30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 44)
 • Q:
  Bijdrager
  SanderApple

  Opleidingen Apple

  Hallo, ik was even benieuwd welke opleidingen je eigenlijk nodig hebt om te werken bij apple, voor apple of in die sector. Ik moet namelijk binnenkort een profiel kiezen. Ik sta in dubio tussen E&M en N&G. Bij N&G zou ik dan natuurkunde en economie hebben -> daar wil ik later iets mee gaan doen. Maarrrr: biologie en scheikunde is niet mijn allersterkste vak(sta er wel gewoon voldoende voor). En aangezien natuurkunde niet te kiezen valt bij E&M is de vraag: is het nodig iets van biologie/scheikunde/natuurkunde te kiezen om iets in de technische(apple) sector te doen later? Of kan dat ook met E&M met “Management en Organisatie en Frans/Duits” (en ja dit forum is hier misschien niet heeeel geschikt voor)

  Bijdrager
  segher

  ik moet nu zelf ook kiezen voor mijn profiel. zelf heb ik nt gekozen maar scheikunde is ook mijn sterkste vak niet. toch zou ik wel voor nt gaan aangezien je later dan gewoon verreweg de meeste studies kan kiezen maar het profiel moet je natuurlijk ook aanspreken

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Ik wil later ook wel iets bij Apple gaan doen als het kan, en anders gewoon Apps ontwikkelen.
  Ik zit nu in Havo 4 en heb vorig jaar mijn profiel gekozen: N&T Met Economie en Wiskunde D.

  Ik denk dat je daar verder mee komt bij Apple dan dat je Biologie kiest, want of je daar nou zoveel aan hebt…? misschien als je iets in de richting van recycling gaat doen voor apple..?!

  Kijken ze trouwens ook naar de cijfers als je ergens solliciteert, of echt alleen maar naar je diploma’s?

  Ik zou echt zooo graag bij Apple werken later!!!

  Bijdrager
  Лукас

  De kans dat je bij zo’n bedrijf komt is natuurlijk klein. Je kan je wel richten op werken in een APR, of eventueel de technische dienst ervan. Daar zijn verschillende certificaten door, die je zelf bij Apple kan krijgen dmv een aantal cursussen. Enkele anderen op dit forum hebben dit al gedaan, hopelijk stuiten ze op dit draadje voor je.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Dat de kans om bij Apple zelf te werken klein is, had ik ook wel verwacht (:( )
  Maar ik wil het liefst wel iets in de richting van Apple gaan doen, ik ben inmiddels begonnen met het leren van Objective-C icm Xcode om Apps te kunnen maken…
  Ik ben nu net 16, ik hoop dat ik daar niet te laat mee begonnen ben…

  Als ik hier niet in zo’n dorp woonde die zo achterloopt op de technische ontwikkelingen, was ik waarschijnlijk al veel eerder daarmee bezig geweest:(

  Bijdrager
  Brombeer

  Specialiseer je in patentrecht, bedrijfsovernames of verhuis naar Shenzen:

  Bijdrager
  Afroman
  JeroenJK op 08 mei 2012

  Ik wil later ook wel iets bij Apple gaan doen als het kan, en anders gewoon Apps ontwikkelen.

  Ik zit nu in Havo 4 en heb vorig jaar mijn profiel gekozen: N&T Met Economie en Wiskunde D.

  Ik denk dat je daar verder mee komt bij Apple dan dat je Biologie kiest, want of je daar nou zoveel aan hebt…? misschien als je iets in de richting van recycling gaat doen voor apple..?!

  Kijken ze trouwens ook naar de cijfers als je ergens solliciteert, of echt alleen maar naar je diploma\’s?

  Ik zou echt zooo graag bij Apple werken later!!!
  Als je apps wilt ontwikkelen moet je zoveel mogelijk wiskunde volgen. En als je ver wilt komen hogere wiskunde. Een appje die iets berekend kan iedereen wel.

  Bijdrager
  Verwijder

  Je zou vacatures op kunnen zoeken en kijken wat voor opleiding ze vragen.

