16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  stijnhoofd

  Paginanummering in Pages

  Oké, ik weet hoe ik paginanummering kan instellen in Pages, maar hoe kan ik op een pagina instellen dat daar geen nummering hoeft te komen? Hij moet nog wel gewoon doorlopen, maar op de eerste paar pagina’s heb ik hem niet nodig.

  Geblokkeerd
  Anoniem
  Bijdrager
  stijnhoofd

  Niet alleen de eerste pagina, maar ik zal even kijken hoe ver ik kom met jouw link!

  Bijdrager
  stavos

  Mijn ervaring met Word en aangepaste paginanummering is niet altijd even positief geweest. Foutieve nummering, verkeerd doornummeren na een pagina overgeslagen te hebben, enzovoorts. Dit zegt natuurlijk niets over hoe Pages ermee omgaat (zit nu ook niet achter een Mac om dat te testen), maar een veilige oplossing die ik bij Word altijd gebruikte was om gewoon een wit blokje over de nummering te plaatsen op de pagina’s waar je geen paginanummer wilt hebben. Als je het document print of opslaat als PDF zie je dat niet terug.

  Wellicht niet meest nette of “officiële” oplossing, maar het resultaat telt.:wink:

  Bijdrager
  stijnhoofd

  Dat is een noodoplossing, maar kan inderdaad wel. Ik heb even zitten tellen en de nummering moet op pagina 5 beginnen, met #5. Met de link van MEEUW kon ik de oplossing niet vinden.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  nee?

  Geblokkeerd
  Anoniem
  Bijdrager
  stijnhoofd

  Ik kon geen sectie invoeren op de een of andere manier, heb nu maar met de minder-elegante-maar-daardoor-niet-minder-effectieve methode van stavos gewerkt.

  Dan nog een gerelateerd vraagje: ik maak gebruik van een twee-pagina-weergave, maar de kaft zit er ook in. Daardoor zitten in het bestand de uitgeprinte pagina’s niet naast elkaar. Op papier komen straks 6 en 7 naast elkaar, maar in het bestand zitten 5 en 6 naast elkaar. Hoe kan ik een ‘spookpagina’ aanmaken, of in ieder geval de weergave aanpassen?

  Bijdrager
  stavos

  Voeg een pagina toe aan het begin van je document. Zet daar in hele grote, felgekleurde letters de tekst “TIJDELIJKE PAGINA, VERWIJDEREN VOOR PRINTEN” op. Nu staat de layout van je document op je scherm goed. Nu 3x raden waar je alleen nog op moet letten…:wink:

  Je merkt al, ik ben van de praktische oplossingen. Gewoon zelf een beetje nadenken en je boerenverstand gebruiken om te realiseren wat je wilt hebben. Leer jezelf aan om op in dat soort oplossingen te denken en je kunt jezelf een hoop tijd besparen (bijvoorbeeld de tijd die nodig is om een vraag te stellen op een forum en vervolgens het topic in de gaten te houden of er antwoorden op komen…).

  Bijdrager
  mackerjack

  een wit vlakje over de cijfers op de eerste pagina’s?

  Bijdrager
  stavos
  stavos op 17 april 2013

  gewoon een wit blokje over de nummering te plaatsen op de pagina’s waar je geen paginanummer wilt hebben.

  Bijdrager
  stijnhoofd

  Heeft dat geen effect op drukken op niet-egaal-wit papier?

  Bijdrager
  stavos

  Dat ligt aan je printer. Heb je er eentje met witte inkt?:-P
  Maar om er zeker van te zijn (en daar komt weer zo’n praktische oplossing); test het uit. 1 pagina met een wit blokje uitprinten. Goede kans dat het velletje daarna weer terug de printer in kan om opnieuw gebruikt te worden.

  Bijdrager
  stijnhoofd

  Het gaat naar een drukker als het voltooid is. Misschien dus even bij hun checken?

  Bijdrager
  stavos

  Je begint het al door te krijgen..

  Bijdrager
  stijnhoofd

  :)
  Bedankt voor de hulp!

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.