23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)
 • Q:
  Bijdrager
  Marcel

  Opstart problemen El Capitan

  Normaal opstarten geeft gelukkig geen probleem maar een herstart vanaf de Mac blijft het scherm zwart. Ik lees dat meerdere mensen dit probleem hebben. Weet iemand een oplossing ? Kan je bv El Capitan er opnieuw opzetten zonder dat al je gegevens en programma”s worden verwijderd.

  Marcel

  Bijdrager
  curryhano

  Ik ben erachter gekomen bij de installatie van El Capitan dat wanneer je de donkere menu bar en dock aan hebt gezet dat bij de restart wanneer hij echt gaat installeren het scherm zwart is met witte letters. Bij mijn collega was dat grijs met zwarte letters. Misschien is dat de oorzaak?

  Bijdrager
  Niels

  Je kunt een herinstall met de recovery modus doen. Dit doe je door bij het opstarten command + R ingedrukt te houden, vervolgens kies je in het recovery scherm voor OSX opnieuw installeren.

  OSX wordt dan opnieuw gedownload en geïnstalleerd zonder dat dit ten koste gaat van je bestanden en programma’s. Ik zou natuurlijk van tevoren wel eerst of een Time Machine back-up maken. Succes!

  Bijdrager
  Bruce27

  ik heb een ander uodate-probleem; de update naar capt. is gelukt. het ww voor iCloud had ik niet dus ik koos voor ‘later’. daarna kwam een volledig scherm met een prachtige foto van de bergen. maar dat was het; helemaal niets te doen, alleen een cursor. alle randen afgetast; niets. geforceerd stoppen en herstart met de stekker eruit/in ook niet. wel na de slaapstand de vraag naar mijn inlogww en dan weer: de bergen. Exact dezelfde procedure op mijn macair gaf geen probleem. Daar werkt het.
  Wat kan ik nog doen voor ik op ga starten in recovery modus en opnieuw installeer?
  bvd!

  Bijdrager
  Marcel

  Aangezien ik een mini heb, heb ik het beeldscherm aan en uit gezet en daarna werkte het systeem weer als van ouds. Bedankt voor de reactie en die van de recovery heb ik genoteerd

  Marcel

  Bijdrager
  Bruce27

  mijn probleem (scherm vast met de foto van de bergen) is opgelost door pram reset te doen:
  schakel de mac helemaal uit met aan/ut knop (dus in feite stroom eraf) en schakel hem weer in en druk meteen op de toetsen cmd, alt , de p en de r en houdt die vast tot je drie (!) keer de starttoon hebt gehoord. Dat duurt bij elkaar zo’n 15- 20 sec. Dan loslaten en wachten tot de mac opstart. bij mij werkte het meteen; el capitain en de hele reut draait weer.

  Bijdrager
  Tony

  Heb hier ook het probleem alles werkt totdat ik opnieuw opstart wit scherm met apple logo en balk die leeg blijft.
  Herinstallatie gedaan alles werkt weer totdat ik opnieuw opstart. Weer het zelfde weet niet wat nu te doen.
  Wie bied hulp of oplossing

  Gr Tony

  Bijdrager
  Bruce27

  heb je hetzelfde gedaan als ik? Meer weet ik ook niet maar bij mij werkt het nog steeds als hebik wel ene crash na de andere (10 op een avond) met finalcutprX. (videoprogr. van apple Maar of het aan el cap.ligt durf ik niet beweren, ik had alm eerder rottigheid ermee alleen nu veel erger.
  succes dan maar!

  Bijdrager
  Tony

  Heb alles al geprobeerd opnieuw opstarten met alt cmd p + r werkt niet. Gebeurd er niks, via cmd r alles opnieuw ginstalleerd hij werkt weer. Opnieuw opstarten en je raad het al blijft weer in opstartscherm (appeltje met lege balk hangen) ga maar via time machine terug naar yosemite. Ga kijken wat dat me brengt. Iemand nog enig idee?