  Bijdrager
  MrHammond

  @JeroenJK: als programmeur ben je zo wel op de goede richting, denk ik. Wat Afro zegt, wiskunde is heel belangrijk dan, en ook inzicht in abstracte zaken. En daarna een technische opleiding, bijv. Technische Informatica.

  @SanderApple: als je in de technische richting wilt, zou ik zeggen: N&T, maar als je dat niet ligt, kun je dat beter niet doen. En er zijn overigens genoeg andere, minder technische dingen te doen, ook bij Apple. Daar zou ik m’n keus eerst maar eens op richten!

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Kijken ze trouwens ook naar de cijfers als je ergens solliciteert, of echt alleen maar naar je diploma’s?

  Bijdrager
  GodzillaPresley
  SanderApple op 08 mei 2012

  Hallo, ik was even benieuwd welke opleidingen je eigenlijk nodig hebt om te werken bij apple, voor apple of in die sector. Ik moet namelijk binnenkort een profiel kiezen. Ik sta in dubio tussen E&M en N&G.

  Apple is weliswaar een bedrijf in de technische sector, maar dat wil niet zeggen dat ze alleen technici aannemen. Ze nemen mensen aan met verschillende opleidingen omdat ze nou eenmaal verschillende soorten producten maken, waar verschillende disciplines bij komen kijken. Van programmeurs tot marketingmensen, van gui designers tot misschien zelfs wel functies zoals bijvoorbeeld onderwijsdeskundigen (ik noem maar wat).
  Het belangrijkste is, denk ik, dat als je bij Apple wilt werken, je jezelf eerst afvraagt wat voor soort werk je ongeveer bij Apple wilt gaan doen. Zorg dat je daar heel goed in word en dan maak je een kans. Succes!

  Bijdrager
  vIncent538

  Ik zat ook te twijfelen welk profiel ik zou nemen. Ik had eerst NT gekozen maar heb dit gister laten veranderen in E&M omdat ik denk dat mij dat toch beter ligt en ik dan bij de economische kant van apple wil werken. Als het lukt!

  Bijdrager
  jf
  JeroenJK op 09 mei 2012

  Kijken ze trouwens ook naar de cijfers als je ergens solliciteert, of echt alleen maar naar je diploma\’s?

  Dat is erg afhankelijk van waar je op solliciteert. Ik heb mijn cijfers nog nooit hoeven overleggen, maar dat komt omdat ik met name in functies zit waar referenties aansprekender zijn (en ook wel regelmatig gevraagd worden). Sowieso heb ik niet de indruk dat er in Nederland vaak om een cijferlijst wordt gevraagd. Zelfs diploma’s worden lang niet altijd opgevraagd, specifieke certificaten die je nodig hebt voor de functie wel.

  Het komt wel steeds vaker voor dat met name bij functies waar ze “bollebozen” voor willen hebben (ofwel bovengemiddeld intelligente mensen), er wel naar een cijferlijst wordt gevraagd. Ga er dan maar vanuit dat de ondergrens dan meestal bij een 8 ligt, of zelfs hoger. Met zesjes en zeventjes kom je er dan niet. En daarna volgens doorgaans nog een aantal pittige testen.

  Dat er niet naar de cijfers wordt gevraagd, betekent niet dat ze niet belangrijk zijn. Als voor de functie die je wilt hebben minimaal het opleidingsniveau wordt gevraagd dat jij net met de hakken over de sloot hebt weten te halen en je weet dat je daar ook nog eens ontzettend je best voor hebt moeten doen, dan is het maar de vraag of je echt gelukkig wordt, mocht je al aangenomen worden voor die functie.

  Bijdrager
  Brombeer

  Het is erg verleidelijk te willen werken bij het bedrijf dat de mooiste spullen maakt, die je op het moment misschien kent, maar lees deze vakantie dan ook even het boek van Adam Lashinsky: Inside Apple- How America’s Most Admired-and Secretive-Company Really Works

  De Nederlandse vertaling is is bij uitgeverij Spectrum verschenen: ISBN 9789000309009

  Inactief
  Anoniem

  Het belangrijkste dat je nodig hebt om bij Apple te werken is passie en creativiteit.

