3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  rp

  Op een Iweb-pagina foto’s zoeken op trefwoorden

  Is er manier om in iWeb naar foto’s te zoeken op trefwoorden?

  Ik ben een foto-site aan het bouwen met iWeb. Op die foto-sites en zeker als prioriteit op de openingspagina, wil ik een zoekvenster hebben waar bezoekers mijn foto’s kunnen vinden m.b.v. trefwoorden.

  Een goede indexering en zoekfunctie zou wenselijk zijn en aangezien ik al trefwoorden aanmaak in iPhoto/Aperture wil ik graag die trefwoorden meenemen op/naar mijn website.

  1. Onthoud iPhoto/Aperture mijn trefwoorden als ik ze via iWeb upload (naar .Mac of mijn provider)?
  2. Kan ik en zo ja hoe kan ik een trefwoorden zoekvenster krijgen/maken in op mijn website (b.v.mbv iWeb en iPhoto/Aperture)?
  3. Als zoeken zelf niet mogelijk is, kan ik dan ergens de reeds ingevoerde trefwoorden van iPhoto/Aperture op een iWebpagina zichbaar krijgen, b.v. als index op de begin/openingspagina?

  Het gaat er om dat bezoekers moeten kunnen vinden wat ze (globaal) zoeken of waar ze meer van willen zien: bv trefwoorden als: landschappen, portretten, flora, fauna en misschien wel verdere specificaties, b.v. vogels en of meeuw; of strand, zee, boten en uiteraard combinaties daarvan.

  Dank
  Groet
  RP

  Bijdrager
  essiw

  ik ken heel iWeb niet, maar is het mogelijk om naar de html versie te gaan? voeg dan bij de <img src=”https://www.onemorething.nl/wp-content/themes/onemorething/external-image.php?src=locatieplaatje.&ext=jpg&h=3012349718c0a017003fa99e3d097908&t=1606638319&#8243; alt=”zoekwoord zoekwoord zoekwoord”> wat ik dikgedrukt heb toe, dat zorgt ervoor dat zoekmachines je plaatjes kunnen vinden (heb alleen geen idee hoe je zelf zon zoekfunctie kan maken) kijk wel uit voor IE gebruikers want die krijgen overal een soort geel pop-up dingetje te zien met je zoektermen erin als je dan ook nog title=”” bij de <img> invoegd zien ze niks

  Bijdrager
  rp

  Hoi Essiw,

  Bedankt voor de info.. Ik zal eens uitpluizen of dat werkt en er goed op letten wat de invoer (ervan) betreft.

  Groet
  RP

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.