12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  alaska

  Opties voor online opslag (niet gesynced met HD)? En Time Machine online backup?

  Ik dacht dat als ik mjn iCloud opslagcapacitieit zou opbreiden tot 1TB, ik daar dan de helft van mijn bestanden zou kunnen parkeren, en zo mijn harde schijf weer half leeg zou hebben.
  Nu kwam ik er echter achter dat alles wat je naar iCloud kopieert, ook gewoon op je laptop bewaard blijft (en niet eens op de oorspronkelijke locatie, maar in de iCloud-map).

  Is er een (betaalde) online dienst waar je wel bestanden heen kunt kopiëren/parkeren, dus zonder dat ze op je Mac blijven staan?

  Er is een mogelijkheid om je Time Machine Backup naar een online bestemming te maken?

  Alvast dank!

  Bijdrager
  tarun

  Met Dropbox heb je de keuze om helemaal offline te gaan of te synchroniseren en dus je bestanden op je Mac te houden.

  Bijdrager
  Joid

  En ook met iCloud kan dat.

  Bijdrager
  Marcel

  Je zou deze site eens moeten bekijken, eerst een invite aanvragen daarna krijg je 1000 GB gratis

  https://www.transip.nl/stack/

  Marcel

  Bijdrager
  alaska

  @Joid Hoe kan dat met iCloud? (online bewaren zonder dat het synct met je Mac)


  @tarun
  Ik probeer het te doen met Dropbox (ik heb een gratis Basic account), maar ik kan nergens de optie vinden dat het niet gesynct wordt met je Mac


  @jacobusja
  Dank, ik heb een invite aangevraagd (kan nog wel even duren vermoed ik). Kun je daar online bewaren zonder dat het synct met je Mac?

  Bijdrager
  tarun

  Gewoon DropBox niet installeren maar werken vanuit de browser.

  Bijdrager
  Marcel

  Ja, je kan je files uploaden of zo op de webpagina plaatsen. Ik heb mijn foto’s op Stack staan en die worden niet gesynchroniseerd. De servers staan in Nederland. Je kan je wel alvast laten registreren met je email account, de invite gaat dan wat sneller. Mijn vrouw heeft ook een stack account voor haar foto’s.

  Marcel

  Bijdrager
  defoortk

  In dropbox : instellingen -> account -> selectieve synchronisatie : daar kan je kiezen welke mappen al dan niet lokaal bewaard moeten worden

  Bijdrager
  alaska

  Dank!

  Met Dropbox lukt het nu, al moet ik daar wel mijn capaciteit even vergroten middels een upgrade.
  Ook wel jammer dat het dan vervolgens via de browser moet – idealiter zou je mapjes binnen de Dropbox folder moeten kunnen aanmerken als ‘Niet synchroniseren’ of iets dergelijks, zodat je het er wel makkelijk uit kunt slepen (downloaden).

  Eens kijken hoe snel die invite van Stack komt…

  Bijdrager
  Shmoo

  Precies Dropbox werkt perfect, gewoon aangeven welke folders je wel en niet lokaal wilt hebben. Je kan er natuurlijk altijd nog bij via de browser, mocht je een bestandje offline willen halen dat in een folder staat die niet lokaal staat.

  Bijdrager
  alaska

  Jammer dat iCloud dat niet kan, want ik gebruik het al om mijn fotobibliotheek te syncen, en heb nog ruimte over, dus zonde om nu ook Dropbox te upgraden.
  Het zou fijn zijn als je in iCloud ook iets kon opslaan zonder het met de Mac te syncen, en nog beter als je in iCloud een Time Machine backup zou kunnen plaatsen.

  Inactief
  Anoniem

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.