9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  nightf3v3r

  Opnieuw Lion downloaden

  Ik heb een tijdje geleden Lion in de App Store gekocht en wil hem opnieuw downloaden zodat ik het op DVD kan branden. Nu schijnt er de mogelijkheid te zijn om naar de App Store te gaan, dan naar ‘aankopen’ en dan ‘option-click’ op ‘geïnstalleerd’. Maar……… ik heb per ongeluk de Lion aankoop weggeklikt, en die staat dus niet meer in mijn lijst met aankopen. En option-click op ‘geïnstalleerd’ op Lion in de App Store zelf werkt niet. Wat te doen???

  Bijdrager
  GastonM

  Ga in de App Store naar “Store” gevolgd door “Toon mijn account (<je Apple-ID>)…”, vul je wachtwoord in en kies onder “iTunes in de Cloud” voor “Bekijk verborgen aankopen”. Klik naast “OS X Lion” op “Weergeven” en hij staat weer onder “Aankopen”. Nu moet je trucje werken, succes!

  Bijdrager
  nightf3v3r

  Echt super, perfekt! Ok, ik zie nu weer ‘Installeer staan, maar vraag me af hoe ik het ditmaal naar m’n harddisk kan downloaden en zo op een dvd branden, ben bang als ik nu installeer klik dat hij weer hetzelfde doet, dus opnieuw installeren en dan automatisch de installer delete.

  Bijdrager
  TheBigZ
  Bijdrager
  nightf3v3r

  Je link beantwoord helaas niet mijn vraag. Als ik nu op installer in de App Store klik krijg ik een melding;
  “Een nieuwere versie van de app is al op deze computer geïnstalleerd. Als u het met deze versie wilt vervangen, verplaats dan de bestaande versie in de prullenmand.”
  Dat is dus niet de bedoeling, wat ik wil is OSX downloaden als een installer op m’n harde schijf zodat ik ‘m op een usb stick of dvd kan zetten.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Als je (met de Option toets ingedrukt) op “Installeer” klikt, gaat ie weer die 4GB Lion Installer downloaden. Vóórdat je die vervolgens uitvoert maak je een kopie van de DMG zoals uitgelegd in het AppleTips artikel.

  Bijdrager
  nightf3v3r

  Hij installeert helemaal niks. Zoals de melding al aangeeft “Als u het met deze versie wilt vervangen, verplaats dan de bestaande versie in de prullenmand.”

  Bijdrager
  TheBigZ

  Je moet met Option-klik op die “Installeer” button klikken.:lol:

  Bijdrager
  nightf3v3r

  Yes! Helemaal top. Maar potverdorie, ze maken het je ook wel erg moeilijk hoor.:)

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.