1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Q:
  Moderator
  Poezenbeest

  Over de forumtijd

  Regelmatig duiken er vragen op over de tijd die het forum aangeeft in berichten en veel mensen merken dan op dat het forum een verkeerde tijd aangeeft. Zeker rond de overgang van winter- naar zomertijd (of andersom), komen er veel vragen over, dus werd het tijd voor een mededeling over dit onderwerp en meteen een handleiding hoe je de ‘klok’ hier gelijk zet. Overigens… dit onderwerp wordt ook behandeld in de FAQ van het forum, een deel van het forum waar maar niet genoeg naar verwezen kan worden.

  Instellen van de juiste forumtijd
  De forumtijd is per gebruiker verschillend, omdat de gebruiker overal op de wereld kan zitten. Logisch dus, dat de forumtijden in het profiel van de gebruiker in te stellen zijn. Een link naar je profiel zit onder het woord ‘profiel’, vlak onder de grote blauwe balk, bovenaan de site. Eenmaal in je profiel, vind je vlak boven de derde blauwe lijn, de keuze ‘Tijdzone’, waarmee je het verschil tussen de standaardtijd GMT en je eigen tijdzone kan instellen.

  Er zijn twee dingen die je moet onthouden:
  Zomertijd betekent dat het in Nederland twee uur later is dan GMT (GMT+2). De zomertijd duurt van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.
  Wintertijd betekent dat het in Nederland één uur later is dan GMT (GMT+1). Wintertijd duurt van de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag in maart.

  Stel dus de tijd in, die van toepassing is. Vergeet niet onderaan de pagina van je profiel op de knop ‘OK’ te klikken om de wijzigingen op te slaan.

  Relevante topics
  Discussie over het nut van zomertijd
  Tijd op het forum klopt niet
  Verkeerde tijd

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.