5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  thomth

  Ontwikkelen in Adobe Flash (Air) of Xcode

  ik wil een ipad app gaan maken. Op school zag ik dat het ook met Flash CS5 kan. Maar wat is beter; Xcode of Adobe Flash CS5?

  Bijdrager
  www.project-euh.com

  Dat ligt aan je ervaring natuurlijk. Een App gemaakt in Objective-C (Xcode is slechts de omgeving) is natuurlijk wel meer gemaakt om iPhone apps mee te maken (en debuggen is een stuk makkelijker).

  Als je toch voor Flash gaat, kijk dan naar Flash builder. Ook van Adobe en een stuk krachtiger en schoner als je het mij vraagt (en gratis voor studenten, docenten en werklozen): http://www.adobe.com/products/flash-builder.html

  Als je al gewend bent om in Actionscript te programmeren en toch graag in Xcode wilt programmeren kan ik je het Sparrow framework aanbevelen: http://www.sparrow-framework.org/ Zeker voor spelletjes etc is dat erg fijn en lijkt qua opbouw veel op Flash.

  Bijdrager
  thomth

  ik ga denk toch maar voor xcode. daar zitten de meeste mogelijkheden in.

  ik zoek alleen nog een goede handleiding. het liefste begeleidt een app maken. weet iemand die te vinden?

  Inactief
  Anoniem
  Bijdrager
  2eSteve

  Wat te doen om te programmeren in Xcode (dit heb ik NIET alleen van mezelf:razz:):

  – Leer een programmeertaal. De programmeertaal die je gebruikt is Objective C, maar je kan ook met een andere beginnen. Ik ben zelf met Java begonnen, nu ben ik Objective C aan het leren.

  – Neem een cursus om te leren om te gaan met Xcode. Zonder programmeertaal ben je nergens, maar als je niet goed weet hoe je met de APIs van Apple moet omgaan wordt het erg lastig.
  Hiervoor raadt ik de volgende cursus aan:
  http://www.raywenderlich.com/store/ios-apprentice
  (Deze cursus leert je ook om te gaan met Objective C, maar het is een goed plan om ook een andere cursus te doen voor Objective C, dan is het vollediger)

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.