3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  lemoentje

  [Opgelost] Windows 2003 DNS / Mac OSX

  Ik heb van het weekend een nieuwe windows 2003 server moeten installeren daar de oude helaas overleden is. Ik heb hier (thuis) een Windows 2003 domein met hierin Active Directory bla bla bla.

  Na de tweede installatie in de goede volgorde uitgevoerd te hebben (de eerste niet :(), werkt alles prima op zowel Windows laptop als Apple. Ik heb echter een “probleem”. Als ik de naam van de WWW server invoer (http://hoofdkwartier.domeinnaam.local) in Safari geeft deze aan “site niet gevonden”. Op zich niet zo’n probleem, ik heb een tweede top leven domein toegevoegd in DNS (www.domeinnaam.com) en hierin een A-record (www) opgenomen. De URL http://www.domeinnaam.com verwijst dus eigenlijk naar hoofdkwartier.domeinnaam.local. Het zit mij echter wel dwars dat het oorspronkelijke idee niet werkt. Het werkt overigens wel op een Windows XP machine (niet ingelogd op het domein). De Apple wordt overigens ook niet aangemeld op het domein.

  Ik ben benieuwd of iemand mij tot de oplossing kan helpen. Ik snap ‘m namelijk niet. Wellicht kan Safari/Mac OSX niet omgaan met .local extenties of dergelijke?

  Bijdrager
  Wildmac
  ”lemoentje”

  Ik heb van het weekend een nieuwe windows 2003 server moeten installeren daar de oude helaas overleden is. Ik heb hier (thuis) een Windows 2003 domein met hierin Active Directory bla bla bla

  Ik ben benieuwd of iemand mij tot de oplossing kan helpen. Ik snap ‘m namelijk niet. Wellicht kan Safari/Mac OSX niet omgaan met .local extenties of dergelijke?

  Eenvoudig… Je gebruikt als TLD .local…. Dat werkt prima in Windows alleen netwerken. Maar helaas met een Mac heb je te maken met Bonjour…. En je raadt het al ook die gebruikt .local als TLD…. Oplossing:

  Windows opnieuw instellen als AD maar dan bv, met .loc als TLD.. En dan zal de AD intregraie wel werken.

  Bonjour zit zo diep in Mac OS ingebakken, dat uit zetten bij onmogelijk is. HEt kan wel, maar na elke Sec Update ed. kan je weer opnieuw dit uitzetten.

  Zoals ook beschreven staat in de Release Notes van MS, moet je geen .local gebruiken in een Mixed omgeving.

  http://download.microsoft.com/download/d/5/b/d5be2c2c-b1cb-47f8-9235-8cf89820139e/SBSRelNotes_WEB.htm

  Bijdrager
  lemoentje

  Eenvoudig… Je gebruikt als TLD .local…. Dat werkt prima in Windows alleen netwerken. Maar helaas met een Mac heb je te maken met Bonjour…. En je raadt het al ook die gebruikt .local als TLD….

  wist ik niet, nu wel. Heb net de hele zooi gemigreerd .. dus ik laat ’t maar zo. In ieder geval bedankt!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.