  Bijdrager
  Buky61

  Ik heb hetzelfde probleem als Tony . Alles geprobeerd , maar telkens bij opstarten enkel logo met een leeg balkje . Via commando r werkt hij terug ,maar ik laat hem in sluimer nu . Ik zit nu te wachten totdat er een oplossing komt of dat Apple een verbetering van El Capitain maakt .
  Is het mogelijk om langs time machine naar Yosemite te gaan ?

  Bijdrager
  Tony

  uiteindelijk ben ik weer terug bij yosemite en alles werkt en hij start normaal op.
  vond nog wel wat hier https://forums.developer.apple.com/thread/14042 waar iets stond met syncmate. deze heb ik verwijderd maar wacht met de update naar el capitan.

  Bijdrager
  Buky61

  Hey Tony

  Ben wel een leek in zulke zaken .

  Kan je mij vertellen , stap voor stap hoe je yosemite hebt terug gezet van uw time machine ?

  Bijdrager
  Tony

  Uitschakelen
  Inschakelen met cmd + R ingedrukt houden tot appeltje komt
  Er verschijnt een menu waar je kan keizen terugzetten van timemachine
  Komt alle data wanner je een timemachine backup hebt gemaakt, kies de laatste voor update naar el capitan.
  Dan even een paar uur wachten en hij start op
  Alles weer zoals voor update

  Succes

  Bijdrager
  Buky61

  Hey Tony

  Bij mij is het ook gelukt om terug naar Yosemite te gaan .
  Ik ga nu even de kat uit de boom zien totdat er een verbeterde versie vanEl Capitain .

  Merci voor de tip

  Bijdrager
  Hans V R

  Ook mijn mid 2011 MBA 256 Gb terug naar Yosemite via Time-Capsule, duurde via WiFi alleen wel 42+ uur. EL Capitan had zich zonder problemen laten installeren, maar behalve openen van Notities werkte niks meer behalve de strandbad. Complete herinstallatie gaf zelfde resultaat. Toen maar terug via Time machine en alles doet het nu onder Yosemite gelukkig weer goed. Ben zwaar teleurgesteld in Apple, voorheen steeds probleemloze upgrades, maar nu enkele dagen zonder MBA gemoeten en dat dat was schadelijk omdat ik hem voor mijn werk nodig heb, Apple lijkt nu professioneel niet meer bruikbaar. Ik heb alleen software via de Appstore, naast Kasperspky antivirus. Ik hoor graag of er meer van dit soort problemen zijn geweest en of iemand ergens een verklaring voor dit ongemak heeft gevonden…

  Bijdrager
  thebluelion

  Er zijn al verschillende oplossingen aangedragen. Een die ik hier nog niet gezien heb, waarbij alle opstart gebeurtenissen worden verwijderd:

  Voorschrift Apple Support bij problemen bij opstarten:
   
  1)  Log in safe mode -> System Preference -> Users & Groups -> unlock to make changes
  2) Select the Admin user -> click “Login items” next to the password
  3) Delete all the items in there
  4) Open Finder -> on the top menu -> select Go while press ALT at the same time -> a new folder “Library” appears
  5) Click Library -> delete all of the files in these folders: Caches; LaunchAgents; Saved Application State.
  6) Click Go on the top menu again -> Go To Folder -> type: /Library/Caches -> click Go below ->delete all of the files inside
  7) Repeat the above -> type: /Library/LaunchAgents, then delete things inside
  8) Repeat the above -> type: /Library/StartUpItems, then delete things inside if there is any
  9) Repeat the above ->type: /Library/LaunchDaemons, then delete things inside
  10) Restart computer to normal mode
  11) It should solved, the computer should now log into the El Capitan perfectly.  Then you can empty the Trash.

