8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  MACcosmetic

  OS file limit

  Ik heb speciaal voor deze vraag een account aangemaakt, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Voor bepaalde doeleinden wil ik mijn file limit vergroten op mijn Macbook Pro, hiervoor zou ik de volgende code gebruiken:

  sudo launchctl limit maxfiles unlimited

  Er staat echter bij dat het op eigen risico is en dat het de laptop instabiel kan maken… Ik vroeg me af of hier mensen zijn die deze code wel eens gebruikt hebben en of niet m’n hele laptop naar de knoppen gaat ervan.

  Bijdrager
  YoYelloW

  waarom wil je dit precies? en waar krijg je die “eigen risico” melding? krijg je die in de terminal, want daar krijg je die altijd als je een sudo commando wil uitvoeren.

  Bijdrager
  fred44nl

  Maximum aantal bestanden
  (of bestanden en mappen)
  in een map (alle Mac OS X-versies) tot 2,1 miljard

  bron: https://support.apple.com/nl-nl/HT201711

  Bijdrager
  MACcosmetic

  Nou vooruit dan maar, ik speel momenteel Sims 4 op mijn laptop en helaas opent dit spel niet met een bepaalde hoeveelheid custom content vanwege die limiet. Dit kan dus verholpen worden door de code in te voeren.
  Waarschuwing over eigen risico staat in het betreffende bug topic: http://forums.thesims.com/en_US/discussion/816691/issues-with-mods-and-cc-in-the-sims-4-on-mac heb het verder nog niet uitgeprobeerd uit angst mijn laptop te beschadigen…

  Bijdrager
  McShamus

  Waarom zou je het in vredesnaam gelijk op unlimited zetten? Naar mijn weten is default 256 per user (dus niet systeem wijd). Zet ‘m eerst eens op 512, als 256 te weinig is voor jouw wensen.

  Met ‘launchctl limit maxfiles’ krijg je de huidige instellingen. 2e en 3e kolom respectievelijk soft limiet en hard limiet.

  Succes.

  Bijdrager
  YoYelloW

  ah duidelijk, nouja ik zie niet hoe je hardware op deze manier kan beschadigen. zolang je een backup hebt van alles wat je op de hd hebt staan kan je zoiets wel proberen

  Bijdrager
  MACcosmetic

  @McShamus

  Geen idee waarom het meteen op unlimited zou moeten, just passing the message. Ik zal zo eerst eens 512 proberen!
  Als het me niet bevalt krijg ik het met launchctl limit maxfiles dus weer zoals het was?

  Bedankt voor de snelle reacties in elk geval!

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  De normale limiet is (schijnbaar) 256, dus door dat getal op te geven als limiet kom je weer terug bij de originele instellingen.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.