7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  lauravandergaast

  pages foutmelding 'het document heeft geen geldige structuur'

  Hallo,

  Sinds deze week zijn er in één keer twee erg belangrijke bestanden die een foutmelding krijgen bij pages: ‘het document … heeft geen geldige structuur’. Eén document hiervan is een examen bestand die ik dus echt weer terug moet hebben! Anders heb ik echt een heel groot probleem. Kan iemand mij alstublieft helpen met dit probleem?

  Bijdrager
  sam631

  Ik heb hetzelfde probleem!! Ben samenvatting aan het maken voor mijn tentamen, zette net mijn macbook uit en weer aan, wil nu het pages document openen -> ‘het document heeft geen geldige structuur’. Andere pages documenten kan ik nog gewoon openen. Bevoegdheid staat gewoon op lezen en schrijven. HELP?!

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Heb je een back-up?

  Bijdrager
  sam631

  Nee gebruik geen time machine, doe mijn backups handmatig met externe HD.

  Bijdrager
  lauravandergaast

  Ik heb ook geen back-up! Maar heb vandaag meteen een externe harde schijf gehaald… maar ik weet nog steeds niet hoe ik het probleem moet oplossen. Want het zijn verslagen van meer dan tien week geleden…

  Bijdrager
  sam631

  Mijn probleem is opgelost. Heb de extensie veranderd naar .pdf en toen kon ik het document openen. Héél vreemd aangezien het oorspronkelijk een .pages document was. Maar ben in ieder geval blij dat ik verder kan werken. Laura hoop dat dit ook werkt voor jouw probleem!

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Nee gebruik geen time machine, doe mijn backups handmatig met externe HD.

  Ik vroeg niet of je Time Machine gebruikt, ik vroeg of je een back-up (van het betreffende document) hebt … Het maakt niet uit of je dat met de hand doet of automatisch, maar als het om zo’n belangrijk document gaat ben je gewoon stom bezig als je géén back-up maakt (liefst op een andere schijf dan die waarop het eigenlijke document staat, natuurlijk). Ook handig is om in de voorkeuren van Pages aan te zetten dat een reservekopie van de vorige versie van een document gemaakt wordt, dan heb je in dezelfde map een “Reservekopie van documentnaam” die je altijd nog kunt proberen te openen als het eigenlijke document problemen geeft.

  @Laura: probeer dit eens: maak een kopie van het document, verander de extensie van de kopie in .zip, en dubbelklik erop in de Finder. Als het goed is krijg je een map met daarin de bestanden buildVersionHistory.plist, index.xml en de map QuickLook. Je kunt index.xml openen in Teksteditor, waardoor je een heleboel “troep” zult zien:

  <?xml version="1.0"?><br />
  <sl:document xmlns:sfa="http://developer.apple.com/namespaces/sfa" xmlns:sf="http://developer.apple.com/namespaces/sf" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:sl="http://developer.apple.com/namespaces/sl" sl:version="92008102400" sl:generator="slingshot" sl:app_build_date="Jul 1 2011, 20:01:36"><sl:version-history><sl:number sfa:number="2004042200" sfa:type="i"/><sl:number sfa:number="2004060800" sfa:type="i"/><sl:number sfa:number="2004061600" sfa:type="i"/><sl:number

  enzovoorts. Als je door dit bestand scrollt zul je op den duur de tekst van je document tegenkomen, met eventueel meer van zulke codes ertussen. Het kost wel wat werk om dit weer toonbaar te maken, maar beter dan helemaal opnieuw beginnen.

  Als alternatief kun je de map QuickLook openen en daarin het bestand Preview.pdf openen, om dan daaruit de tekst te kopiëren. Dit is waarschijnlijk makkelijker dan met index.xml aan de slag te moeten gaan:)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.