  Maar wat wil je precies gaan doen? Programmeren, nieuwe Macs ontwerpen, in de winkel werken, etc, etc ? Wil je leren programmeren, dan is wiskunde altijd een goed idee.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  @jf “Het komt wel steeds vaker voor dat met name bij functies waar ze “bollebozen” voor willen hebben (ofwel bovengemiddeld intelligente mensen), er wel naar een cijferlijst wordt gevraagd. Ga er dan maar vanuit dat de ondergrens dan meestal bij een 8 ligt, of zelfs hoger. Met zesjes en zeventjes kom je er dan niet. En daarna volgens doorgaans nog een aantal pittige testen.”

  Zou dat ook zo zijn bij programmeren?
  en zo ja, dan vooral wiskunde en engels? of ook nog andere vakken?
  Engels lezen en scrhijven kan ik erg goed, maar spreken gaat niet zo vloeiend.
  Wiskunde ben ik erg goed in, alleen heb ik er aan het begin van het jaar mijn best voor gedaan (10 voor de eerste toets) en daarna niet meer (5.5-7 als cijfer) waar ik wel spijt van heb. (Beide wiskundes:( )

  Maar daar doe ik nu beter mijn best voor…

  Bijdrager
  Eprom

  En zelfs bij Apple hebben ze schoonmakers nodig.:lol:

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  zouden die een hoog loon hebben?

  Bijdrager
  trabant

  Door de geheimhoudingsplicht weet niemand dat.
  Ze krijgen waarschijnlijk wel een kek uitziende designbezem, die het stof niet op het blik veegt.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  oke
  In de Apple store in Amsterdam zag ik ook elke 5 minuten iemand “De Trap” poetsen:P

  Bijdrager
  SanderApple

  @koen al die dingen lijken me wel leuk! Maar het probleem is: ik vind zowel administratie als design als programmeren leuk… en omdat je bij N&G al die dingen kunt(i.c.m. economie en natuurkunde) lijkt me nu dat ik dat ga kiezen… aan scheikunde heb ik denk ik ook nog wel wat ooit… en biologie? dat moet dan maar:P en over die schoonmakers: dat vraagt ook uiterste precisie!!!:thumbsdown:

  Bijdrager
  Nivard

  Ik zit nu in me examenjaar, volgende week heb ik mijn eerste examen.
  Ik heb een paar jaar geleden gekozen voor N&G, ik heb zowel natuurkunde scheikunde als biologie.
  Volgens mij kijkt Apple niet echt naar je profiel maar eerder de keuze die je maakt na je Havo/VWO studie.

  Ik heb gekozen om volgende jaar Technische Informatica te gaan studeren.

  Als je nog niet weet wat je wilt kun je het beste zo breed mogelijk zitten, dat je onder meer sectoren valt!

  Bijdrager
  jesper211232

  Ik denk niet je TTO (tweetalig onderwijs Engels) hebt gedaan maar daar heb je denk ik bij Apple ook wel veel aan.
  Omdat Apple toch Amerikaans is en je daar toch wel (erg) goed engels moet kunnen praten.

  Bijdrager
  Brombeer

  “Vind ik leuk” is niet genoeg. Je moet erdoor bezeten zijn.

  De ellende is alleen dat je al op je veertiende moet weten hoe de rest van je leven eruit gaat zien, terwijl de wereld onzekerder is dan ooit.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  ik denk dat ik ook technische informatica ga doen (dat raad mijn familie aan als ik iets met programmeren/software bouwen wil doen.
  Alleen vind ik het jammer dat ik er zo laat mee begin, omdat er kinderen van 12 zijn die al volledige apps kunnen maken, en dus veel meer mogelijkheden hebben.

  Bijdrager
  Afroman

  Ja nou en? Ik ben op mijn 19e begonnen aan een studie die ik echt fantastisch vind. en ik heb daar geen spijt van.

