet bruikbaar zijn.

   

  Ik hoor graag tips en adviezen.

  Alvast bedankt….

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Al het annoteren dat je vraagt kan in iBooks in iOS 11; het verwijderen van bladzijden weet ik niet zeker (ik heb het er nooit gebrek aan gehad en daarom ook nooit echt gekeken of het erin zit). Als je op het knopje met de merkstift rechtsboven in de knoppenbalk drukt, krijg je annoteergereedschap onderin beeld, waarmee je kunt tekenen, tekst markeren, en tekstvakken in kunt voegen.

  Bijdrager
  feek

  PDF Expert is zeker een aanrader

  Bijdrager
  diedrikringenier

  Ben je student en heb je een college kaart? Dan is Liquid text echt een aanrader. Gast verder dan annoteren. In iBooks is het heel basic. IAnnotate is ook een fijn programma met veel mogelijkheden.

  Bijdrager
  Afroman

  Ik ga met Feek mee, je hebt echt geen betere dan PDF expert op de iPad. Hij is duur, maar dat heeft een reden. Alles wat je wenst kan ermee.

  Bijdrager
  5150

  Over PDF expert heb ik inderdaad hele goede dingen gelezen, maar men heeft het er ook over dat je na aanschaf weer een in app purchase moet doen om bepaalde functies te unlocken. Zijn dat dan specialistische functies die ik nooit zal gebruiken, zoals mijn gebruik hiker boven benoemd, of heb he het dan over standard functies walked deserve app juist zo goed maakt?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.