  Dat heeft bij mij uiteindelijk ook niet geholpen.
  Ben terug bij Yosemite, door mijn eerder gemaakte backup vanaf een externe schijf met SuperDuper! terug te plaatsen

  Bijdrager
  IGBA
  Tony op 08 oktober 2015

  vond nog wel wat hier https://forums.developer.apple.com/thread/14042 waar iets stond met syncmate. deze heb ik verwijderd maar wacht met de update naar el Capitan

  Hier nog iets meer over dat Syncmate: oude versies zijn simpelweg niet compatibel met El Capitan:
  http://blog.eltima.com/2015/10/critical-issues-with-syncmate-4-on-el-capitan-os-x-10-11.html

  Bijdrager
  dick

  Gisteren el capitan geinstalleerd, ging prima maar”……….een usb stick er in en die gooide zichzelf eruit met de mededeling :”schijf onjuist verwijderd”, dat nog een keer geprobeerd maar met hetzelfde resultaat. Nadat m’n macbookpro uitgezet was wilde hij niet meer opstarten , slechts een appeltje en een lege streep eronder. Niets lukte meer, vanmiddag naar een Apple software specialist en die was vervolgens 2 uur bezig. Alles draaide weer ,sticky erin en ja die gooide zichzelf er weer uit. De sticky deed het perfect op een nog niet geupdate mac. Thuisgekomen de mac aangzet en hetzelfde probleem appeltje plus witte streep en niets werkte ,geen enkele truc. Gelukkig mag ik om 18.00 uur nog bij hem langs aangzien ik de mac drongend nodig heb voor mijn werk.
  Ik denk dat ik hem vraag het oude besturingssysteem terug te zetten wanto is het een regelrechte ramp. Een hele dag tobben en een flinke rekening erbij en uiteindelijk weggegooid geld en energie.

  Bijdrager
  dick

  Door dit draadje toch zelf een nieuwe poging gewaagd met cmd r. en opnieuw gedownload en geinstalleerd. Inmiddels een paar uur opgewerkt en 2 x opnieuw gestart zonder problemen. Ook een oud sticky geprobeerd en ook dat ging probleemloos. De Freecom 32gb durf ik niet meer te gebruiken na 2 blokkades, hoewel hij het op de oude OSX versies prima doet en deed. Wellicht dat opnieuw formatteren een oplossing is maar na deze verprutste dag neem ik maar geen risico meer.

  Bijdrager
  Tony

  heeft iemand de gok al een keer weer gewaagd om el-captain te installeren en geconstateerd of het opstart probleem verholpen is?

  Geblokkeerd
  Carp
  Tony op 18 november 2015

  heeft iemand de gok al een keer weer gewaagd om el-captain te installeren en geconstateerd of het opstart probleem verholpen is?

  Gok gewaagd?? Niet erg op de hoogte hoe eea werkt blijkbaar!? Zo kun je wachten totdat je een ons weegt.

  Hier geen enkel probleem met EC, niet op de MacBook noch op de Mac Pro!

  Bijdrager
  Tony

  Gok gewaagd?? Niet erg op de hoogte hoe eea werkt blijkbaar!? Zo kun je wachten totdat je een ons weegt.

  Hier geen enkel probleem met EC, niet op de MacBook noch op de Mac Pro!

  problemen? hier dus wel na installatie EC niet meer op te starten. ben aardig op de hoogte maar dit problemen nog nooit meegemaakt.
  als je het draadje leest dan weet dat ik niet de enige ben. vandaar mijn vraag!

  Geblokkeerd
  Carp

  Er blijken genoeg ‘lotgenoten’ te zijn, maar wat zegt dat dan? Ik ben bang meer voor jullie als groep!

  Niemand zou natuurlijk ‘zomaar’ moeten upgraden.
  Bezint eer ge begint!!
  Updaten en later alles via TM etc terugzetten is niet slim,..maak een kloon [had je al moeten hebben] en probeer het daar mee uit….problemen?? Gewoon opstarten van je Opstartschijf en uitzoeken wat je probleem is.
  Veel hebben Mail en Office problemen,…..probeer het dan eens zonder, start je Mac dan wel normaal op, via die kloon uiteraard!!, dan weet je al waar je probleem zit.

  Oh, en herstel je permissies in Yosemite, want als je daar al een probleem hebt…..el Capitan doet dat niet meer.8-)

23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.