  Bijdrager
  SanderApple

  @Brombeer

  Ik vind wel meer dingen leuk dus ben niet echt bezeten van één ding (bij apple werken). Verder ben ik wel bezeten door: de producten, denkwijze, designs, enzovoort van apple. En daarom zou ik later ook aan zoiets geniaals willen meewerken. Bij apple het liefst, maar kan ook ergens anders. En omdat ik ,als eerder genoemd, ook interesse heb in econome/talen is de keuze erg lastig…. dus omdat ik meerdere dingen leuk vind ben ik niet echt bezeten door één ding. you get the point?

  Bijdrager
  iep

  Een echte programmeur programmeert niet in een specifieke taal. Een echte programmeur kent de basis van het programmeren. De taal is maar een klein detail en iets wat steeds weer veranderd. Je zult je dus ook steeds weer in nieuwe (andere) talen moeten verdiepen. Met “technische informatica” doe je vaak een combinatie van hardware en software. Bij “informatica” is het alleen software. De meesten doen de eerst genoemde of switchen later naar die toe omdat “informatica” gort en gort droog is. Dat is een opleiding die je echt moet liggen. Het kent dan ook een hoog uitvalspercentage.

  Wiskunde is een handige toevoeging maar beslist geen noodzaak voor programmeerwerk. De manier van werken en denken kun je prima zonder enig kennis van wiskunde aanleren. Het is alleen handig op moment dat je met formules in aanraking komt. Die moet je wel om kunnen zetten naar code en in sommige gevallen zit er in de code zelf ook een klein beetje wiskunde (dingen als i++ om te laten zien dat iets steeds opgehoogd wordt of naar de volgende in de lijst gaat).

  Binnen de ICT is kennis van de Engelse taal sowieso handig.

  Bijdrager
  jf
  JeroenJK op 09 mei 2012

  Zou dat ook zo zijn bij programmeren?

  en zo ja, dan vooral wiskunde en engels? of ook nog andere vakken?

  Engels lezen en scrhijven kan ik erg goed, maar spreken gaat niet zo vloeiend.

  Wiskunde ben ik erg goed in, alleen heb ik er aan het begin van het jaar mijn best voor gedaan (10 voor de eerste toets) en daarna niet meer (5.5-7 als cijfer) waar ik wel spijt van heb. (Beide wiskundes:( )

  Maar daar doe ik nu beter mijn best voor…
  Nogmaals: dat is afhankelijk van wat je wilt. Voor normale programmeerbanen in de IT sector wordt in Nederland volgens mij zelden gevraagd naar je cijferlijst, maar moet je over het algemeen wel wat testen doen. En hoe slimmer je bent, hoe sneller je ook door kunt groeien in je vak. Dat is ook wat ik bedoelde: dat ze er niet naar vragen, betekent nog niet dat je er niet gewoon goed in moet zijn. En ja, hoe goed je bent in wiskunde is toch wel één van de belangrijkere indicatoren of je goed bent in programmeren: je moet vooral goed logisch kunnen denken en doorgaans ben je dan ook wel goed in wiskunde.

  Bijdrager
  jf
  JeroenJK op 09 mei 2012

  Alleen vind ik het jammer dat ik er zo laat mee begin, omdat er kinderen van 12 zijn die al volledige apps kunnen maken, en dus veel meer mogelijkheden hebben.

  Staar je daar nu niet op blind. Ik ken zat mensen die pas later hebben ontdekt wat ze nu eigenlijk leuk vinden (en kom dagelijks mensen tegen waarvan ik bijna zeker weet dat ze dat nog steeds niet hebben gevonden).

  Dat een of andere wizzkid teovallig op z’n twaalfde al een app heeft gebouwd, betekent nog niet dat je dat op de 20e niet ook nog alsnog zou kunnen leren. Het gros van de apps die je gebruikt is denk ik gemaakt door mensen die echt niet op hun 12e al met programmeren bezig waren.

  NB: denk wel nog eens goed na over wat je eigenlijk wilt. Bij Apple is de hardware kant net zo interessant als software… Ik denk zelfs dat industrieel ontwerpen voor jou misschien ook nog wel eens heel interessant zou kunnen zijn. Dan ben je namelijk bezig met hoe de apparaten er uit zien.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 44)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.