-
Q:
OSX Beta Program geen updates
Ik heb me aangemeld voor het OSX Beta Program, de software geinstalleerd en in de instellingen van de app store ingesteld dat ik beta software kan downlaoden. Toch krijg ik in de app store de melding dat er geen updates beschikbaar zijn. Vergeet ik iets of doe ik iets verkeerd?
Als iemand kan helpen zou ik dat erg fijn vinden.
Alison
InactiefAnoniem12 maart 2015 om 12:38Hebben jullie de laatste beveiligingsupdate (2015-002) geïnstalleerd?
Die is namelijk niet compatible met 10.10.3 bèta en zorgt er voor dat je die niet meer kunt downloaden.
En als je de update handmatig installeert op 10.10.3 dan word je systeem teruggezet naar 10.10.2.InactiefAnoniem13 maart 2015 om 01:15Je hebt een paar mogelijkheden:
1. Alles opnieuw installeren
2. Backup terugzetten met Time Machine
3. WachtenInactiefAnoniem14 maart 2015 om 21:16Ik denk de tweede. Wanneer je TM had gebruikt had je een backup kunnen terugzetten van vóór je de beveiligingsupdate had geinstalleerd.
Persoonlijk zeer tevreden met Time Machine, alles wordt netjes bijgehouden in de backups. Daarnaast maak ik maandelijks een clone van mijn SSD op een externe schijf die ik alleen hiervoor gebruik (just to be safe).
@Alison: nee, mankini is uit, was toch iets te warmJa, één keer instellen en de rest gaat automatisch. Maar zoals ik al zei, ik maak handmatig ook een keer in de maand een clone (dit is waarschijnlijk wat je nu ook al doet, het programma dat je gebruikt is waarschijnlijk iets als Carbon copy cloner of superduper).
Overigens is het handig om een schijf te gebruiken waar je regelmatig time machine draait en een schijf die je nauwelijks gebruikt en af en toe aansluit om time machine zijn werk te laten doen. Zo ben je verzekerd van tenminste 1 goede Back-up mochten zowel je Mac als een van de schijven falen.
Er zijn veel opties: iCloud Drive, Dropbox, Onedrive, noem maar op. Persoonlijk denk ik dat je voor jouw gebruik genoeg hebt aan iCloud Drive. Bovendien werkt het vrij eenvoudig aangezien er een map in Finder komt waar je bestanden naartoe kunt slepen. En als je met Pages, etc. werkt (zoals je eerder aangaf te willen gaan doen) dan synchroniseren die bestanden ook automatisch via iCloud.
Het hoeft niet per bestand, het kan ook per map. De bestanden die je op beide Macs wilt zien verplaats je gewoon eenmalig van de oorspronkelijke map naar de iCloud drive map. Maar zo werkt dat ook met zo’n beetje alle andere clouddiensten die Finder integratie hebben.
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.